1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowy napęd i "Odtwórz DVD"

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Bisu, Luty 5, 2012.

  1. Bisu

    Bisu Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kłodzko
    Witam, kilka dni temu kupiłem nowy naped do swojej konsoli (Liteon). Mój problem polega na tym, że nie chce on czytać żadnych gier (nawet oryginalnych). Wyskakuje napis "Odtwórz DVD". Obojętnie, czy to jest oryginalne Guitar Hero, czy nieoryginalna gra XGD2 i XGD3. Dziwne jest natomiast to, że nie mam problemów z odtwarzaniem filmów czy piosenek.

    Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem i jest w stanie mi pomóc??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Fabrycznie miałeś Liteon'a w konsoli?
     
  4. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Wgrałeś klucz z oryginalnego napędu?

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  5. Bisu

    Bisu Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kłodzko
    Poprzednio miałem ten sam model napędu. Klucz wyciągnełem poprzez USB PROBE. Na początku właśnie myślałem, że źle zczytało klucz, więc ponownie go odczytałem i był ten sam, czyli posiadam dobry. Problem nie leży także w konsoli, bo gdy montuje z powrotem stary napęd to on działa (ledwo, bo juz jest bardzo dojechany, na 50 razy jak wkładam płytę raz bądź dwa razy ją zczytuje). Tutaj za każdym razem wyskakuje "Odtwórz DVD", a gdy naciskam "A" pojawia się duży napis XBOX360 i tyle.
     
  6. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wiesz, że twój napęd to 02510C?
     
  7. Bisu

    Bisu Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kłodzko
    Może zadaję głupie pytanie, ale klucz ma być z nowego czy starego napędu, bo gdzieś na angielskim forum wyczytałem, że trzeba wgrać stary klucz
     
  8. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Ze starego, wgrywasz do tego nowego :)
     
  9. Bisu

    Bisu Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kłodzko
    Teraz jestem w pracy wiec tego nie sprawdzę, ale widać, że w tym robiłem błąd. Zczytałem klucz z nowego napędu i tym kluczem przerabiałem LT 3.0 :)

    No nic, człowiek się uczy całe życie:D Dzięki chłopaki za pomoc:)

    A oto informacja dla osób, które odwiedzą ten wątek: Jeśli kupiłeś nowy napęd i wyskakuje Ci "Odtwórz DVD", to wgraj do niego stary klucz:D

    Temat do zamknięcia
     
Wczytywanie...

Poleć forum