1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowy xbox , ixtreme ?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lukas1729, Luty 8, 2012.

  1. lukas1729

    lukas1729 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zambrów
    Witam , kupiłem xboxa i z tego co wiem to ma on wgrane ixtreme 1.6 , co zrobić aby grać w najnowsze gry ? czy na obecną chwilę bardziej opłaca się wgrywać lt 2.0 czy 3.0 ? kolejne pytanie dotyczy oglądania filmów a aby oglądać divxy podobno trzeba podłączyć się do xbl i pobrać kodeki czy jeśli zaryzykuję i podłączę ją do internetu aby pobrać kodeki to czy odrazu dostane bana czy muszę grać w gry na przerobionej konsoli i dopiero dostane bana , czy te kodeki mogą się usunąć pytam o taki przypadek że ściągnę kodeki w rezultacie dostane bana a one się usuną i nie będę mógł jeszcze raz ich pobrać , bardzo proszę o wyrozumiałość .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. materac48

    materac48 Banned

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Rybnik
    wiadomo ze lt 3.0
    nie graj w gry które wyciekły i nie miały premiery to bana nie dostaniesz jeśli jesteś w sieci (offline śmiało możesz grać)
    w gry które są po premierze śmiało możesz grać na xbl (musisz mieć lt 3.0)
    kodeki sobie pobierzesz jak włączysz film
     
  4. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
  5. lukas1729

    lukas1729 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zambrów
    właśnie , kabelki od napędu są żółte czyli niby liteon ale sprzedający coś mówił że wymieniał na hitachi ale tego nie jestem pewien nie mogę jeszcze otworzyć tacki , kable zasilające będę miał jutro a tak na szybko w jakie gry na iextreme 1.6 moge zagrać ?
     
  6. Vardas

    Vardas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2011
    Posty:
    292
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Wałbrzych
    Chyba we wszystkie które nie wymagają dasha 13146 (on usuwa przeróbkę).
    Czyli do 12625 możesz zaktualizować konsolę.
    Nie wiem dokładnie ale gry do maja 2011 napewno będą działać.

    Jak będziesz chciał pobrać kodeki do filmów to też usunie Ci przeróbkę, bo on aktualizuje do 14699
     
  7. lukas1729

    lukas1729 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zambrów
    aha a jak usunie to wszystko jungle flasherem zrobię z napędem podłączonym do saty tak ? bo widziałem na yt coś kombinowali z lutami , coś dotykali , żeby z flashować ? nie będę musiał tak robić ?
     
  8. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    bedziesz jak nie masz klucza
     
  9. lukas1729

    lukas1729 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zambrów
    z każdym napędem będę musiał? jest to do zrobienia w domu czy tylko serwis?
     
  10. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    nie z kazdym tylko z liteonem jak tego nie robiles lepiej oddac komu kto sie tym zajmuje
     
  11. lukas1729

    lukas1729 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zambrów
    czyli modlic się do jutra żeby to nie był liteon, ? jutro sie wszystko okaże, thx za pomoc wszystkim
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Data produkcji konsoli jest ? jeśli po kwietniu 2008 to napęd lite-on norma jeśli starsza...zakończymy na razie
     
  13. lukas1729

    lukas1729 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zambrów
    niestety mam liteona a jego sam nie przerobie bo trzeba cos tam dotykkac czy lutowac, a czy na ixtreme 1.6 mozna instalowac gry na dysk?
     
  14. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    to zakup sobie USB Probe od ludków z forum (ja zakupiłem od Ankoholika) koszt taki sam jak wgranie LT w serwisach, więc zwróci ci się przy następnym wgrywaniu. Cały proces w "grubasach" jest banalnie prosty, poczytaj tutki po 5 razy ze zrozumieniem i rób krok po kroku , punkt po punkcie tak jak jest wskazane i sam zrobisz.
    No chyba że nie potrafisz zrozumieć tego co czytasz - to już w tedy lepiej oddaj komuś innemu.
    Ale powiem ci ciekawostkę, około miesiąca temu miałem kilka Grubasów do fla..a i patrzyła się na to moja żonka (brak telenowel w TV akurat w tym momencie :D) i powiedziała że jest to proste i też by to zrobiła. Więc rozebrałem jej konsolę (swoją nie klienta i wrzuciłem starsze LT) włączyłem tutka, dałem USB Probe (żadnych kabli nie podłączałem, sama miała to zrobić) i poszedłem oglądać TV do drugiego pokoju. Po 30 min woła mnie abym sprawdził czy wszystko śmiga. I wam powiem że wsio hula. Wyciągnęła klucz wrzuciła LT mimo iż nie zna się w cale na elektronice, a to że zajęło jej to pół godzinki nie jest ważne - ważne że zrobiła i nic nie zrypała.
    Więc nie łam się i nie słuchaj innych że nie dasz rady, bo jak widać na powyższym przykładzie Fata każdy zrobi :D
     
Wczytywanie...

Poleć forum