1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowy RAM problem

Temat na forum 'PC' rozpoczęty przez bololabich, Lipiec 10, 2013.

  1. bololabich

    bololabich Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    284
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Kupiłem nową kość RAM od HP w instrukcji pisze, że jest dedykowana do serwerów HP, ja kość wpiąłem do domowego komputera i gdy go uruchamiam nie ma obrazu. Sprawdzałem wszystkie sloty po kolei, ze starą kością good ram nie ma problemu.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. surferj24

    surferj24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2010
    Posty:
    444
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gotham City
    jaki masz system 32 czy 64 bit bo jak wlozyłes wiecej niz 3 gb ramu to muisz miec 64 bit
     
  4. bololabich

    bololabich Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    284
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    1. na 32 bicie można mieć do 64gb ram tylko windows ma to zablokowane
    2. na windowsie 32 bitowym by pisało że jest np 8gb ale dostępne 3 to nie ma nic do tego że komputer nie wysyła obrazu
     
  5. dzemik2009

    dzemik2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    POLSKA
    a jaką pamięć kupiłeś ecc czy no-ecc ?? w serwerach stosuje się pamięć ecc a twoja płyta obsługuje no-ecc.
    LINK Przeczytaj ten artykuł może ci wyjaśni twój problem.
     
  6. bololabich

    bololabich Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    284
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    moja płyta obsługuje ecc i no-ecc
     
  7. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Pewnie nie można używać jednocześnie dwóch różnych pamięci RAM (no-ecc i ecc).
     
  8. bololabich

    bololabich Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    284
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Próbowałem samą nową kość też. Sprzedawca upiera się że nie działa bo do servera.

    Tapnięte z Xperi Play
     
  9. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    ECC Serwerowe, no-ecc PC. Płyty Pecetowe owszem moga i obsluzyc ECC ale tak, po 1sze nie mozna łączyć ECC + no-ecc. Problemem może okazać się bios skoro niby rzekomo obsluguje ona i ECC i NO-ECC. Podaj modle plyty głównej wlącznie z Reversją
     
  10. LordLotr

    LordLotr Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    193
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrów Mazowiecka
    Moze w biosie musisz odpowiednio ustawić aby pamięć ecc działała?

    Wysłane z mojego X10i za pomocą Tapatalk
     
  11. bololabich

    bololabich Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2011
    Posty:
    284
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    sory że długo mnie nie było.
    biosa mam najnowszego i całego go przeszukałem i nie było żadnych ustawień ecc ,a tak poza tym skoro nie można łączyć no-ecc i ecc to i tak muszę odsprzedać ta kość i kupić droższą no-ecc :( dzięki wszystkim
    PS jak by ktoś się chciał wymienić na no-ecc to niech pisze na PW (oczywiście dopłacę)
     
Wczytywanie...

Poleć forum