1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowy napęd

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez arecki2028, Listopad 29, 2010.

  1. arecki2028

    arecki2028 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Miałem napęd (padł mi) liteon 74850 (mam z niego klucz), i gdy kupie liteon 83850 lub 93450 będe musiał spoofować napęd, bo słyszałem że lt+ nie działa na spoofowanym napędzie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. pepe8.8

    pepe8.8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    liteon to liteon wszystkie napędy są takie same różnią się tylko wersja firmware. do każdego liteona możesz wgrać dowolną wersję firmware bez żadnego spoofowania
     
  4. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    to juz drugi twój post o tym samym
    wiec ponowie pytanie

    to że mozna wgrać ten sam FW i bedzie chodzić to nie znaczy że jest taki sam

    moze wyjasnisz dlaczego jest wypuszczany iXtreme
    dla każdego z napedów liteona osobno ? ,a nie ma jednego FW iX do wszystkich ?
    tylko jest do
    74850c
    83850c v1
    83850c v2
    93450c ????????????????????

    i odnieś się do swojej odpowiedzi w kwesti spoofa napedu który jest
    obecnie wykrywalny i grozi banem....
     
  5. pepe8.8

    pepe8.8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    każdy liteon jest taki sam jako Hardware czyli do każdego liteona możesz wgrać każdy firmware z każdej wersji. np. do liteona 74850c możesz wgrać firmware 83850c v1 i będzie taki napęd normalnym liteonem 83850c v1 dla konsoli bez zadnego spoofa. z resztą spoof z liteona na liteona nigdy nie był możliwy właśnie przez tą zgodność Hardware.
    a mnogość firmware do liteonów wzięła się z tond ze M$ w każdym z firmware zmieniał adres pod którym znajduję się klucz napędu w celu uniemożliwienia wyciągnięcia go i przerobienia. konsola rozpoznaje wersję firmware jak powinna być w napędzie dlatego musi być osobny iXtreme dla każdej z nich

    wykonaj spoof w jungleflasherze np. z liteona 74850c na 93450c przeróbką która jeszcze umożliwiała spoof w liteonach (iXtreme 1.5, 1.6. 1.61) to się przekonasz że jest po prostu nie możliwy
     
  6. arecki2028

    arecki2028 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Czyli mogę kupić obojętnie jaki napęd liteon żeby chodził mi lt+ ?
     
  7. pepe8.8

    pepe8.8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    dokładnie możesz kupić obojętnie jaki napęd liteon ale firmware już musisz wgrać zgodny z twoim liteonem fabrycznie zamontowanym w konsoli. czyli jak fabrycznie miałeś liteona 93450c to taki firmware musisz wgrać.
     
  8. tomciopaluch

    tomciopaluch Banned

    Dołączył:
    Maj 14, 2009
    Posty:
    367
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bochnia, Poland
    ja mialem dzis wymieniany naped.. mialem samsunga ale do niego nie da sie wgrac LT+ wiec dalem typowi samsunga a on mi dal benqu ,Nie mialem klucza i typek sobie poradzil bez problemu , obecnie pogrywam wreszcie w NFS :)
     
  9. arecki2028

    arecki2028 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Mam jeszcze jedno pytanie. Jak mam klucz od starego liteona 74850 to nie będe musiał wyciągać klucza z liteonów 83850c v1
    83850c v2 93450c?
     
  10. pepe8.8

    pepe8.8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    nie za bardzo kumam twojego pytania skoro masz klucz z litka 74850 to po co miał byś wyciągać klucz z 83850c v2 93450c.
    widzę ze nadal nie za bardzo łapiesz o co chodzi z tymi Liteonami. kupujesz dowolnego Liteona i wgrywasz do niego iXtreme dla 74850.
    jak do liteona np. 83850c wgrasz firmware 74850 to ten napęd już nie będzie liteonem 83850c
     
  11. arecki2028

    arecki2028 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Już teraz wszystko wiem. Dzięki!
     
Wczytywanie...

Poleć forum