1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowy napęd

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez HASEE, Czerwiec 11, 2012.

  1. HASEE

    HASEE Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    92
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam
    Rok temu kupiłem przerobionego xboxa (Falkon) z napędem samsunga jednak podczas aktualizacji dasha wyskakuje jakiś błąd.
    wyczytałem w necie że mój napęd mógł być "spofowany" teraz chce kupić nowy napęd ale nie wiem jak sprawdzić jaki był orginalny w związku z tym mam pytanie jak sprawdzić jaki był orginalny napęd w xboxie
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Data produkcji konsoli? Jaki błąd? Jeśli E66 to wystarczy wgrać OFW.
     
  4. HASEE

    HASEE Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    92
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    daty produkcji nie znam kupiłem używanego a napęd od dawna planowałem wymienić bo ten lekko porysowanej płyty nie może odczytać
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn

    data konsoli jest z tyłu na naklejce omfg :) MFR DATE...
     
    1 osoba to lubi.
  6. HASEE

    HASEE Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    92
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  7. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Z tego co się orientuje, powinien tam być napęd BenQ.
    Niech wypowiedzą się jeszcze inni użytkownicy tego forum.
     
  8. HASEE

    HASEE Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    92
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  9. HASEE

    HASEE Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    92
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    a nie lepiej w moim przypadku by było gdybym wysłał konsolkę !ESLORDowi i zrobił mi RGH za 169zł
     
  10. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    ( nie pisz posta pod postem, bo zgarniesz warna )

    Skoro tego chcesz, to się dłużej nie zastanawiaj. :D
    Z RGH jest znacznie więcej korzyści aniżeli z LT.
    Minus taki, że tracisz opcję grania na XBL.
     
    1 osoba to lubi.
  11. HASEE

    HASEE Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    92
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    a jak z prenoszeniem gier na dysk, w laptopie mam tylko jedno wejście sata da się jakoś inaczej??
    i jeszcze jedno czy posiadając RGH muszę aktualizować dashboard żeby grać w nowe gry np (fifa12,Forza4)
     
  12. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Aż tak bardzo się na tym nie znam, ponieważ nie posiadam RGH.
    Wszystko jednak jest dokładnie wyjaśnione i opisane w dziale JTAG/RGH.
    Zerknij tam. ; )
     
  13. HASEE

    HASEE Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    92
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    trochę o tym poczytałem i chyba jutro kliknę kup teraz na akcji
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    W przypadku rgh możesz gry instalować z płyty, lub przenosić na dysk konsoli z pena lub bezpośrednio z pc przez FTP.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  15. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeszcze wzrok mam dobry.

    Wystarczy wyciągnąć wyciągnąć klucz napędu z płyty głównej, wymienić napęd na taki, jaki był fabrycznie i wgrać FW z wyciągniętym kluczem.
     
  16. marciano12

    marciano12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 18, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    błąd 3151-397F-1600-2203-C000-0001

    U mnie jest podobny problem
    otóż moja konsola pochodzi z roku 2008-07-08 napęd Samsung kupiłem ją od brata przerobioną miał jakieś LT 1.0
    chciałem nowsze Lt i wgrałem Jungleflasher v.1.94beta te LTPlus2.01-sammy.
    Po wgraniu tego Lt przy próbie auktualizacji po przez USB dodam że próbowałem chyba wszystkie wersie wyskakuje taki błąd
    kod statusu 3151-397f-1600-2203-C000-0001.
    Doszłem już do wniosku że błąd jest wynikiem mojej niewiedzy przy aktualizacji do nowszego LT
    Po pierwsze powinienem wgrać najpierw OFW w moim przypadku to Samsung_Pre_13141/orig-ms25.bin
    potem DAshboard SystemUpdate_13599_USB.zip.
    A ja wgrałem tylko te nowe Lt i niewiem co dalej z tym fantem robić.
    Dodam że mój brat robił wcześniej aktualizacje Dashboardu po przez napęd DVD a i wtej chwili jest wersia Dashboardu zainstalowana 12625.
    I mam wielką proźbę pomóżcie bo niewiwm co dalej robić
    czy wgrąć teraz to OFW czy coś się nie z chrzani ,czy może powrócić do poprzedniej wersi Lt o ile się da bo zrobiłem kopie.
    A dodam jeszcze że gry działaja Grałem w Hallife 2 Orange box.
     
  17. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    No to wgraj OFW i potem spróbuj zaktualizować dasha. Klucz masz więc w czym problem ? skoro wgrywałeś lt to wiesz co i jak.

    Ps. nie masz czasem spoofa na inny napęd ?
     
  18. marciano12

    marciano12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 18, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    i nic się nie popierdzieli że zrobiłem w odwrotnej kolejności
    najpierw Lt potem OFW a na końcu DAsh
    a powinno być najpierw Dash potem OFW i nakońcu LT
     
  19. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    A co się ma stać ?
    Swoją drogą falcon z napędem samsung... wydaje mi się, że powinien tam być benq lub liteon.
     
  20. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Nowy napęd

    Dokkadnie tak trzeba kupix napęd

    wysłano z xbox 360 RGH LINUX.
     
  21. marciano12

    marciano12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 18, 2013
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Też tak mi się wydaje że powinien być inny napęd ,ale na tym Samsungu wcześniej aktualizacje przechodziły bez problemu
    jedy jego wada że slabo czyta płytki i nie wiem czy to kwestia wyczyszczeni oczka lub źle nagrane płytki
    albo jedno idrógie acz koliek może być jeszcze kwestia kalibracji lasera.
     
Wczytywanie...

Poleć forum