1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nowy zasilacz

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez adixde, Lipiec 21, 2016.

  1. adixde

    adixde Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2012
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, przyjechałem z USA i znalazłem przejściówkę z prądu Amerykanskiego na Polski. Jak się okazało... zły więc spaliłem zasilacz i wywaliło korki i musiało przyjeżdzać pogotowie energetyczne..

    Do sedna: Potrzebuje zasilacza do XONE, znalazłem na allegro i kupiłem:
    http://allegro.pl/show_item.php?ite...wYjBkMWMwNzU1ZWI1MWI1NTI2MmUzN2FmMzI4OGUyMA==

    Miał ktoś może doczynienia z tym użytkownikiem i jego zasilaczami? Rozmawiałem z microsoftem na angielskim czacie. Supporter szukał autoryzowanych sklepów, niestety niczego nie znalazł. Pokazałem mu zasilacz który kupiłem, powiedział mi że jeśli jest logo microsoftu i xboxa to jest oryginalny. Dla mnie jednak zawsze to jest niepewność bo logo ma, naklejkę może też mieć, ale nigdy nie wiadomo co jest w środku. Podzielcie się swoimi doświadczeniami..

    Pozdrawiam
    ~ Nowy użytkownik XONE który nie zdążył kupić golda a już spalił zasilacz.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3265
    Polubienia:
    1862
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Skoro pisze, że używany to czego się obawiać, po prostu pochodzi z innej konsoli i tyle ;p Tak samo wygląda mój z XO ;p

    Hehe miałeś wejście smoka w domu :p Pozdrawiam
     
  4. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Spaliłeś zadilacz bo w USA używają połowe napięcia co w EU czyli 110-115v (wolt) w Europie 220-230v . Bardzo duża ilość urządzeń jest już przystosowana do korzystania tutaj i tutaj np zasilacze laptopowe 90% z nich na tabliczce znamionowej jest od 110v-230v . Niestety spojrzałem na zasilacz od XO (eu wersja) i tam jest input od 200-230v podejrzewam że ty z USA masz to samo tylko 115v input dlatego nie dziwię się że zasilacz spaliłeś i będziesz miał ogrom szczęścia jeśli się okaże że tylko konsole. To tak może z technicznego punktu widzenia. Powodzenia w szukaniu zasilacza.

    Co do tego z aukcji jest to używany więc podejrzewam że oryginalny, jak narazie sam nie spotkalem się aby sklep sprzewawał używane replacemant (zamienniki) jaknjuż to nowe, ale najlpiej było by napisać zapytanie lub zadzwonić do sprzedawcy i zapytać czy to oryginał czy zamiennik. No chyba że już kupiłeś to porównaj chociaż by jakość wykonania, detali obudowy i wagę, oryginalne wypadą często nieco cięższe (przeważnie)

    Wysłane z mojego SM-N915FY przy użyciu Tapatalka
     
    Ostatnia edycja: Lipiec 21, 2016
    adixde lubi to.
  5. adixde

    adixde Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2012
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Cześć, dzięki za odpowiedzi. Zasilacz był na przejściówce - Kiedyś miałem x360 który też na podobnej przejściówce chodził i wszystko było ok. Jednak tym razem to nie wyszło. Konsoli nie spaliłem, to pewne ponieważ zasilacz wtedy nie był podłączony do konsoli. Byłem świadomy zagrożenia dlatego tylko zasilacz podłączyłem do prądu. Jakbym podłączył razem z konsolą to byłby overkill. Zaraz zadzwonie do tego sprzedawcy i zapytam czy to oryginał czy zamiennik.


    PS: Zadzwoniłem do sprzedawcy. Powiedział że oryginał 100 %. Nabrałem trochę wiary w tego sprzedawce (nic do niego nie mam, ale kiedyś już się przejechałem na używanym sprzęcie)

    Pozdrawiam i wkrótce widzimy się na Xbox live !
     
  6. adixde

    adixde Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2012
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A czy podłączenie zasilacza europejskiego do konsoli z USA nie przyczyni się do powstania kolejnych czarnych scenariuszy? Głównie chodzi mi o to czy nie spali mi konsoli... Jestem już trochę przewrażliwiony i rozważam każdy czarny scenariusz.. Microsoft napisał "Zalecamy korzystanie wyłącznie z akcesoriów przeznaczonych na dany region." Dużo mi to nie mówi...
     
  7. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    335
    Polubienia:
    419
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
    W większości wypadków chodzi o przetwornice jakie napięcie przyjmie czy 230V czy 110V a zawsze na wyjściu generuje takie samo napięcie ;) czy wersja US czy EU

    Wysłane z mojego D722P przy użyciu Tapatalka
     
  8. adixde

    adixde Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2012
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A tak z Polskiego na nasze ? :D
     
  9. rathaniel

    rathaniel Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    255
    Polubienia:
    53
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubartów
    Damian_89 napisał, że prawdopodobnie konsole EU i US są takie same, różni się jedynie zasilacz. Wobec tego musisz kupić europejski zasilacz i powinno hulać bez przejściówek.
     
  10. adixde

    adixde Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2012
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzięki za przetłumaczenie. Zasilacz własnie już kupiłem, tylko czekam na kuriera i własnie przez to czekanie przychodzą mi do głowy różne teorie :D

    Pzdr
     
  11. rathaniel

    rathaniel Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    255
    Polubienia:
    53
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubartów
    Z ciekawości patrzyłem na tył konsoli czy tam jest coś napisane przy wtyku zasilacza, ale jest tylko logo xbox.
     
  12. adixde

    adixde Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2012
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Też właśnie tam zajrzałem i efekt ten sam. Na odwrocie są jakieś informacje, ale ja nic z nich nie wyczytałem
     
  13. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    335
    Polubienia:
    419
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
    @rathaniel@rathaniel dokładnie tak ;)

    Wysłane z mojego D722P przy użyciu Tapatalka
     
  14. rathaniel

    rathaniel Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    255
    Polubienia:
    53
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubartów
    Z elektrody: "Napięcie wyjściowe (OUTPUT) jest takie samo na obu zasilaczach. Czyli DC 12V 17.9A i 5V 1.0A". To samo piszą na reddicie i tomshardware więc wychodzi na to, że Damian_89 miał rację i nie musisz martwić się. Co ciekawe na amazonie sprzedają zasilacze 110-220v czyli uniwersalne (chyba, że jest błąd w opisie) :)
     
  15. Damian_89

    Damian_89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 24, 2011
    Posty:
    335
    Polubienia:
    419
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Devil Team Hacked
    Chodzi o samą przetwornice i garść elementów do niej obydwa zasilacze daja napięcie wyjściowe 12V 17.9A 5V 1A, a co do ,,uniwersalnych,, to nie jest błąd są i takie zasilacze ;)

    Wysłane z mojego D722P przy użyciu Tapatalka
     
  16. adixde

    adixde Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2012
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dzięki panowie za zaangażowanie w temat. Wszystko jasne, poszperałem jeszcze i dowiedziałem się że nawet jeśli zasilacz jest mocny to konsola i tak weźmie tylko tyle ile potrzebuje,a sam zasilacz z nadmiaru mocny będzie po prostu się mniej "dusił". Pozdrawiam i mam nadzieje że nie przyjdzie mi do głowy jeszcze jakaś chora teoria :D
     
  17. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Oczywiście parametry Output są bardzo ważne, ale jak i Input jeszcze bardziej... Wychodzi na to że są 3 wersje ich... typowo na Amerykę 110v, typowo EU 230v i Universalne 100-230v i to jest najistotniejszy parametr, abyś ponownie zasilacza nie spalił na starcie. Pozdro

    Wysłane z mojego SM-N915FY przy użyciu Tapatalka
     
  18. adixde

    adixde Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2012
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zasilacz dostałem wczoraj :) Wszystko ładnie działa bez zarzutu. Jedynie mam słaby zasięg wifi na xboxie, dokupiłem router za 70 zł 2 antenowy a na xboxie są 2 kreski, a na telefonie w tym samym pokoju full
     
  19. rathaniel

    rathaniel Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    255
    Polubienia:
    53
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubartów
    Aby nie gubiło sygnału to 2 kreski wystarczą. Nie ma to wpływu na ping.
     
  20. adixde

    adixde Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2012
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie o ping się rozchodzi, a o prędkość pobierania. Niestety nie przekracza ona 5 mb/s
     
  21. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ściągnij sobie Kolego Aplikacje Wifi Analyzer na smartfona i zobacz ile sieci masz w pobliżu. Mieszkasz na osiedlu miejskim ? Druga sprawa, to jaką kartę WiFi ma ONE, jaki standard g? n? bo jeżeli nie lata na 5GHz to przy obecnym śmietniku na tych 11 kanałach w mieście, to wcale się nie dziwię.
     
Wczytywanie...

Poleć forum