1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowy TV, a nowy Xbox 360.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez LowMen, Kwiecień 18, 2009.

  1. LowMen

    LowMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Malbork
    Stałem się (nareszcie) posiadaczem Xboxa 360, lecz gdy podłączyłem pierwszy raz konsole do nowiutkiego TV u rodziców i włączyłem Burnouta Paradise The Unlimate Box, to pojawiły się pasy... Gram na najwyższej rozdzielczości czyli 1080p, a TV jest NA PEWNO w Full HD....

    TV: Philips (nie wiem dokładnie jaki model)

    Konsola: Xbox 360 Premium 60GB


    1> Czy to może być spowodowane zwarciem jakiś kabli?
    2. Czy to wina TV, czy X'a?
    3.Proszę (jak się da) o radę na rozwiązanie tego problemu...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wiecach

    wiecach Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Może kabel hdmi jest złej jakości? Bo domyślam się, że takim podłączyłeś, zobacz jeszcze jak sprawa wygląda na componencie.
     
  4. LowMen

    LowMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Malbork
    Tzn. podłączyłem kanlem HDMI do konsoli i te wtyki w odpowiednie miejsca (tak mi sie wydaje), więc nie wiem czy kabel od M$ by był badziewem... Jednak gdby przełączam między kanałami wejścia (tzn. HDMI, Scart itp.) to nie wyświetla mi obrazu jakby z wejścia HDMI tylko z jakiegoś innego.... Nie mam pojęcia co jest, jestem zielony w tym...
     
  5. wiecach

    wiecach Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wtyki? to moze wlasnie korzystasz z kabla component... ile masz na koncu wtykow? pamietaj ze ten z ms obsluguje euro i component (3 wtyki - zielony, niebieski i czerwony podlaczane odpowiednio pod telewizor). Jesli podlaczasz komponentem na wtyku przy xboxie ustaw na hdtv, do zwyklego tv podlaczasz euro lub dzwiek (prawy i lewy kanal) i obraz [na obrazku ponizej pierwszy kabel z 5 wtykami, bialy, czerwony i zolty Cie nie interesuja jesli masz lcd]. Kabel hdmi jest jeden, jesli masz wersje elite to miales w zestawie dwa kable: hdmi i component, przetestuj oba. W innym przypadku masz component (chyba, ze dokupiles hdmi) wtedy tez przetestuj i sprawdz czy przelaczyles na hdtv oraz czy podlaczasz wlasciwe kable ;)

    skoro jestes zielony jaki masz kabel?

    ten -> http://www.chwilka.pl/zdjecia/23080-konsola_microsoft_xbox_360-kabel_component_hd_av.jpg
    czy ten-> http://www.kabelek.pl/galerie/t/thumbs/przewodypolaczeniowe/hdmi/HDMI_69020x.jpg
     
  6. LowMen

    LowMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Malbork
    Mam kabel component, niestety.... Czy kupno kabla HDMI naprawi sprawę?
     
  7. noox

    noox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    powinno to naprawić sprawę, tylko nie wiem jaki bym kupił na twoim miejscu droższy czy tańszy o to popytaj innych bo na tym się nie znam :p
     
  8. sebool12

    sebool12 Guest

    Ja kupiłem kabel HDMI za 19zł na allegro 1,8m i jakość jest taka sama jak za 119zł w RTV ;]
    To jest przekaz(czy jakoś tak) cyfrowy i obraz albo będzie cud miód albo go nie będzie
     
  9. tajson86

    tajson86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2008
    Posty:
    474
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    wawa
    zgadza się ,wystarczy taki za 20 zeta
     
  10. endriu1145

    endriu1145 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2009
    Posty:
    167
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    wystarczy kupić tani kabel hdmi, nie ważne czy pozłacane końcówki czy nie ;) Dopiero jeżeli chcemy tym kablem podłączyć coś ale powyżej 4 m to wtedy warto zaopatrzyć się w lepszej jakości kabel a jeżeli nie przekracza 4 m to kupuj najtańszy ;)
     
  11. LowMen

    LowMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Malbork
    No to mam jeszcze dwa problemy....

    1. Obraz (nawet z kablem HDMI) jest zielonkawy... Dziwne jest to bo na moim 14- calowym telewizorku wszystko ładnie pięknie chodzi....

    2. Nie mogę się połączyć z Xbox Live, ponieważ wyskakuje mi komunikat o umiarkowanym NAT... Przeczytałęm 10000 razy tutorial na tym forum i nic mi to nie dało, ponieważ nie wiem gdzie dokładnie w liveboxie można to zrobić...
     
  12. LowMen

    LowMen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 10, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Malbork
    Ok, wszystko już naprawione :D Dzięki za Wasze wypowiedzi.
     
Wczytywanie...

Poleć forum