1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowy napęd lite-on.

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez 5HOOGUN, Listopad 15, 2009.

  1. 5HOOGUN

    5HOOGUN Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Krakowiaczek
    Witam mam przerobiony napęd liteon ixtreme, chciałbym kupić jeszcze jeden identyczny napęd i wgrać do niego klucz aby czytał on tylko oryginały i umożliwiał grę na xbl bez obawy, problem w tym że nie wiem gdzie znaleść taki napęd patrzyłem na allegro ale nie wydają mi się one takie same jak ten w konsoli, kto kolwiek widział kto kolwiek wie gdziem można kupić niech da cynk, pozdrawiam ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. 5HOOGUN

    5HOOGUN Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Krakowiaczek
    znalazłem na allegro, temat do zamknięcia
     
  4. bliss

    bliss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    124
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    btm
    a ze Cie tak zapytam.... skad bedziesz mial oryginalny firmware do ktorego bedziesz spoofowal klucze ze starego napedu, skoro to liteon ?
     
  5. Jaroszek94

    Jaroszek94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 10, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Dolny Śląsk
    Właśnie, dobre pytanie. Bo sam chciałbym coś takiego zrobić, a nie wiem czy w ogóle to wykonalne :D
     
  6. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
    nie jest to wykonywalne :p
    do liteona jest tylko "pirackie" fw, oryginalnego nie da się odczytać z napędu, więc teoretycznie ono nie istnieje :p

    Gdybyś miał oryginalny i nieprzerobiony napęd, odczytałbyś z niego klucz, ale go nie flashował to Twój sposób by coś dał, w innym przypadku mija się to z celem. ;)
     
  7. bliss

    bliss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    124
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    btm
    dokladnie tak jak pisze novak512 takie operacje wykonuje sie zanim sie zdecyduje na modyfikację firmware'u w napędzie, wówczas odczytuje się kluczę z oryginalnego napędu i pozostawia go w spokoju, z kolei do nowo zakupionego robi się spoof do ix .
     
  8. 5HOOGUN

    5HOOGUN Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Krakowiaczek
    Uuuu to zbiliście mnie z tropu wyczytałem gdzieś że wystarczy klucz wgrać do nowego liteona i tyle, żeby była zgodność z konsolą.. ;p
     
  9. Darknezz1

    Darknezz1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Chciałem zamienic swój napęd Lite on na nowy ponieważ w starym napędzie padł laser od dvd. Moje pytanie brzmi czy mogę po prostu wyjąc stary napęd i włożyc nowy czy wymaga do wgrania jakiegoś klucza. Sory za takie pytanie , ale za bardzo się na tym nie znam.
     
  10. novak512

    novak512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2008
    Posty:
    176
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Iława/Gdańsk
    to może warto by było się poznać?! Według mnie to żadna wymówka.
    Wszystko było na forum 1000 razy, ale napiszę Ci jeszcze raz.
    Jeżeli zmieniasz napęd, musisz wyciągnąć klucz ze starego napędu i wgrać go razem z nowym fw do nowego napędu. ;)
     
  11. piksol

    piksol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Miasto biznesu
    Który napęd jest mniej awaryjny? samsung czy liteon?
     
  12. dziewczyna

    dziewczyna Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2009
    Posty:
    98
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Podkarpacie
    liteon
     
Wczytywanie...

Poleć forum