1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowy napęd - Lite on

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez krzysiek_1989, Czerwiec 2, 2008.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. krzysiek_1989

    krzysiek_1989 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich!!!

    Chciałbym się dowiedzieć jak to jest z tymi nowymi napędami Lite on.
    Czy da się go przerobić? Za ile?
    Czy we wszystkich nowych modelach konsol są już tylko te nowe napędy?? Czy może są jeszcze te stare??
    Czy jak wyjdzie xbox z płytą JASPER to będą one zawierały napęd Lite on ??
    Czy opłaca sie czekać aż wyjdą te nowe modele i kupić konsole?? Chciałbym ją przerobić.
    Czy jest możliwość, że wraz z tymi nowymi modelami będzie obniżka cen?? Jak dobrze pamiętam to wraz z wprowadzeniem FALCONA taka obniżka była??
    Kiedy mają wyjść konsole z płytą JASPER??

    Proszę o odpowiedź!!!
    Pozadrawiam!!! :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Majcher997

    Majcher997 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 25, 2007
    Posty:
    287
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Nowy napęd - Lite on

    1. Da. To zależy, ale ja jeszcze nie widziałem żeby ktoś go "przerabiał"
    2. W konsolach od marca tego roku.
    3. Pewnie tak.
    4. Myśle że tak, zawsze możesz skołować stary napęd.
    5. Tego nie wie nikt, ale nie sądze
     
  4. grzech1991

    grzech1991 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2007
    Posty:
    413
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Odp: Nowy napęd - Lite on

    1. tak, nme cena robocizny + chipa (o ile go dostaniesz)
    2. od kwietnia ale raczej konca
    3. pewnie tak ale tego nikt nie wie
    4. jak chcesz kazdy podchodzi do tego indywidualnie
    5. ja bym na to nieliczyl
     
  5. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: Nowy napęd - Lite on

    Zapomnieliście dodać że nie zwykły Chip NME, bo stary NME to kupisz na allegro ;] A do LiteON masz Chip NME v2, koszt około 250zł + 50-100(założenie), w Polsce nie kupisz tego chipu na razie, na pewno powszechny się zrobi za jakieś 3-6 miechów(patrze na polskie realia :p )
     
  6. TymonPRO

    TymonPRO XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2008
    Posty:
    624
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Nowy napęd - Lite on

    Mam pytanie do forumowiczów skąd wiecie że są nowe napęde Liteon ja dotej pory ani razu ich niewidziałem ani nie słyszałem żeby gdzies je sprzedawano.
    Dajcie jakiś dowód że są już takie napędy
     
  7. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: Nowy napęd - Lite on

    Sprawdź temat o nim, są fotki, a na zagranicznych forach już huczy o tym jak go przerobić.
     
  8. krzysiek_1989

    krzysiek_1989 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Nowy napęd - Lite on

    A wiecie może kiedy mają wprowadzić xboxy z płytą JASPER?? One bedą zawierały tylko napędy Lite-on?? Czy może będą jeszcze te stare napędy??
     
  9. Laska

    Laska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Nowy napęd - Lite on

    Jasper będzie miał tylko na LITE-ON (a)
     
  10. grzech1991

    grzech1991 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2007
    Posty:
    413
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Odp: Nowy napęd - Lite on

    laska nie wiesz jakie beda napedy a juz z gory zakladasz.. to ze teraz montuja lite-ony nie oznacza ze nie bedzie innych
     
  11. Laska

    Laska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Nowy napęd - Lite on

    Jak coś to moje zdanie proszę brać na 50 % serio ja to wyczytałem na jakiejś zagranicznej scenie
     
  12. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Odp: Nowy napęd - Lite on

    Twojego zdania nikt nie powinien brac na serio
     
  13. Laska

    Laska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Nowy napęd - Lite on

    Dlaczego ?
     
  14. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Odp: Nowy napęd - Lite on


    Hmmm , zgadnij kto mowi . Jak cos to to przeciez ty masz ostateczna wersja FAQa zrobic a pytanie wszystkie ktore zostaly zebrane sa u CIEBIE i u MNIE . Po drugie nie wspomne o twoim nastawieniu antypirackim ("Only originals games" - znasz to? A teraz "flash samsunga..." ? A teraz argument do tej sprawy - M$ zmienia non stop napedy , teraz jest liteon pozniej juz moze byc wszystko (a to co bylo wczesniej juz nie wyliczam ) . Ta sama sytuacja byla z x1
     
  15. cux

    cux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2008
    Posty:
    558
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Nowy napęd - Lite on

    A laska co tutaj jeszcze robi? To nie miejsce dla takich patalachow i pseudo fachowcow, ktorych "zdanie nalezy brac na serio w 50%" (cytat).
     
  16. Laska

    Laska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 28, 2008
    Posty:
    245
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odp: Nowy napęd - Lite on

    Ja nie wiem Cux ale ty na prawdę masz coś z głową parę tygodni temu zacząłeś awanturę. Nie było tam mojej winy ale ja Cię przeprosiłem po co szukasz następnej ? Napij się melisy ;)
     
  17. monias

    monias Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    287
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Nowy napęd - Lite on

    Znowu zaczynacie, to nie on zaczoł ale ty z tego co pamiętam... Ja już na twój temat się wypowiedziałem i raczej każdy forumowicz co czyta forum też już cię zna

    Każdy ma prawo pisać co myśli, ale pisanie czegoś bardzo wierdząco bez wiedzy o tym nie ma sensu

    Nikt nie wie czy Lite-On będzie we wszystkich konsolach, narazie jeszcze robią z benq, a chip pewnie niedługo się pojawi w polsce, jak będzie zapotrzebowanie

    Wszystko wyżej wymienione to raczej domysły, bez możliwości potwierdzenia :) Ja myślę że benq będzie nadal w konsolach bo to bardzo dobry napęd... Ale jak Liteon bedzie lepszy to wiadomo co zrobi M$
     
  18. przeo_91

    przeo_91 Guest

    Odp: Nowy napęd - Lite on

    LiteON jest lepszy ;], trudniej go jest przerobić a ma budowę jak BenQ, problem w tym że można go przerobić tylko i wyłącznie chipem ;/ A chip to 4-6 miechów, na polskie realia to tyle gdzieś trzeba będzie poczekać!
     
  19. krzysiek_1989

    krzysiek_1989 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Nowy napęd - Lite on

    No to klapa :( . Miałem zamiar kupić konsole jak wyjdzie z płytą JASPER i go przerobić. A teraz sam nie wiem co robić. Co byście mi radzili?? Pomożcie :'( !!!

    A wiecie kiedy będą te nowe konsole z płytą JASPER??
     
  20. grzech1991

    grzech1991 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2007
    Posty:
    413
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Odp: Nowy napęd - Lite on

    kiedy? tego nikt nie wie

    co masz robic? decyduj sam... nikt nie jest dobra wrozka i wie co i jak za kogos
     
  21. monias

    monias Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    287
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Nowy napęd - Lite on

    Masz pieniądze? Chcesz przerobić konsolę.. to kupuj teraz, arcade nie jest taki awaryjny... To nie to co te stare, chociaż i stare chodzą do dziś :) Kupuj i graj, popsuje się to tez nie aż takie straszne... 120zł i naprawią(cena 1orginalnej gry)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum