1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowy dysk - brak FSD - wgranie Aurory

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez krystianen, Grudzień 28, 2015.

  1. krystianen

    krystianen Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Postanowiłem odkurzyć moja konsole po roku leżenia w szafie. Mam RGH wymieniłem dysk 20GB na 250GB (sformatowan z poziomu konsoli).

    Po właczenie konsoli okazało sie że nie mam profili (ale o tym pozniej), nie mam takze FSD.
    Poczytałem troche ze Aurora jest na chwile obecna lepsza. Pytanie:

    1. Jak wgrac aurore bez fsd (xexmenu, file managera itp)?
    2. Probowałem wgrac FSD installerem zarówno USB (nie widzi nic w bibliotece z grami, kazde mi isc do sklepu) jak DVD LIVE ( po starobieniu start nic nie pobiera).
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Pobierz xexmenu.iso
    Wypal obraz na płyte cd-r xexmenu i odpal go z nxe.
    Skopiuj folder z aurorą.
    Ustaw w dashlaunch'u ścieżkę.
    Zapisz.
     
    krystianen lubi to.
  4. krystianen

    krystianen Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Juz sprawdzam dzieki za podpowidz.. a jak zgrac profil z poprzedniego dysku?
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Wsadz poprzedni dysk i w ust w nxe skopiuj na pena np.
     
  6. krystianen

    krystianen Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK, metoda aurory pomogla. A jakos podlaczajac go do Pc nie moge tego zrobic?? bo nie chce mi sie rozkrecac na nowo dysku z xboxa....
     
  7. krystianen

    krystianen Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 2, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    po USB stary dysk nie jest widoczny w file mangarze...
     
  8. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    Jeżeli tobie się nie chce rozkręcić 4 śrubek to dlaczego my mamy ci szukać sposobu na podłączenie dysku do pc itd...

    Wysłane z mojego MX5 przy użyciu Tapatalka
     
  9. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    doradziliście mu po najbardziej hardcore'owej linii oporu.

    1. zamiast nagrywać xexmenu na płytę mogłeś wrzucić go sobie na pendrive'a
    2. ustaw sobie FTP, skonfiguruj aurorę lub FSD i przerzuć wszystkie potrzebne pliki po FTP.
     
Wczytywanie...

Poleć forum