1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowy napęd Lite-On DG-16D4S a możliwości modyfikacji

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez shyha, Lipiec 1, 2010.

  1. shyha

    shyha Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Jak wiemy za kilka dni w sklepach w Polsce pojawi się nowy xBox (po lifcie z WiFi, 250GB i portem do Kinetica). Będzie on posiadał również nowy napęd Lite Ona. Chipset tak jak w poprzedniku to Mediatek, ale ścieżki układają się inaczej. Obawiam się, że MRA mod może nie działać.

    Ten cytat napawa optymizmem:
    A tak to wygląda:
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Abaddone`

    Abaddone` Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    500
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krk
  4. Damianos_17

    Damianos_17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    195
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nisko
    Spokojnie, nie bój się nic. Przerobią i nowego Xa, poczekamy może z tydzień lub dwa i będzie się można cieszyć piratami :p
     
  5. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    spokojnie wszystko co ma napęd DVD da się rozpracowąć ;d
     
  6. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Przerobienie=kwestia czasu ;)
     
  7. shyha

    shyha Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Ja jeszcze nie mam żadnego xBoxa i skoro nowy ma być w cenie Elite (299$) to zamierzam kupić ten nowy. Co do tej modyfikacji to nie jestem taki pewien. PS3 też miało być szybko złamane a wygląda na to, że nie będzie to możliwe.
    Ostatni Lite On już dał się nam we znaki - aby działał to trzeba ciąć ścieżki czyli notabene metoda inwazyjna. Teraz możliwe, że klucza tak łatwo się już nie wydobędzie.
     
  8. Jablo33

    Jablo33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    313
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław # Xbox Live ;d
    PS3 byłoby już dawno złamane (chodzi o czytanie pirackich płyt), gdyby nie to, że płyty bluray są takie drogie i jest to po prostu nieopłacalne
     
  9. shyha

    shyha Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    To nie jest przyczyna. Przyczyna leży w architekturze, która jest dość sprytnie zabezpieczona - jest taki jeden chipek, który ładnie kontroluje bezpieczeństwo.
    Póki co jest to nie do ruszenia.
     
  10. Joiny

    Joiny Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 13, 2010
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    TM
    <facepalm>
    Co do przeróbki to z pewnością będzie, ale wątpię żeby w czasie krótszym niż początek września bieżącego roku.
    BTW Skąd ten cytat po angielsku? Scena jak narazie milczy na ten temat.
     
  11. shyha

    shyha Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    zauważ, że jest zapis: "[...] might work." - czyli jest szansa, że może zadziała.
    Ta wypowiedz jest z forum bodajże z solomods.
    Mijają już 2 tygodnie od momentu rozpoczęcia analiz tego napędu przez scenę więc prawdopodobnie hack MRA nie będzie taki łatwy.
     
  12. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    Phii kolejny Lite-On. A co mówili przy poprzednim? Że nie do złamania są zabezpieczenia, a miesiąc później już iXtreme, więc ciekawe jak będzie teraz...
     
  13. piko37

    piko37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec
    Ja się tym nie martwię. Wszystko jest do złamania:)
     
  14. Denpasar

    Denpasar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2009
    Posty:
    130
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec, Poland
    Jablo 33 > PS3 byłoby już dawno złamane (chodzi o czytanie pirackich płyt), gdyby nie to, że płyty bluray są takie drogie i jest to po prostu nieopłacalne


    dlaczego nieopłacalne płyty kosztują po 8 10 zł wiec to raczej nie jest przyczyną
     
  15. rudy2007

    rudy2007 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2010
    Posty:
    172
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jablo 33 > PS3 byłoby już dawno złamane (chodzi o czytanie pirackich płyt), gdyby nie to, że płyty bluray są takie drogie i jest to po prostu nieopłacalne

    Ha ha ha. Myślisz, że płyty i nagrywarki DVD przy premierze ps2 ile kosztowały? Jeśli ps3 zostałoby przerobione to ceny płyt i nagrywarek bluray od razu by spadły chociaż już teraz nie są jakoś strasznie wygórowane. Nagrywarka 500zł, płyty po 8zł.
    Co do tematu - fajnie by było, jakby się nie udało. :D
     
  16. mpq1671

    mpq1671 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Coś się tam kiedyś działo - jakis cfw daliby radę odpalić - linuxa bez problemu uruchamiali na ps3. Ktoś bardziej rozeznany w temacie musiałby się wypowiedzieć, ale widocznie sony choć raz dało radę zabezpieczyć porządznie swój sprzęt - imo złe posunięcie, mniej konsol kupują a srał pies gry z ich punktu widzenia.
     
Wczytywanie...

Poleć forum