1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowy monitor+xbox elite

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Gregigregi, Sierpień 10, 2008.

  1. Gregigregi

    Gregigregi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2008
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poole/UK
    Kilka dni temu kupilem pierwszy w tym tyg.monitor samsung hd ready black rose(nie pamietam dokladnych oznaczen).Podlaczylem go do mojego xboxa 360.Kilka minut pozniej pojawil sie problem w postaci zaklucen na ekranie podczas grania(ponizej zalaczam film) w niektore gry szczegolnie TIMESHIFT,MASS EFECT I CALL OF JUAREZ...Wrazenie jest takie jak by monitor nie nadazal z wyswietlaniem obrazu.Podczas wiekszj akcji tj.wybuchy czy szybkiej zmiany polozenia kamery pojawiaja problem.Wczoraj zwrocilem monitor do sklepu i kupilem samsunga sm2232bw ale dalej jest to samo.Glupieje bo nie wiem co jest grane.dwa inne monitory i to samo.Mialem wczesniej stary telewizor lcd i nie mialem z tymi grami wogole problemow.Wszystko bylo ok.Myslalem ze to zle wypalone plyty wiec wypalilem wszystko ponownie ale nic sie nie zmienia.Uzywam kabla hdmi-dvi kupiony kilka dni temu z reszta sprawdzalem rowniez zupelnie inny kabel hdmi i przejsciowke hdmi-dvi rowniez jest to samo.Jezeli odpalam gre to zaklucenia zawsze pojawiaja sie w tym samym momencie.Co jest dla mnie najbardziej nie zrozumiale to to ze np nie ma roznicy czy odpalam intro timeshift na mojej 360ce czy na gametrailers.com zaklucenia sa w tym samym momencie. Czy z netu czy z xa jest to samo.Xa mam dobrego sprawdzalem na innym tv.



    http://pl.youtube.com/watch?v=rKQNoEct-xU



    Prosze o pomoc.To drugi monitor w tym tygodniu. moj nr gg 7920202,moj mail gregwaterloo@yahoo.co.uk

    Ten post został edytowany przez GregChaos: Dzisiaj, 22:57
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. piotr5001

    piotr5001 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2008
    Posty:
    132
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Okolice Kakowa
    Odp: Nowy monitor+xbox elite

    Nie znam się za dobrze ale chyba ten monitor nie nadąża za płynnym wyświetlaniem obrazu spróbuj w ustawieniach rozdzielczości Xboxa zmniejszyć morze coś da
     
  4. Gregigregi

    Gregigregi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2008
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poole/UK
    Odp: Nowy monitor+xbox elite

    Probowalem nic nie daje.Np.Timeshift-sa zaklucenia jak leci np intro zawsze w tym samym miejscu jak gram zawsze w tym samym miejscu a co najdziwniejsze jest tak samo jak ogladam intro w hd na necie w tym samym miejscu to samo.Monitor nowka.Wczoraj kupiony.Poprzedni rowniez byl nowy.Odpalalem te gry na starym lcdku firmy techwood-tv stary na maxa ale nie bylo problemow.
     
  5. terron696

    terron696 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2008
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    warszawa
    Odp: Nowy monitor+xbox elite

    u mnie problem jest podobny ale tylko z dead rising coś jakby ktoś przecią ekran i nie do końca dobrze składał .Na kompie jest takie coś jak procek nie zgrany jest z kartą .Moim zdaniem po prostu monitor sobie nie radzi z niektórymi grami .
     
  6. Gregigregi

    Gregigregi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2008
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poole/UK
    Odp: Nowy monitor+xbox elite

    mam tak jak odpalam intro z timeshift ale to z kompa a jak gram to dzieje sie to co widac na filmie...no i to jest drugi monitor ktory kupilem w tym tygodniu na obydwu jest to samo



    http://pl.youtube.com/watch?v=rKQNoEct-xU
     
  7. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: Nowy monitor+xbox elite

    Wiesz co, dzieje się podobnie przy wyłączonej synchronizacji pionowej. Ale skoro mówisz że na tv działa normalnie to zapewne nie to. Spróbuj podłączyć monitor do PC i ustawić najwyższą możliwą częstotliwość odświeżania ekranu dla monitora (zapewne 75Hz) i włącz ten trailer jeszcze raz.
     
  8. Gregigregi

    Gregigregi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 16, 2008
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poole/UK
    Odp: Nowy monitor+xbox elite


    niestety nie dziala zrobilem tak jak owiles i nie dziala tak wogole jak wlaczyc ta synch.pionowa???

    Naprawde bym byl wdzieczny jezeli ktos podpowie i co sie dzieje jestem w kropce bo nie moge normalnie grac i nie wiem gdzie lezy problem jest to nowy monitot drugi ktory kupilem w tym tygodniu.Jezeli ktos mi pomoze to po przyjezdzie do polski (za miesiac jade na urlop-siedze w londynie) to mu wysle kilka plyt z grami albo cooler lub jakis film hd .Zalezy mi bardzo.

    postaram sie wrzucic jeszcze kilka filmikow odnosnie problemu

    Edit//przeo_91, nie pisz postów pod sobą!




    przed chwila odpalilem intro na moim lapie i dzieje sie to samo wiec glupieje bo juz naprawde nie wiem co jest grane.Rozumiem ze mogl bym miec walnietego lapa ale to samo intro odpalam na 360ce i jest kicha tym bardziej podczas grania.Moze chodzi tu o jakis typ kodowania???
     
  9. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Odp: Nowy monitor+xbox elite

    Konsola PAL ? Progressiv Scan ? V-sync ?
     
  10. Greg

    Greg Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Nowy monitor+xbox elite


    konsola kupiona w uk tyle wiem
     
  11. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Odp: Nowy monitor+xbox elite

    Nie wiem czy to sie jeszcze zdaza ale :
    Sproboj podlaczyc monitor i X na innym gniazdku . Mozliwe ze cos ci ladnie siec obciaza .
     
  12. Greg

    Greg Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Nowy monitor+xbox elite


    probowalem i tego i rowniez nie dziala. :mad: podlaczalem wszystko w innym pokoju i jest to samo tak wogole to przed 10 min padl mi laptop matryca nie dziala :( ale pech :(
     
  13. Acer4ever

    Acer4ever Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2008
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tychy
    Odp: Nowy monitor+xbox elite

    Jakieś fatum widać masz. A nie myślałeś ze to może być spowodowane łączem internetowym?
    Skoro mówisz ze na trailerze puszczanym z kompa przez siec tez w tym samym momencie...hmm no ale skoro na xie nie grasz przez liva to jednak wyklucza się taka możliwość....
    Wiecej pomysłów nie mam
     
  14. spike200

    spike200 Memento Mori V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2007
    Posty:
    879
    Polubienia:
    80
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Krk
    Odp: Nowy monitor+xbox elite

    Zapodaj link do tego trailera i napisz w jakiej minucie się to dzieje.
    Skoro nie masz pomysłów i piszesz takie brednie tylko po to by napisać posta to się powstrzymaj...
     
Wczytywanie...

Poleć forum