1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowy dysk Xbox Original

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Marcinek1465, Kwiecień 29, 2015.

  1. Marcinek1465

    Marcinek1465 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Po 2 latach nieużywania wyciągnąłęm z szafy tego małego złomka ^^

    Postanowiłem, że doprowadzę go do porządku i naprawię.
    Wszystko prawdopodobnie działa (nie mam ja sprawdzić dokładnie, bo jeszcze kabla nie mam do TV). Piszę tutaj bo nie mam pojęcia, czy na dysk twady mam instalować jakiś system, czy to znajduje sie na chipie? Dysk pochodzi od PC, z nieznaną mi niestety pojemnością, ale chyba koło 50 gb.

    Jeżeli potrzeba zainstalować system, to prosiłbym o poradnik z downloadem jeżeli to nie problem. ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Rascal

    Rascal Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2015
    Posty:
    23
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Irlandia Północna
    Witam, jeśli mowa o czipie to xbox z RGH ma się rozumieć? Zacznij od aktualizacji dasha- wszystko jest na forum.
     
  4. Marcinek1465

    Marcinek1465 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chip to Alladin czy jakoś tak. Aktualizacji? Czyli znajduje sie to na tym czipie, tak?
     
  5. Rascal

    Rascal Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2015
    Posty:
    23
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Irlandia Północna
  6. Marcinek1465

    Marcinek1465 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra, a te programy, które trzeba na pendrive wgrać i do xboxa można na płytce? Nie bardzo chce ingerować w "konstrukcje" konsoli.
     
  7. Rascal

    Rascal Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2015
    Posty:
    23
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Irlandia Północna
  8. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    czytaj ze zrozumieniem, jemu chodzi o Xbox Classic czyli pierwszą konsolę microsoftu a nie żadne RGH na x360 więc te poradniki na nic mi się nie przydadzą.

    Żadne dane nie zostają na chipie, wszystko jest na dysku i przy jego wymianie musisz wszystko instalować od nowa.
    Dysk instalujesz normalnie po molexie tylko musisz zworkę ustawić na Cable Select.
    Nagraj sobie puchaty autoinstaller albo (albo slayers) włóż do napędu i czekaj aż zbootuje i zainstaluj system.
    Polecam zapoznać się z programem xbox media center, zainstalować go i wskazać jako domyślny dashboard podczas bootowania systemu gdyż z jego pomocą konsola zmienia się w multimedialny kombajn
     
  9. Marcinek1465

    Marcinek1465 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    O ile dobrze kminie zworki są tutaj:

    [​IMG]

    Między wejściem przesyłu danych a zasilaniem. Czytałem na necie jak to ustawić ale nic nie zrozumiałem, mógłbyś mnie naprowadzić?

    @edit@edit Zmieniłem zdanie, zrobiłem również port USB, po zamontowaniu musze przyznać, że włączałem xboxa z gaśnicą w ręku. .

    O dziwo działa, tzn. podłączyłem klawiature i zaczęła się świecić - czyli zasilanie usb działa. Co do przesyłu danych to nie wiem, bo nie mam możliwości sprawdzenia (obecnie brak kabla, czekam na wypłatę). Co do tego dysku, nadal proszę o pomoc. Ma ktoś może link do puchaty autoinstaller? Nigdzie znaleźć nie mogę, wszędzie linki nieaktywne.
     
    Ostatnia edycja: Kwiecień 30, 2015
  10. Marcinek1465

    Marcinek1465 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  11. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Jeśli masz konto na chomiku to tam bez problemu go znajdziesz. Nigdzie indziej go nie znalazłem.

    Możesz też użyć tego prostego instalera opartego o dash UnleashX, który Ci wrzuciłem w tym linku: https://www.sendspace.com/file/d6gx4o

    Oczywiście po ściągnięciu i wypakowaniu musisz go nagrać na płytę cd.
     
    Ostatnia edycja: Maj 2, 2015
  12. Marcinek1465

    Marcinek1465 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki bardzo, musi być koniecznie na płycie cd? Nie może być pendrive?
     
  13. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Musi być na cd.
     
Wczytywanie...

Poleć forum