1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowy napęd nie czyta oryginalnych płyt.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez qwerty2, Marzec 21, 2011.

  1. qwerty2

    qwerty2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Posiadam konsole xbox 360 jasper w którym padł mi napęd kupiłem niby taki sam na allegro i miał działać lecz okazało się inaczej czyli,
    gdy wymieniłem napęd i chcąc sobie pograć w nowe oryginalne gry (żadne gry nie działają) włożyłem je do napędu i jedyne co zobaczyłem to ekran xboxa i opcje do odtworzenia dvd jakby to był jakiś film lub coś i nic się nie da zrobić.
    Wie ktoś o co w tym chodzi ?

    Bardzo proszę o pomoc !!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Xavaris

    Xavaris Banned

    Dołączył:
    Marzec 13, 2011
    Posty:
    190
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    DDZ
    A z poprzedni napęd miałeś przerobiony?
     
  4. SkovvPL

    SkovvPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a piraty działają?
     
  5. kuba295

    kuba295 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2010
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Legionowo
    Czy wgrywałeś klucz z poprzedniego napędu??
     
  6. Quato

    Quato Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    moze poprostu wystawiłeś nowy napęd bez zgrania ze starego klucza i wgrania go do nowego napedu, bez tego nie bedzie dzialal
     
  7. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Tak jak kolega wyżej napisał, bez tego napęd nie będzie Ci czytał gier :)
     
  8. qwerty2

    qwerty2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wczesniej miałem przerobiony naped i dzialaly piraty teraz mam calkiem nowy naped nic nie zgrywalem,
    jest ktos w stanie mi wytlumaczyc jak zgrac ten klucz ?
     
  9. Quato

    Quato Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    kazdy naped w xboxie ma swoj klucz napedu, dzieki ktoremu plyta w xboxie widzi swoj naped
    tu jest tutorial do jungleflashera link w tym pdfie jest jak odczytac klucz i jak sflashowac naped
     
  10. qwerty2

    qwerty2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiem ze prosze o zbyt wiele ale czy posiadasz cos takiego w wersji polskiej, ewentualnie norweskiej ?
     
  11. Quato

    Quato Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    no w polskiej nie mam w norweskiej tym bardziej, zawsze możesz na forum poszukać opisów.
    A jaki masz ten napęd przerobiony i jaki jest w nim firmware? i jaki masz ten nowy napęd.
     
  12. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Jezeli nie masz klucza to wlasnie straciles xboxa, bo Ci nigdy juz nie przeczyta ZADNEJ gry.
    Tego klucza trzeba pilnowac, bo jest wazny.
    Klucz zgrasz ze starego napedu, ale jak mowisz ze padl to lipa
    Po konsoli.
     
  13. Quato

    Quato Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    no jeśli padł napęd w sposób, że nie czyta płyt to nic straconego
     
  14. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Zalezy jak padl.
     
  15. qwerty2

    qwerty2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam naped philips liteon naped stary dziala otwiera sie tylko mi plyt nie czyta.
     
  16. Quato

    Quato Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    no czyli nic stracone, tak naprawde to moglesc zmienic tylko laser w napedzie, zawsze to taniej. a jaki miales ixtreme ? bo to jest wazne przy odczycie klucza
     
  17. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Jakiego bys nie mial to da sie to zrobic, ale lepiej komus to daj, bo utrata klucza nie warto ryzykowac.
     
  18. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    musisz z tego starego napedu zgrać klucz bo to cholernie wazne, bez tego ani rusz...i wgrać do nowego

    jak się nie bardzo znasz ( a to troszkę skomplikowana sprawa ) to daj komuś......

    pozatym nie ważne jaki ma ixtreme.....
     
  19. qwerty2

    qwerty2 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    hmmm Quato napisal zeby wymienic laser, moze tego bym sprobowal w starym napedzie mam ixtreme lt 1.6 chyba ;D
     
  20. Quato

    Quato Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    pewnie ze wazne jaka wersja. jesli ma LT+ to musi uzyc metody PMT, jesli ma wczesniejsze wersje mozna odczytac klucz przez dummy from ixtreme
     
  21. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    skoro masz nowy napęd to po co się bawić w lasery??...uszkodzisz przy wymianie i bedą jaja

    poza tym nie ważne jaką masz przerobke....
     
Wczytywanie...

Poleć forum