1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowy xbox slim 4 gb, czy stary (biały) xbox 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez egons, Grudzień 1, 2011.

  1. egons

    egons Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Po temacie widać że nie jestem zbyt obeznany w temacie- dopiero zaczynam się bardziej interesować. Posiadam konsolę od około dwóch lat kupiłem używaną, przerobioną (muszę włożyć płytę startową aby zagrać w nagrywane gry) tyle o niej wiem.Teraz przy okazji podpisania umowy o abonament dostałem nową konsolę xbox 360 4Gb + Kinect. Nie gram w sieci, tylko gry z płyt - nagrywane (jak najtaniej to ma być) właściwie ja nie gram tylko dzieciaki. Teraz moje pytanie: jeśli chodzi o koszty użytkowania (kinect oczywiście zostaje) jaką konsolę zostawić żeby dziaałł kinect i nagrywane płyty? Czy jest więcej argumentów za żeby zostawić nową konsolę, ile kosztuje przeróbka itp? Co trzeba zrobić aby podłączyć kinect do starej i żeby działały nadal nagrywane płyty? Doradźcie proszę.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Zagaj

    Zagaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    139
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Włocławek
    Zalezy jaką date produkcji masz na nowej konsoli wtedy zobaczymy czy da się przerobić. A do fata musisz dokupić zasilacz aby działał kinect.
     
  4. elektor

    elektor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    120
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Torun
    Witam. Jeżeli masz fata od dwóch lat to na pewno masz napęd Liteona . Do niego możesz jak na razie wgrać oprogramowanie które pędzie czytało najnowsze gry (kopie zapasowe) .Slima żeby odblokować trzeba wiercić to jest koszt rzędu 70-150 zł zależy od punktu. Kinect będzie prawidłowo pracował na wszystkich wersjach Xboxa tak zapewnia M$ . Mam osobiście fata i działa jak bajka.
     
  5. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Tak, Kinect będzie Ci działał nawet na tej starej konsoli tylko musisz dokupić dodatkowy zasilacz. Co do przeróbki Xbox Slim to idzie przerobić, looknij na datę produkcji która jest z tyłu Jak jest wyprodukowany po Sierpniu 2011 to jest narazie nie do przerobienia...
     
  6. KLAIN

    KLAIN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2010
    Posty:
    133
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zamość (okolice)
    "Posiadam konsolę od około dwóch lat kupiłem używaną, przerobioną (muszę włożyć płytę startową aby zagrać w nagrywane gry) tyle o niej wiem"
    brzmi jak bys mial ps2 nie xbox :) czy w jakimkolwiek xboxie byla taka plyta startowa zamias przerobki?? pytam z ciekawosci bo nie slyszalem :)
     
  7. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie

    a o activate.iso slyszal?
     
  8. KLAIN

    KLAIN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2010
    Posty:
    133
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zamość (okolice)
    no wlasnie nie , a gdzie mozna poczytac o tym sposobie ??
     
  9. elektor

    elektor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    120
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Torun
    Na pewno na forum w archiwum znajdziesz :) Przed grą trzeba było włożyć płytę żeby sie zbotowała i dopiero wtedy płytę z grą . Takie to czasy były
     
  10. filmyredcywn

    filmyredcywn Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2011
    Posty:
    84
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jak masz slima wyprodukowanego przed 08.2011 to możesz zrobić na nim RGH.
     
  11. szenkx

    szenkx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2011
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    lepiej poczekać możę na lt 3.0 będzie się dało.
    Active iso to była największa porażka :] Jeszcze przy jakimś iXtreme 1.6 czy coś :)
     
  12. egons

    egons Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK. Reasumując. Kiect oryginalnie jest w komplecie z zasilaczem. Na starej konsoli muszę wgrywać nowe oprogramowanie aby działał kinect? Jakim sposobem przerobić starą aby nie używać płyty startowej, czy można to zrobić softem czy trzeba coś hardwerowo?
     
  13. Xbox_Live

    Xbox_Live Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2011
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Gość nie wie co to active.iso a Wy mu mówicie o ,,RGH,, ...
    Kolego, musisz się zastanowić czy będziesz grał przez internet na swojej konsoli. Jeśli nie to rzeczywiście poczytaj jakie możliwości niesie Reset Glitch Hack - RGH (w wypadku tej przeróbki nie pograsz sobie na Xbox Live), natomiast jeżeli masz zamiar jednak grać przez neta to poczekaj na nową przeróbkę LT 3.0 która prawdopodobnie ukarze się jeszcze w tym roku. Ja osobiście już mocno się ******łem z tymi przeróbkami i odpuściłem, cicha aktualizacja oflagowała mi konsolę i postanowiłem ją sprzedać i tego samego dnia kupiłem nówkę xboxa i teraz gram na samych oryginałach i powiem szczerze że te oryginalne gry na które się wyda te 150-170 zł bardziej się szanuje i jest chęć żeby zaliczyć 100% a nie tak jak w przypadku kopii, wszystkie lepsze tytuły wypalasz, pograsz 2-3 h i rzucasz w kąt...
     
  14. 0Benek

    0Benek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 19, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z zasilaczem oryginalnie jest tylko kinect co kupujesz oddzielnie, w komplecie z konsolą nie ma zasilacza do kinecta podłączasz odrazu pod USB, oryginalny zasilacz 30 zł kosztuje.
     
  15. egons

    egons Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam kinect oryginalnie z zasilaczem w komplecie podłączyłem do "starej" konsoli i włożyłem płytę z Adventures wyskoczyła opcja aktualizacji, zaktualizowałem i śmiga już nie raz z rodzinką się zmachaliśmy przy tych gierkach. Więc zostaje stara konsola i jak na razie gry nagrywane które wcześniej były używane działają :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum