1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowy Xbox Slim Problem z WiFi

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez MTTy2k, Lipiec 15, 2010.

  1. MTTy2k

    MTTy2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2008
    Posty:
    260
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Kupiłem dzisiaj Slima, i mam problem z połączeniem się przez Wifi,
    wchodząc w ustawienia sieci wszystkie wartości takie jak IP, Maska podsieci są ustawione na 0. Nie wiem jak uruchomić WiFi żeby znalazło mi moją sieć domową, po podłączeniu routera przez kabel LAN do xboxa normalnie wykrywa mi router i internet działa, a bezprzewodowo nie mam pojecia jak sie połączyć, pomoże ktoś?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Creed

    Creed Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wziąść na PSP?
  4. MTTy2k

    MTTy2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2008
    Posty:
    260
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Ale w Slim jest wbudowane WiFi :)
     
  5. Jablo33

    Jablo33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    313
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław # Xbox Live ;d
  6. Pixeeeeel

    Pixeeeeel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    KrK
    A masz jakieś inne urządzenia z wifi w domu? Jak masz to sprawdź czy działa i czy wogóle masz sieć wifi w domu i w konsoli ustaw na automatysze przypisywanie adrwsu czy jakoś tak ;)

    edit: Ahh ktoś był szybszy ;)
     
  7. Creed

    Creed Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 8, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wziąść na PSP?
    Przepraszam
     
  8. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    ze strony xbox.com

    Solution 3: Configure your wireless settings
    On the console, go to My Xbox, and then select System Settings.
    Select Network Settings.
    Select Configure Network.
    On the Basic Settings tab, select Wireless Mode.
    Select Scan for Networks.
    Select your wireless network name. Select Scan for Networks.
    Enter your wireless network password, and then select Done.
    Press B on your controller, and then select Test Xbox LIVE Connection.


    czyli wchodzisz w ustawienia systemu
    ustawienia sieci
    konfiguruj sieć
    ustawienia podstawowe wybierz wifi
    wybierz skanowanie w poszukiwaniu sieci
    wybierz swoja sieć
    wpisz hasło i gotowe
    przetestuj połaczenie
     
  9. Pixeeeeel

    Pixeeeeel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 8, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    KrK
    no przetłumaczyć byś chociaż mógł...
     
  10. MTTy2k

    MTTy2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2008
    Posty:
    260
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Tylko że jak wchodzę do konfiguruj sieć to nie mam tam ustawień podstawowych a dwie tabelki wypełnione zerami, adres ip, maska podsieci i coś jeszcze.

    Telefon normalnie łapie WiFi, laptop z którego teraz piszę rownież więc sieć jest, sprawna.

    Jak wejść w opcje routera?
     
  11. Jablo33

    Jablo33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 21, 2010
    Posty:
    313
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław # Xbox Live ;d
    Książeczka dołączona do routera?
     
  12. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    nic nie trzeba udostepniać. siec działa więc nie ma co kombinowac, skup się na konsoli

    jak wejdziesz w ustawienia podstawowe to kliknij ustawienia IP ustaw uzyskiwanie adresu IP na auto
     
  13. MTTy2k

    MTTy2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2008
    Posty:
    260
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Ustawiłem IP na automatyczne, nadal są zera a przy próbie połaczenia mam komunikat

    "Wystąpił problem z połaczeniem, aby zapoznać się z opisem problemu i sposobem jego rozwiązania, kliknij przycisk Więcej Informacji."

    A potem długi tekst i pytanie
    Czy kabel lub urządzenie bezprzewodowe zostały podłączone?

    Jak podłączyłem Router przez kabel to wszystko pięknie chodziło, więc router na bank jest sprawny.
     
  14. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    pogrzeb w ustawieniach na konsoli, gdzies w ustawieniach sieci MUSI byc wifi. najpierw musisz zeskanować i wybrać swoją siec inaczej nie zadziała.


    Wszystko to jest doradzanie na slepo bo nikt tu nie ma slima jeszcze.
     
  15. MTTy2k

    MTTy2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2008
    Posty:
    260
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Domyślam się ale i tak dzięki za pomoc, a gdyby podłączyć jeszcze raz router do Xboxa, i spisać sobie te dane typu adres IP, potem wpisać je ręcznie nie mając podłączenego routera i spróbować tak odpalić WiFi? Bo będę miał trochę przenoszenia, żeby znów router podłączyć, wiec wole zapytać czy jest sens próbować?
     
  16. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    nie ma to sensu bo i tak najpierw musisz konsoli pokazac do jakiej sieci chcesz sie podłaczyć, czyli znajdz ustawienia wifi na konsoli.

    Jak masz adres IP to po prawej jest druga zakładka, moze tam
     
  17. MTTy2k

    MTTy2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2008
    Posty:
    260
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    W drugiej zakładce są Ustawienia Dodatkowe i tam jest
    Ustawienia PPPoE, Nazwa użytkownika, hasło, nazwa usługi
    i na dole Ustawienia Zaawansowane, Nazwa Hosta, Alternatywy adres MAC
    Wszystkie są na "Nieustawiony"

    Na pewno jak spiszę te liczby i potem wprowadzę je ręcznie to nie zadziała? przecież to będzie ten sam router, może konsola go zobaczy, na jednym filmie gdzie koleś konfigurował konsole dopiero jak są wpisane wartości to są opcje z WiFi (on to robił na adapterze).
     
  18. Mikolak

    Mikolak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2010
    Posty:
    268
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gliwice
    Podaj może model rutera.
     
  19. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  20. qba567

    qba567 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2007
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Legnica
    To trochę nie tak!

    Sieć bezprzewodowa działa, ale może mieć wyłączone rozgłaszanie, włączone szyfrowanie i filtrowanie klientów po MACach.

    1. Zaloguj się do rutka jako administrator i sprawdź powyższe.
    Jeśli jest używana tablica MACów, to dodaj w niej wpis z adresem MAC konsoli (MAC WiFi, nie Ethernet).
    co dale, to po informacji od Ciebie, jakie zabezpieczenia są włączone
    Roman

    PS. podaj typ routera...
     
  21. ufoludekcrezy

    ufoludekcrezy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2008
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Polska .
    Po pierwsze jak koledzy piszą musisz wykryć sieć wifi i nazwę SSID następnie aktywować daną sieć na pewno jest jakaś zakładka do wykrywania sieci :) Adres dhcp pozostawiasz na auto no i oczywiście jak kolega wspomniał wyżej możesz mieć włączoną filtracje po adresach MAC na routerku :) i inne pierdoły ale wszystko na pewno da się zmienić w ustawieniach karty wifi w x360 :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum