1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowy napęd - ale jak?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Spens13, Listopad 27, 2010.

  1. Spens13

    Spens13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Otóż postanowiłem kupić na allegro nowy napęd. Wiem jak podłączyć itp bo już rozmontowałem konsolę ale mam pytanie, czy muszę wgrywać jakiegoś softa czy coś czy wystarczy, że podłącze napęd i będę mógł już grać? Zależy mi na graniu w oryginały, nie gry pirackie. Obecnie posiadam napęd przerobiony ixtreme 1.6 ale konsola nie jest oflagowana ani zbanowana a chcę się poprawić (i grać w multi ^^).
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ATi

    ATi Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2010
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Milanów
    Czyli podłączasz i grasz.
     
  4. prourug

    prourug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    313
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kutno, Poland
    ATi nie pisz mu głupot, nie możesz od tak sobie przepiąć napędu i już.
    Spens13 musisz ze swojego napędu zgrać klucz i wrzucić go do nowego napędu, tak żeby klucz konsoli o klucz napędu pasował do siebie...Oczywiście nie ma obowiązku wgrywać żadnego ixtreme...możesz zostać przy sofcie Microsoftu.
    Pozdrawiam
     
  5. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    nie bedzie działało bo do nowego napędu trzeba wgrać klucz ze starego
    w innym wypadku żadna gra sie nie uruchomi

    nie musisz kupowac nowego napędu możesz wgrać oryginalny firmware do
    starego i już żadna kopia sie nie odpali i będziesz miał oryginał :)
     
  6. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    brrr...:D

    To co pisze prourug wszystko prawda ale to tego jeszcze nie zapominajmy o najnowszym dashu który wykrywa spoof napędu!
    Musisz kupić taki sam napęd jak masz od nowości w xboxie ;)

    A potem oczywiście trzeba zmienić klucz tego nowego napędu.
     
  7. Spens13

    Spens13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Bo ja obecnie mam napęd samsunga. To także samsung muszę kupić czy mogę liteon? I jak zgrać ten klucz? Bo napęd już miałem wymieniany zanim kupiłem xboxa (używany kupiłem półtora roku temu).
     
  8. prourug

    prourug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 28, 2009
    Posty:
    313
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kutno, Poland
    eXtrim racja sorry za nie dopatrzenie....Nowy dash faktycznie widzi spoof...
    Pozdrawiam
     
  9. GamBeaT

    GamBeaT Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2009
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Milanówek
    Mi powiedzieli że do mojego starego samsunga nie da się wgrać oryginalnego firmware... jak to w końcu jest ?
     
  10. Spens13

    Spens13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Co to jest spoof .? Może mi ktoś wytłumaczyć co i jak mam zrobić .? Bo wolę nowy napęd niż usuwać flash w starym bo stary już trochę zajeżdżony. A mam samsunga bo rozkręcałem xboxa.
     
  11. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    Spoof to podmiana napędu na nowy / inny. Przy spoofie i tak trzeba wgrywać key napędu, nie da się tego obejść
     
  12. Spens13

    Spens13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli mogę kupić obojętnie jakiej z tych 4 firm napęd ale ten klucz będę musiał przegrać?
     
  13. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    Nowy Dashboard wykrywa podmiany napędu więc najlepiej jeśli kupisz dokładnie taki sam (firma i model). Tak klucz i tka będzie trzeba wgrywać.
     
  14. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dobra, zrób tak:

    Wejdź na stronę, wpisz LOT i TEAM / datę produkcji i zobacz jaki był napęd w twojej konsoli fabrycznie.

    Musisz mieć dokładnie taki sam napęd jaki był fabrycznie w pudle.
     
  15. Spens13

    Spens13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Co to jest LOT i TEAM .? Skąd to wziąć? I zmienić na taki jaki był na początku czy na samsunga jaki mam teraz (dash aktualizowałem już mając samsunga).
     
Wczytywanie...

Poleć forum