1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

nowy dashboard w listopadzie

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez [matheok], Październik 1, 2010.

  1. [matheok]

    [matheok] Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2010
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jakim procesem beda odbywać sie banany? Ludzie są juz oflagowani czy? bo jesli LT teoretycznie byl niewykrywalny, to dopiero po zainstalowaniu aktualizacji bedzie banan? Czy jesli zmienią oprogramowanie na oryginalny firmaware to bedzie all good?
    Dodam ze nie przerabiam nie kradne
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ramzess

    ramzess Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2009
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rzeczpospolita
    A kto to wie?!
    Myśle ze warto spróbować z wgraniem oryginalnego FW.
    Nic nie stracisz bo jak ma być ban to i tak będzie, ale jeśli tegoroczna fala ma się opierać na tej aktualizacji to jest szansa

    To tylko moje zdanie!!
    Przed prawie każda falą była jakaś aktualizacja.
    W zeszłym roku była jedna zapowiedziana aktualizacja i trafiła się też nie zapowiedziana jakieś 2-3 tyg przed falą o której nie mówiono nic i nie wiadomo po co była.
    Myśle ze te aktualki maja za zadanie sprawdzenie jaki FW mamy w konsoli, bo tylko podczas aktualizacji konsola sie resetuje i można wprowadzić napęd w Vendor mode i sprawdzić co tam jest.

    LT niby nie wykrywalny. Ale jeśli podczas sprawdzania FW ten sie "nie zgłosi" to ewidentnie mówi ze... nie ma napedu? nie ma FW? coś jest nie tak i ban.
    TO TYLKO MOJE ZDANIE I PROSZĘ NIE TRAKTOWAĆ TEGO JAKO POWAŻNE INFO.
    BO TO WSZYSTKO TO DOMNIEMANIA!
     
  4. marcin3city

    marcin3city Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2008
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    3CiTy
    jestem podobnego zdania, polecam cofnąć do oryginału, albo odłączyć już teraz neta od konsoli. ale mimo wszystko z wgranym LT nie aktualizowałbym konsoli.
     
  5. Paso_holik

    Paso_holik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ja osobiście jeśli ktoś nie gra na live i np. nowe tytuły nie będą potrzebowały aktualizacji to bym po prostu nie aktualizował, ale to co piszecie o powrocie do oryginalnego softu ma w sumie sens, ciekawe czy będzie ten patent działał.
     
  6. Deep

    Deep Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    333
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Oława
    Możliwe iż konsola przechowuje "szczątki" LT nawet pomimo unflashowania konsoli. Tak na prawdę nie wiadomo co siedzi w naszej konsoli i głowach ludzi z Microsoftu. Możemy tu dużo spekulować ale chyba nikt nie zna na te pytania konkretnej odpowiedzi. Na razie trzeba czekać do premiery i wtedy co nie co się dowiemy :)
     
  7. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Już dawno wszystkie konsole z LT są oflagowane. Nie ludzcie się ze flash na oryginalny fw coś da. Banhammer nadchodzi.
     
  8. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Nie może zawierać żadnych szczątków przed wgraniem firmware formatujesz firmawre w napędzie więc nie masz nic tylko to co wgrasz
     
  9. Paso_holik

    Paso_holik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    178
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    kwestia powrotu do oryginalny FW myślę będzie bardziej interesująca dla osób które nigdy do LIVE się nie podłączały a mają przeróbkę i pewnie nie są oflagowane a chciały by na legalu pograć na live. W sumie do 26.10.10 już nie długo to się wtedy wszystko okaże.
     
  10. [matheok]

    [matheok] Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2010
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16

    i właśnie tutaj kolega mnie zrozumiał.
    Jeśli chodzi o flagi, to proste, że już są porozdawane i czekają na odpowiedni dzien.

    Mnie interesuje powrót do oryginalnego FW, gdyż od czasu przeróbki nie podłączałem sie do internetu, a chciałbym sie nawrócić i grać na online:D
     
  11. coberas

    coberas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2010
    Posty:
    178
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lubelskie
    Witam

    Dowiedziałem się że z początkiem listopada wychodzi nowy dash. Będzie on miał wbudowany tzw. "monitor", który będzie skanował jaki firmware masz w swoim napędzie. Po podłączeniu neta będzie wysyłał informację do MS że jesteś pirat a MS najprawdopodobniej odeślę informację do twojej konsoli że jest BAN. Jeżeli nie grasz online to nic tak naprawdę nie powinno się stać, bo nawet jak cię zbanują to grać dalej można. Jeżeli chcesz grać online to lepiej wrócić do oryginalnego flasha to powinno pomóc (tylko przed instalacją dashbordu).

    Widziałem na forum też wątki w których ludzie piszą że najlepiej wrzucić starego oryginalnego flasha, zaktualizować dasha i znowu wrzucić ixtreme. Hmmm czy to pomoże?? tego najstarsi górale nie wiedzą. Jednak narazie to nie spotkałem się z oficialną wersją tej wiadomości. Ja uważam że nawet jak tak zrobisz to BAN będzie na 100% ponieważ ten "monitor" będzie sprawdzał czy w napędzie jest przeróbka non-stop inaczej to by nie miało sensu. Więc dopuki nie podłączysz sieci bana mieć nie będziesz chociaż "monitor" już będzie wiedział że masz ixtreme.

    No nic pożyjemy zobaczymy co się stanie.
    Jeżeli ktoś jest ciekawy dalszym rozwojem sytuacji można sobie doczytać na:
    Pozdr
     
  12. BratJana

    BratJana Banned

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    myślę, ze temat do zamknięcia.. we wtorek wyjdzie dash to się przekonamy.. puki co wiadomo, że jednak na lt nie ma banów :_
     
  13. acid_rs

    acid_rs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ruda Śląska
    mam wgranego nowego dasha + LT w slimie 250 gb, i w 4gb gry chodzą pod live nie podpinałem
     
  14. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    no bo M$ nie banuje już nawet fable powinno działać ale już pisałem temat że dash ten nowy jest wadliwy i M$ wyda łątkę
    bo nawet orginalne fable i nie tyko fable nie działa;))
     
  15. darmon

    darmon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    628
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  16. darmon

    darmon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    628
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Pojawiło się więcej info, że grając w gry z AP25 będąc offline, konsola również zostanie oflagowana (gdy ta ma nowego dasha). SSv3 będzie konieczne tylko do gier z AP25, w tytuły bez tego będzie można śmiało uruchamiać z ssv2. Prawdopodobnie teraz jak ktoś ma przeróbkę i zainstalował nowego dasha, to bezpieczne jest granie w produkcje z AP25 jeśli jest na oryginalnej płycie. Może być również tak, że wyjdzie łatka do jakiejś gry, która wzbogaci ją o AP25.
     
  17. Gruchi

    Gruchi Banned

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mam tego dasha i fable oryginal bez problemu dziala wiec nie pisze ze nie dziala
     
  18. pirania36

    pirania36 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    domu
    nie ma możliwości technicznych aby grę zaktualizowali online do ap2.5 bo to zabezpieczenie jest na płycie wytłoczone. jedynie co mogą to wytłaczać nowe płyty z nowym zabezpieczeniem
     
  19. szela_512

    szela_512 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Choszczno
    Wow czyli masz już LT+ .Jestem ciekaw kiedy będą dostępne na te starsze xboxy (elite , arcade itp)
     
  20. xymeon_x

    xymeon_x Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 23, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Koledzy a ja mam Jaspera przerobionego i zastanawiam się, czy gdybym kupił drugi napęd DVD i go przepinał podczas grania w na Live to czy niebezpieczeństwo bana pozostaje takie samo ?? Żeby było jasne na kopiach gram sobie na starym napędzie a jeśli jakiś tytuł mi przypasuje to kupuję oryginał, przepinam napęd na nie przerobiony i gram na oryginale.... czy to jest jakiś sposób na bana czy mimo takich kombinacji zagrożenie banem jest takie samo ??
     
  21. password

    password Banned

    Dołączył:
    Lipiec 2, 2008
    Posty:
    211
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny śląsk
    "Koledzy a ja mam Jaspera przerobionego i zastanawiam się, czy gdybym kupił drugi napęd DVD i go przepinał podczas grania w na Live to czy niebezpieczeństwo bana pozostaje takie samo ?? Żeby było jasne na kopiach gram sobie na starym napędzie a jeśli jakiś tytuł mi przypasuje to kupuję oryginał, przepinam napęd na nie przerobiony i gram na oryginale.... czy to jest jakiś sposób na bana czy mimo takich kombinacji zagrożenie banem jest takie samo ??"

    "wiesz co... kup sobie lalke w sex shopie"
     
Wczytywanie...

Poleć forum