1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowy Xbox Arcade przy oryginalnych grach zawiesza się ;/

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Jonson, Styczeń 17, 2009.

  1. Jonson

    Jonson Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam !

    Jest to mój pierwszy temat na tym forum i szkoda, że akurat w takich okolicznościach:( Niecały miesiąc temu kupiłem nowego Xbox Arcade w Media Markt, prawie w ogóle na nim nie grałem dopiero w tym tygodniu kupiłem sobie oryginalne GTA IV i NFS Carbon. I ku mojemu zaskoczenie po 15-30 minutach gry obraz w pewnym momencie staje, a muzyka dalej gra i żeby pograć muszę zresetować konsolę. Moje pytanie jest następujące, co może być tego problemem, czy mam czekać na zbawienie czy oddawać konsolę na gwarancję ?? Za każdą odpowiedź w tym temacie będę bardzo wdzięczny:rolleyes:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qunik93

    Qunik93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2008
    Posty:
    352
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Górny Śląsk
    Wysyłaj na gwarancję.
    Nie masz na co czekać.
     
  4. S3Bols

    S3Bols Guest

    jak masz gwarancje to na gwarancje ;) bo nic samemu nie zrobisz bo to wina systemu albo grafa ci się trochę przegrzewa i masz zwieche w kompie miał byś resa albo też zwieche :p wiec tylko gwarancja
     
  5. Jonson

    Jonson Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale najdziwniejsze jest to, że jak jest zwieche i w tym czasie wyciągnę płytę z grą to automatycznie (bez zresetowania) włącza się menu xboxa. Kolega mówił, że przy tych grach może być to wina braku dysku twardego, jest w ogóle takie prawdopodobieństwo ?? gwarancje mam bo konsola jest nowiutka całkowity czas gry na niej nie przekroczył 10godzin.
     
  6. Kabosh

    Kabosh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2008
    Posty:
    106
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Słupsk
    no to gwaranacja. kiedys mozliwosc instalacji gta 4 i to ze wogole dysk twardy sluzy lepszemu chodzeniu gry jako plotka zostala zdementowana. oczywiscie w najnowszym dashu jest taka mozliwosc ale to nie ma nic do tematu...powinno ci wszytsko chodzic wporzadku musisz niestety zadzwonic do tych dupkow i wyslac na gwaranacje. btw podejrzewam ze cos ci sie przegrzewa jesli caly system sie nie zawiesza
     
  7. Jonson

    Jonson Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No i niestety muszę wznowić temat... Xbox'a wysłałem na gwarancje tak jak radziliście, wszystko szło ok, dostałem wiadomość, że naprawili i ucieszyłem się bardzo. Niestety xbox przyszedł do mnie i problem nie zniknął :| xbox dalej łapie zwiechy przy moich grach :/ W takim razie już sam nie wiem czy to wina konsoli która wg serwisu MICROSOFT jest sprawna czy np mojego osprzętu Karty pamięci albo kabla HDMI... poradźcie coś bo ja już tracę siły :( z góry dzięki :)
     
  8. marwol

    marwol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    kup dysk i gry zgrywaj na dysk to żadej zwiechy nie uświadczysz. (ja tak mam). pewnie płyty masz porysowane i dlatego masz ciągle zwiechy.

    dziwie się trochę tobie bo sam sobie przeprowadziles doswiadczenie, ze to nie xbox sie zawiesza tylko gra...(tzn najprawdopodobniej gubi się na porysowanej płycie i się zacina, czyli wina gry) mogles najpierw sprawdzic plyty.

    ps. opcja "szukaj" nie gryzie
    ps2. Czy jak komputer wam sie zatnie to odrazu na gwarancje idzie?
     
  9. borciuh

    borciuh Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2008
    Posty:
    155
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pabianice
    to niechodzi o to czy płyta jest porysowana czy nie. Ja kupiłem swojego Arcade w electroworld w listopadzie, po miesiącu kupiłem GTA4 i tez zwiech, rekord w zawieszeniu to niecałe 2minuty grania;/ Kolego kup dysk to rozwiąże problem tak jak i w moim przypadku:) odkąt mam dysk nic mi sie nie wiesza jeśli pogogłem podziękuj:)
    ps.gry które sie bez dysku zawieszają to :Forza 2,GTA4,PGR3,PGR4.
     
  10. luleq

    luleq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    167
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Przecież napisał że kupił nowe gry, jak Ty kupujesz nowe gry to są one porysowane?

    Konsola to jest zintegrowana maszynka razem z jakimś tam prostym systemem operacyjnym w której wszystko musi działać bezbłędnie i nie ma co w środku grzebać tak jak to można robić z PC.

    Poza tym dopóki mam gwarancje to dlaczego mam z niej nie skorzystać skoro sprzęt jest wadliwy???

    Kolejna rzecz: Kupuje konsole, oryginalne gry i WYMAGAM tego żeby wszystko działało sprawnie!
     
  11. marwol

    marwol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    spokojnie, lecz konsola jak i PC to tylko kawał elektroniki zawsze może coś się zaciąć/popsuć.

    hmm.. a co ma do tego, że gra nowa? może napęd mu rysuje płyty? jakbyś zauważył to wszędzie pisze "może" bo nie wiem czy wina leży w płycie czy konsoli. Oczywiście z gwarancją się zgadzam. Płace, wymagam. Jednak nie widze co mogło zawalić, jak koleś napisał, że oddał już na gwarancje, a problem nadal występuje. (będe trzymał się teori o porysowanych płytach)

    ps. Moim zdaniem wgranie gier na dysk (oczywiście jak się kupi) zniweluje problem.
     
  12. apekiller

    apekiller Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Koszalin
    Wyczyść CACHE konsoli. Mi pomogło na zwiechy.
     
  13. luleq

    luleq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    167
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja niestety czuje że możesz mieć rację - niestety nie dla tego że to twoja racja ;) tylko dlatego że to też jest jakiś feler konsoli który powinien na gwarancji być usunięty.

    Myślę też że autor powinien zabrać głos - czy płyty są porysowane? Czy konsola rysuje płyty?
     
  14. Jonson

    Jonson Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Najgorsze jest to, że gry są nowe !! bez żadnych rys, gdyby zacinało się tylko GTA 4 sprzedał bym ją i olał ale takie same zwiechy łapie NFS CARBON, który nie jest wymagającą grą i powinien chodzić bez problemu. Konsola musi mieć jakąś usterkę od ale niestety serwis jej nie zobaczył :/ Jak będę miał fundusze to kupie dysk i zobaczę ile mi to pomoże. Ale póki co nieźle się zraziłem do tej konsoli ;/ nawet dobrych 5 godzin od nowości nie pograłem. Jak by wam coś jeszcze przyszło do głowy coś co może mi pomóc to proszę pisać będę wystawiał podziękowania za każde dobre naprowadzenie :)
     
  15. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    ja mam swojego X'a 2 i pół tygodnia, miałem narazie 1 zwieche przy Burnout Paradise UB.. spróbuj przenieśc konsolę w jakies przewiewne miejsce, połóż ją poziomo, jeśli to nie pomoże, to dzwonisz jeszcze raz i robisz im awanture, muszą tak długo wymieniac, do puki wszystko będzie działac. Jeśli będą ci odsyłac ją w takim samym stanie, to idziesz do rzecznika praw konsumenta, to wcale nie jest takie skomplikowane, jak sie wydaje.

    nie przejmuj się nie ty jeden masz pecha, ja kupiłem rozwalone psp, odesłałem im to mi odesłali w takim samym stanie, i powiedzieli ze nie widzą usterki, ze jest ok, wysłałem im to samo 2 raz, to mi wymienili na jeszcze bardziej rozjebane, to drugie psp tez im wysłałem i mi dali inne, gorsze niż te 2 pierwsze razem wzięte. wysłałem im to 3 psp, to mi odesłali spowrotem i przy okazji zwineli dowód zakupu(przez co straciłem gwarancje)wysłałem im bez dowodu zakupu, to mi nie przyjeli. wkurwiony poszedłem do rzecznika p.k. i on zrobił z tym porządek, dostałem 4 psp, ale niestety straciłem gwarancję. 4 psp okazało się również wadliwe, zrozpaczony je sprzedałem i kupiłem nowe..które się co chwila wyłączało.wysłałem im, wymienili mi na nowe, ze zniekształconym ekranem..załamałem się kompletnie, bo o PSP marzyłem sobie 2 lata. konsolke walnąłem gdzieś do szafy, leżała tam jakieś pół roku, teraz wysyłam im ponownie. wszystko się ciągnie niecałe 2 lata. no i jeszcze to: kupiłem X360 2 i pół tygodnia temu, okazało się ze prawa gałka w padzie jest wyżej i przerywa mi sygnał. kupiłem 2 pada, gdzie lewy trigger luźno chodzi, stuka i skrzypi. dzwoniłem do MS i szanowna pani Monika mi nie wierzy, ze po tak krótkim czasie to sie zepsuło, i jak chce to moge NA WŁASNY koszt wysłac pada do serwisu w czechach. no i mam 2 rozpierdzielone pady, rozwalone psp i jeszcze 2 dni temu mi sie telefon rozwalił :/

    więc nie przejmuj się, to tylko głupia konsola, bedzie ok :) uff ale sie napisałem
     
  16. luleq

    luleq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    167
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    omg, po takich przygodach to naprawdę powinno się wyrazy współczucia składać ;P

    autorowi tematu życzę więcej szczęścia! :)
     
  17. Jonson

    Jonson Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak to zrobić ? :)
     
  18. marwol

    marwol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 9, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  19. Jonson

    Jonson Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety próbowałem wszystkiego czyszczenia chase, nawet sformatowałem kartę pamięci i też guzik pomogło. Wczoraj zadzwoniłem do Microsoft i okazało się, że serwisie nie znaleźli żadnej usterki mojej konsoli Pani serwisantka powiedziała, że winą zacinania się mojej konsoli jest kabel HDMI albo ustawienia obrazu w konsoli, odświeżania i tych pierdół. Czy to jest możliwe ?? bo ze zmianą ustawień już próbowałem i nic nie pomaga, ale zmieniać kabel nie próbowałem i dalej najdziwniejsze jest to, że jak gra złapie zwieche i wyciągnę CD to konsola wraca do menu :|
     
  20. andryush

    andryush Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2009
    Posty:
    849
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Hajnówka
    Tez mialem podobna zwieche na GTA , obraz sie zatrzymal , dzwiek byl dalej , tyle ze po otwarciu napedu konsola nie wracala do glownego menu. Raz zlapalem tez zwieche na Forzie , problemy zniknely , kiedy przestawilem konsole w inne miejsce , wczesniej stala w ciasnej polce takiej pod TV , a teraz stoi pionowo na biurku obok monitora od pc. Moze sprobuj postawic konsole w inne miejsce? Bycmoze rzeczywiscie cos sie przegrzewa i masz taki problem.
     
  21. Jonson

    Jonson Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    konsola stoi pionowo na podłodze koło TV który też stoi na podłodze, więc raczej ma czym oddychać, w pobliżu nie ma niczego co mogło by to powodować :| Tym bardziej, że konsola stała już w różnych miejscach i to już jest najlepsze jakie tylko może być.
     
Wczytywanie...

Poleć forum