1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowy xbox 360 a zepsuty laser

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez yondaime332, Marzec 30, 2010.

  1. yondaime332

    yondaime332 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Posiadam xbox'a , którego zakupiłem niecały miesiąc temu i mam taki problem - po włączeniu xboxa pojawia się logo i słychać dźwięk logowania, i przez 40-50s jest czarny ekran, okazuje się iż jest to wina tego iż laser przez ten czas próbuje odczytać płytę (po wyjęciu gry wszystko ok)... jest to mój drugi xbox 360 i wiem że tak być nie powinno !
    Czy możliwe aby już popsuł mi się napęd (LiteOn - data produkcji 2009.08.06)... Powinien być to napęd v2 - ale kupowałem od kolesia (prowadzi własną firmę-serwis) i on twierdził że to v1 co od razu wydało mi się dziwne, prosiłem o wgranie LT, więc czy możliwe aby koleś przełożył stary używany napęd v1 do nowej konsoli aby łatwiej mu się wgrywało LT (bez lutowania)... i czy mogę to jakoś sprawdzić

    PS. czy przy przekładaniu napędu zrywa się jakieś plomby (chodzi mi o to czy ewentualnie jak wyśle na gwarancje MS się do czegoś przyczepi)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Polaczek

    Polaczek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Napęd masz Liteona w wersji 83850 v1 lub v2 poznasz po dacie produkcji napedu. Napędu nie mógł przełożyc bo i tak klucz mógł wyciągnąc tylko z orginalnego co nie znaczy ze puźniejgo nie podmienił otwórz klocka sprawdz jakiego masz liteona ja masz 7xxxx to na 100% podmieniony i wchodz z buta do gościa ;)
     
  4. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Jeżeli masz autouruchamianie gry po włożeniu do napędu, to wyłącz to. Po 2009 też dawali stare litki. Daty nie muszą 100% odpowiadać nowym napędom liteon V2.
     
  5. yondaime332

    yondaime332 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    No ok już mnie to nie obchodzi czy to v1 czy v2, ale chodzi o to że ten napęd jest najprawdopodobniej stary (używany) ! dziś rozkręcę konsole i napisze czy to v1 czy v2
     
  6. claudii

    claudii Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    232
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Kobieta
    Miasto:
    Olsztyn, Poland
    Mój nowy napęd od początku miał problemy z czytaniem płyt, zaskakiwał po kilku próbach. Niestety przy próbie zgrania klucza został uwalony ale koleś postawił go na nogi ale płyt nie czytał. Tydzień temu klocek pojechał do Frankfurtu do MS już jest w drodze powrotnej :D Oby tylko naprawiony.
     
Wczytywanie...

Poleć forum