1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

nowy problem z konsolą.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Lesiu106, Maj 10, 2011.

  1. Lesiu106

    Lesiu106 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    witajcie, kolejny [który to już?] raz proszę was o pomoc w sprawie konsoli.

    otóz tak: konsola zawiesza się w dashu, nawet nie ma czasu włożyć płyty ani wejść w ustawienia. raz wywaliło mi błąd E74, ale już się nie pojawia [WTF?]. widać, że kontrolki na konsoli się świecą, ale pad tak jaby nie wykrywał konsoli - mrugają wszystkie lampki na raz.

    zrobiłem już wszystko, co się dało i co wiem. podłączałem pod inny telewizor, uruchamiałem bez dysku, nawet sformatowałem dysk u kolegi. dalej nic.

    proszę was o pomoc, i jeśli znacie jakiegoś dobrego naprawiacza, to mi go polećcie. mam tylko 90zł, nie wiem, czy to starczy na naprawę.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Wedlug mnie to jest poprostu odklejenie
    GPU od plyty konsoli. nie dlugo pewnie rrod lub e74 ci wyskoczy.
    A co do naprawy to moze i sa za 90 zł ale nie jest to rebaling wiec sie nie oplaca
    bo po innych naprawach (x-clamp)to konsola zaraz sie zdupcy. Ja bym w ta konsole nie inwestowal.
    A jaka masz plyte glowna??
     
  4. Lesiu106

    Lesiu106 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mam jaspera.

    a tak w ogóle - ty byś nie inwestował, bo pewnie masz dużo kasy i byś sobie kupił drugą. ja niestety nie mam tak dobrze.
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  6. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    albo opchnij na allegro, dozbieraj kasy i kup nowa bo z tej juz pewnie niewiele wycisniesz a inwestycji w "trupa" szybko pozalujesz
     
  7. smrodek11

    smrodek11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2011
    Posty:
    275
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    To samo miałem ze swoją konsolą, wymiana i rebailling cpu nic nie dało, dopiero rebailling ramu zadziałał
     
  8. adwert

    adwert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Chwile, chwile.
    Jeśli dobrze zrozumiałem to po włączeniu konsoli po chwili odłącza Ci się od niej pad (migają wszystki kontrolki na padzie)?
    Na konsoli gasnie wtedy kontrolka pada, i pozostaje podświetlony na zielono tylko znaczek zasilania?
    Jeśli tak to wygląda, na to że dash się nie zawiesza tylko pad się odłącza (wyglada jakby się dash zawieszał, bo przecież nie da się sterować)

    Odpisz czy moje przypuszczenia są poprawne.
     
  9. mojer

    mojer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2010
    Posty:
    114
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Hmm
    miałem podobny problem czyli właczenie konsoli (zielone i miga) pad próbuje się zsynchronizować i niesety wyłacza się - konsola świeci tylko na zasilaniu. Jak debil zastanawiałem się o co biega - wystarczyło właczyć telewizor. Widocznie mój jasper nie wykrywał połaczenia przez hdmi i się nie właczał
     
  10. Lesiu106

    Lesiu106 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    na konsoli się świeci 1 zielona lampka i kontrolka zasilania. konsola się na pewno zawiesza, bo nic na ekranie się nie dzieje, taka sytuacja: napisane "otwieranie napędu" ale napęd został już dawno zamknięty.
     
  11. Lesiu106

    Lesiu106 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wiem, że to nie jest wina pada. konsola zawiesza się już na animacji startowej.
     
  12. byqu

    byqu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 18, 2007
    Posty:
    98
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Bytom
    Skoro to jasper, to na pewno masz jeszcze gwarancję. Ślij i się nie przejmuj.
     
  13. Lesiu106

    Lesiu106 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no niestety nie mogę. kupiłem używanego i poprzedni właściciel widocznie nie wiedział, że straci gwarancję i go przerobił. ja i tak z tego nie korzystam, bo gram na oryginałach.
     
  14. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    to ze tak napisalem to nie znaczy ze mam duzo kasy. Chodzilo mi o to ze po co inwestowac w cos jak i tak moze sie zdupcyc. A za te naprawy jak sie nazbiera to ta kase mozna sobie odkladac a nie grac miesiac i tak naokraglo az konsola juz calkiem bedzie do d...
     
  15. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    to ze przerobiony nie znaczy ze nie masz gwarancji, jesli plomby nie sa uszkodzone to jest duze prawdopodobienstwo ze nie zauwaza przerobki bo u ciebie akurat nie o naped chodzi
     
  16. Lesiu106

    Lesiu106 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie w tym przypadku. koleś zdjął całą obudowę i ją przerobił.
     
  17. Lesiu106

    Lesiu106 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dziś uruchomiłem konsolę i cały czas wywala mi błędy, najczęściej E71. co to jest?
     
Wczytywanie...

Poleć forum