1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowy Xbox, słaba jakość wyświetlania

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez .Mjut, Styczeń 9, 2013.

  1. .Mjut

    .Mjut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn - Koźle
    Cześć. Wczoraj zakupiłem sobie nową konsolę Xbox Slim. Ponad rok temu posiadałem xboxa typu Fat który był podłączony do tego samego TV, podobnie. Wszystko było okej. Wczoraj podłączyłem bratu konsole i nawet na niej nie grałem. Dziś po odpaleniu widze, że jakośc jest na prawdę słaba. Soft się zmienił na widok kafelkowy i wszystko jest inaczej. Mimo to wszedłem do ustawień video i ustawiłem tryb wyświetlania na "panoramiczny" oraz wyświetlanie Pal60. Nie pomogło. W Facie miałem tak, że na kablu był przełącznik na HDTV - wtedy jakość była super. Teraz tego nie zauważyłem, wszystko podłączyłem kablem z zestawu(Zestaw konsola + kinect). Kolory są wyblakłe, krawędzie postrzępione - jak temu zaradzić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
  4. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    podłącz przez hdmi
     
  5. WerJar

    WerJar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    202
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódz
    Spróbuj w ustawieniach telewizora kolory, i ustawić w konsoli optymalne ustawienia, Jaki masz telewizor ilu calowy? Czy HDMI podłączasz czy tym w zestawie jak napisałeś? jeżeli tym co w zestawie dostałeś cudów nie licz na to gdyż HDMI>TV Component b. słabo daje.
     
  6. .Mjut

    .Mjut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn - Koźle
    W pokoju mam 24 calowy hd. Do salonu nawet nie próbowałem podłączać bo chyba policzyłbym piksele. Czytam własnie, że te kable co dają to szmelc i nie maja porównania do tych starych. No nic, kupię kabel HDMI. Dzięki ;)
     
  7. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Najtańszy kabel HDMI z marketu za 5,99zł i jakość będzie powalająca.
    Nie daj się nabrać na bajery typu pozłacane końcówki itp, bo to jest czyste wyłudzanie pieniędzy.
    W praktyce różnicy w obrazie nie zobaczysz przy kablu za 5,99zł a tym za 199,99zł.

    ; )
     
  8. .Mjut

    .Mjut Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2010
    Posty:
    136
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kędzierzyn - Koźle
    Ja o tym wiem. :) Spróbowałem podłączyć kabel z cyfrowego polsatu i na tym kablu wszystko git, wybiore sie do sklepu i zakupię takowy kabel. Jeszcze raz dzięki. Już myslałem, że może to być wadliwa konsola. :x
     
  9. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn

    dobrze mówisz... ja mam kable z allegro po 12zł /szt i wszystko wygląda miodzio i gry i filmy hd
     
  10. matj

    matj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2011
    Posty:
    166
    Polubienia:
    20
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    fakt roznicy w jakosci nie ma ale jesli mowimy o dlugosci kabla do 3m max i TV 42' max. :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum