1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowy użytkownik LT3 i parę pytań

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez tomkiewicz, Lipiec 11, 2013.

  1. tomkiewicz

    tomkiewicz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć,

    właśnie zakupiłem konsolkę, która według sprzedającego posiada LT3. Nie wiem jednak, jak to właściwie sprawdzić - znalazłem na forum, że najlepiej nagrać iso, które powinno posiadać "topologię" LT3, cokolwiek to znaczy, ale jakoś nie mogę się odnaleźć wśród narzędzi. Którym z nich mogę sprawdzić, czy dany obraz ją rzeczywiście posiada? Jeszcze nie przyszedł do mnie IHAS, więc nie eksperymentowałem, zresztą ktoś napisał, że jak się nagra płytę bez stealth patcha, to na xbl dostaje się bana - czy jest coś jeszcze (poza wersją LT2/LT3 i stealth patchem), na co powinienem zwrócić uwagę patrząc na obraz iso? Dobrze rozumiem, że xdg2/3 to tylko wersja zabezpieczeń gry i obie pójdą zarówno na LT2 jak i 3?

    Poza tym jednej rzeczy nie do końca rozumiem: jaką mam właściwie korzyść z posiadania w konsoli dysku 250GB? I tak wszystkie gry potrzebują do uruchamiania płytkę, a ładowanie bezpośrednio z dvd jest niewiele wolniejsze, niż z dysku. Poza tym miałem już taki problem, że jak miałem zainstalowaną grę na hdd, to mnie co jakiś czas wyrzucało z gry (niezweryfikowany nośnik) - czy to wina źle nagranej (nie IHASem) płytki (nie ja ją nagrywałem)?

    I jeszcze uwaga co do błędu w FAQ:
    Otóż te brakujące miejsce jest zależne od rozmiaru dysku i nie są to pliki systemowe. Chodzi o spryt (nazwanie tego to również kwestia sporów) producentów dysków, którzy przedstawiają pojemności w jednostkach SI (1kB=1000B), a nie używanych przez użytkowników jednostkach IEC (1kiB = 1024B). W związku z tym 120GB = 120 000 000 000B = 112 * 1024 * 1024 * 1024 B = 112GiB. W rzeczywistości dyski mają zazwyczaj trochę powyżej tych 120GB z etykietki, więc może brakować 7, a nie ponad 8GiB, jak wynika z rachunków.

    Z góry dziękuję za rozwianie moich wątpliwości.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. remospl

    remospl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2012
    Posty:
    160
    Polubienia:
    40
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Witonia
    Czy dany obraz posiada topologie sprawdzisz za pomocą abgx360, w tutku jak nagrywać gdy na LT 3.0 masz wszystko opisane. Dysk w konsoli przydaje sie do tego, że nie wszyscy kupuja gry na płytach, wszystkie aktualizacje, dodatkowe mapy, gry arcade są w postaci cyfrowej, niektóre gry np. BF3 potrzebuje dysku żeby grać w HD ;)
     
  4. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Jeśli wywala cię do dasha, to wina źle nagranej płyty. Często się tak dzieje, jak gra ma zabezpiecznia CIV. Dysk się przydaje do instaliacji gier (wówczas konsolka nie używa napędu, jest cicha i się tak nie grzeje), wrzuceniu filmów lub muzyki. Skorzystaj z poradnika, który wcześniej napisał kolega odnośnie nagrywaniu gier pod LT 3.0, tam rozwikłasz swoje wszystkie wątpliwości.
     
  5. babiniu

    babiniu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  6. babiniu

    babiniu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak usunąć post??
     
  7. ad1

    ad1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    920
    Polubienia:
    147
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Śląsk
    Jeśli grasz na multi zalecany jest ihas, dzięki niemu nagrywany gry w100% (odwzorowanie 1:1). Unikasz przy tym także różnych problemów z instalacja nba dysk itp.

    ihas musi mieć rewizje b

    Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
     
  8. babiniu

    babiniu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ihas jest zalecany i do xdg3 i xdg2 czy tylko do xdg3 ???
     
  9. mrowa522

    mrowa522 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    370
    Polubienia:
    52
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Częstochowa
    tylko XGD3, XGD2 nagrasz każdą obsługującą płyty DL
     
Wczytywanie...

Poleć forum