1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowy Telewizor LED , gra w zwolnionym tempie! Blagam o pomoc!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez slonkowy, Lipiec 21, 2011.

  1. slonkowy

    slonkowy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    zmienilem telewizor z Plazmowego na LED Samsung. Podlaczylem Xboxa i swoja ulubiona gre BBC2 i... obraz igła! Rewelacja ale wszystko dzieje się jak by w zwolnionym tempie. Tzn Laik tego nie wylapie bo generalnie wszystko dziala plynnie , lecz ja majac porownanie widze ze jest troszke jak by wolniej. Rzutuje to oczywoscie na mozliwosci grania i strasznie mnie denerwuje . Blagam o jakas pomoc bo nie wiem co zrobic. Zaznaczam , ze nie chodzi o zwalnianie i klatkowanie i przycinanie tylko wszystko dzial aplynnie ale jak by w zwolnionym tempie. Czy to wina tv ze led czy jakis konfiguracji moze?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. slonkowy

    slonkowy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czesc Arku,
    co masz na mysli mowiac wspomagacze? game mode rozumiem , ze chodzi o opcje w tv? Bardziej sie zastanawiam czy to nie wina jakis ustawien w konsoli co do grafiki...
     
  4. slonkowy

    slonkowy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hej,
    Telewizor LED SAMSUNG UE40C6000 , te wspomagacze sa w opcjach xboxa czy tv?
     
  5. DieterBohlen

    DieterBohlen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa-Wola
    Troche zdziwiło mnie to, bo mam ten sam telewizor, i nie mam żadnych problemów.
    Również może to być wina kabla HDMI, ja osobiście kupiłem kabel przystosowany do konsol.
     
  6. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    I pewnie za 100zł..
    Kable o cyfrowym przesyle danych nie różnią się niczym innym jak obudową czyli plastikami

    Co do problemu autora, to tak jak kolega wyżej powiedział. Jest to input lag. Poszukaj na necie lub w opcjach tv mozliwości włączenia game mode lub coś takiego. Jeśli masz włączone opcje teatru lub motion plus etc to powyłączaj
    Innej metody nie ma
     
  7. slonkowy

    slonkowy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hej,
    w trybie do wyboru jest Dynamiczny,standardowy,naturalny, film- ktory ustawic? nie ma game mode:(
     
  8. koxy

    koxy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 13, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To posprawdzaj na każdym i będziesz wiedział...


    Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
     
  9. Cris2k

    Cris2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Białystok
    Spróbój standardowy.
     
  10. slonkowy

    slonkowy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam jeszcze cos takiego jak Opcje obrazu i Motion Plus a tam do wyboru "wyrazny,standardowy,plynny,uzytkownika,demo" to rozumiem ze to mam wyłączyć?
     
  11. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Spróbuj na każdej opcji obrazu :)
     
  12. snake68

    snake68 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rypin
    ja mam tak ustawione,znalazłem kiedyś w sieci.
    może Ci pomoże,ja jestem zadowolony

    Główne:
    Tryb - Standardowy

    Podświetlenie - 17 lub 20 (zależy które wolisz, ja mam 17 najczęsciej,pasuje tez w ciemnym pomieszczeniu), a jak Ci pasuje to max czyli 20 )
    kontrast - 91
    Jasność - 41
    Ostrość - 50 lub 20 lub 35 (tu sobie wybierzesz, w zależnosci od ostrości sygnału )
    Kolor - 46
    Odcień 50/50

    Zaawansowane :
    Tonacja czerni - wyłączone
    Kontrast dynamiczny - wyłączone
    Głębia czerni - 0
    Gamma - 0
    Przestrzeń kol. - Auto
    Balans bieli - domyślnie wszystko na 25
    Odcień skory - 0
    Uwydatnianie krawędzi - włączone
    XVYCC - wyłączone
    Led motion plus - wyłączone

    ECO:
    wyłączone
    wyłączone
    15 min

    Opcje obrazu:
    Ton kolorów - normalny
    rozmiar - dopasowanie do ekranu (HDMI) / automatyczna szerokość (dvb-t,euro scart)
    Filtr - wyłączone
    Redukcja - wyłączone
    Poziom czerni - normalny
    Tryb Film - Auto2
    Motion plus - wyraźny
    Czas auto ochrony - 2godz
     
  13. slonkowy

    slonkowy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki Snake za info! Będę próbować Twoich ustawień
     
  14. slonkowy

    slonkowy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziwne ale opcji zaawansowane w ogóle nie da sie ruszyć są wyłączone
     
  15. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Poczytaj o tym tv na forum hdtv
    Znajdziesz temat napewno
     
  16. Deep

    Deep Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    333
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Oława
    Włącz tryb gry, bo naprawdę robi sporą różnicę(widoczną gołym okiem w szybkich scenach) - włączysz go w menu-ustawienia-ogólne-tryb gry.
    Mam podobny telewizor i wszystko śmiga idealnie, więc i u Ciebie nie powinno być problemów.
     
  17. DieterBohlen

    DieterBohlen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa-Wola
    Powiem Ci tak... Jest Game Mod...
    Pod tym telewizorem najlepsze jest Dynamiczny.
    Weź pilota od telewizora,i kliknij zielony przycisk z napisem Menu> Ustawienia> Ogólne,i tam masz tryp gry(Żeby go włączyć,to musisz mieć włączoną konsolę, i wejść na HDMI)
     
  18. snake68

    snake68 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rypin
    nie wprowadzaj w błąd tryb Gry możesz włączyć kiedy tylko chcesz.
     
Wczytywanie...

Poleć forum