1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowy router i pytanie

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez ...:::Anarkad:::..., Sierpień 21, 2012.

  1. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Kumpel kupił nowy router a chce pograc na xbs, odblokowalem mu porty ale nadal pisze ze sa zablokowane(nie sprawdzalismy czy idzie sie połączyć na xbox bo nie ma kabla, za godzine bedzie mozliwosc sprawdzenia) wyczytalem gdzies w necie ze jak sie ma dynamic ip to nie trzeba portów odbudowywać, jest to prawda??

    Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    jak ma się zewnętrzny adres IP to wtedy istnieje możliwość otwarcia portów, jeśli adres nie jest wychodzący to otwiera się je w routerze ale działają na takiej samej zasadzie jakby było nie pootwierane.
    wniosek?
    żeby otworzyć poprawnie porty musisz mieć wychodzący adres IP. a przynajmniej u mnie w TOYA tak jest :]
     
  4. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Co to znaczy wychodzący adres ip, na czym to polega ??:D

    Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk
     
  5. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    właściciel/administrator sieci musi Ci to odblokować.
     
  6. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ale jest to w 100% pewne ?? I co mam im powiedziec zeby odblokowali mi taki a taki port ??

    Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk
     
  7. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    poproś, żeby przydzielił Ci stałe IP
     
  8. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Że tak jeszcze wspomnę, gdy kolega miał ten sam router co ja to wszystko szło gładko, porty fajnie sie odblokowywalo ale z niewiadomych mi przyczyn musial zmienic router na inny i na tym zaczęły się schody

    Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum