1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowy Xbox

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez XboxerGamer, Październik 5, 2010.

  1. XboxerGamer

    XboxerGamer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siema,
    chce sobie kupić Xboxa i telewizor no i tradycyjnie GTA 4.
    Chcę, żebyście podali mi opinię mojego "zestawu". Cena do 1200zł.

    XBOX
    KONSOLA XBOX ARCADE JASPER OKAZJA SKLEP W-WA URSUS (1252798271) - Aukcje internetowe Allegro
    TELEWIZOR
    SOLIDNY TELEWIZOR LCD 16" +MONITOR / HDMI! (1248346049) - Aukcje internetowe Allegro
    GTA 4
    GRAND THEFT AUTO IV GTA 4 XBOX 360 NOWA 4CONSOLE! (1259922910) - Aukcje internetowe Allegro

    Proszę o szybkie rady. Telewizor może nie najlepszy, ale więcej kasy niestety nie mam...

    Chodzi mi o to, żebyście podali czy wszystko będzie do siebie pasować, jaki byłby obraz na tym telewizorze. Czy będą potrzebne jakieś kable do podłączenia ?? jak tak to proszę o podanie ich..
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    Obraz najgorszy by nie był , tyle że bardzo mały. Potrzebujesz jeszcze jakiegoś kabla HDMI , aby podłączyć X360 do TV , bo ten standardowy z zestawu to zwykły SCART , który przesyła obraz o rozdzielczości 768 /576 pix.( choć przy tak małej matrycy to i tak może wystarczyć) A mając kabel HDMI i monitor z obsługą HD będziesz miał rozdziałkę 1280/720.
     
  4. maciek1027

    maciek1027 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2009
    Posty:
    211
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    na xboxsie możesz przyoszczędzić
    XBOX 360 ARCADE HDMI GWARANCJA TYLKO 489 `PLN (1244399691) - Aukcje internetowe Allegro

    GTA można kupić używkę za połowę ceny, poco przepłacać.
    Grang Theft Auto 4 GTA 4 Stan BDB WROCŁAW (1261622833) - Aukcje internetowe Allegro

    A co do ekranu. Jeżeli będziesz używał go tylko pod xboxa to kup monitor
    CIENIUTKI MONITOR HP L2151WS 21.5'' DVI F.VAT (1246541844) - Aukcje internetowe Allegro

    trzeba by było tylko kupić przejściówkę , bo monitor nie ma wejścia HDMI, dwa te czincze, czy jak to się mówi podłączysz pod wieżę i masz dźwięk.
    KABEL VGA XBOX 360 GOLD PLATED (1253859694) - Aukcje internetowe Allegro


    Co do twojego TV, trzeba by kupić kabel HDMI, ale 16" to za bardzo frajdy nie poczujesz
     
  5. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Na takim telewizorku odechce Ci się grania.
     
  6. Art.13

    Art.13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    314
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Miasteczko śląskie
    to nie jest tv tylko mini monitor radzę dozbierać do normalnego tv
     
  7. XboxerGamer

    XboxerGamer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli te konsole sie nie popsują ? A wiadomo może jakie to są modele ?? Czy różne ? Jaka będzie ich awaryjność, ponieważ chyba się skuszę na monitor na 100% tylko ten xbox teraz ;p
     
  8. maciek1027

    maciek1027 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2009
    Posty:
    211
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    nie zepsują się, a jak się zepsują masz gwarancje (jak nie sklepową, to producenta), nie potrzebujesz paragonu, wystarczy data konsoli(3 lata chyba M$ daje). Konsole to jasperki czyli najnowsze, oprócz slim
     
  9. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Do takiego TV, najepiej kup sobie kabel VGA do konsoli.
    Roznicy w jakosci zadnej nie zauwayzysz, a bedziesz mogl wtedy ustawic na konsoli rozdzielczosc jaka ten TV posiada, czyli jesli dobrze widze w opisie to 1600x1200pix. Co bedzie dalwalo o wiele lepszy rezultat z kilku powodow. Pierwszy to to ze bedziesz uzywal tak zwanej rozdzielczosci natywnej (nie znam polskiego odpowiednika tego slowa) tego monitora wiec obraz bedzie ostrzejszy niz w przypadku wyswietlania rozdzielczlosci 720p na monitorze ktorego rozdzielczoswcia natywna jest 1600x1200pix. Po drugie, monitor nie bedzie musial przeskalowywac obrazu, co w niektorych przypadkach moze objawiac sie bardzo brzydkim smuzeniem.
    Tak ze osobiscie polecam olac kabel HDMI i zapiac konsole po kablu VGA. Niby analog, ale efekt bedzie znacznie lepszy.
     
  10. XboxerGamer

    XboxerGamer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Monitor kupiony, teraz czekam na kaske, i czas na iksa
     
  11. maciek1027

    maciek1027 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2009
    Posty:
    211
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    jaki kupiłeś?
     
  12. XboxerGamer

    XboxerGamer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  13. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5433
    Polubienia:
    1699
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Siedzę w temacie dopiero od paru dni (jak chodzi o xboxy) i jeszcze wiele muszę się nauczyć. Ale myślę że mogę tobie poradzić.
    A poradzę ci Łapki daleko od tego xboxa bo to nie jest jasper tylko falcone!.
    O ile ja wiem to pobór na szynie 12V w jasperach musi być 12.1A a w tym z twojej aukcji jest 16.5A.

    Nie jeste ekspertem (jak mówiłem wcześniej bo bardzo krótko siedzę w temacie) ale ja bym ci odradzał. W aukcji też nie ma wspomniane że to Jasper..
     
  14. SeDaN

    SeDaN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chrostkowo Nowe
    Jeśli chesz grać w GTA IV to będziesz musiał kupić jeszcze dysk bo jak będziesz grał z płyty to będziesz miał lagi.
     
  15. XboxerGamer

    XboxerGamer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobrze, kupiłem inny Xbox 360 Jasper, dysk 20gb HDD, +3 gry.
    Inne rzeczy też zakupiłem, czekam na przesyłkę. Jak coś się stanie albo coś chociaż nie powinno to napiszę tu, chociaż myślę że temat można zamknąć ! Dzięki za pomoc.
    Pozdrawiam !!!!!
     
Wczytywanie...

Poleć forum