1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

NTSC a PAL

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez Stan, Styczeń 18, 2009.

  1. Stan

    Stan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    150
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    Siemka :)

    Mam Xbox'a od niedawna i chce go przerobić. Wcześniej grałem na sprzęcie Sony (też miałem przerobiony ) i na PS nie było różnicy czy gra była w systemie PAL czy NTSC, nie wiem jak jest z Xklockiem, czy jak przerobie to też w gry NTSC będę mógł grać ????

    bo już zaczynam ściągać gierki i narazie szukam na PAL'u :p
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Będziesz mógł grać tylko w PAL i Region Free. NTSC się nie odpalą i nie ma sposobu na obejście tego(jak na razie).
     
  4. Stan

    Stan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    150
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    Dobra dzięki :)
    o to mi chodziło - czyli muszę polować na PAL'e i region free :D
     
  5. ksiadzDOBRODZIEJ

    ksiadzDOBRODZIEJ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podepnę się do tematu, gry "Region-Free USA" będą śmigać? Np Winter_Sports_2_The_Next_Challenge_USA_XBOX360-Nocturnal??
     
  6. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Gry "Region-Free USA" będą śmigać, ale Winter_Sports_2_The_Next_Challenge_USA_XBOX360-Nocturnal do nich nie należy. Na przyszłość lukaj na tej stronie >> ABGX.net
     
  7. ksiadzDOBRODZIEJ

    ksiadzDOBRODZIEJ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    Nio właśnie akurat ten tytuł z ABGX.net wziołem,ale nie będzie działać bo jest "Y"
    pod "Region- Free USA" a nie pod "Region- Free EUR"?Czy po prostu ta gra to jest jakiś wyjątek.
     
  8. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    To nie jest żaden wyjątek tylko kolumny są tak nazwane. Musisz mieć Y w Region- Free EUR, aby gra ci działała.
     
  9. Gepardek

    Gepardek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Przyklejam się do tego tematu, ponieważ jest w miarę sensowny. Jednakże ja chciałem w drugą stronę - jaka jest szansa na znalezienie danej gry w NTSC w Polsce? Czy konsole NTSC w Polsce się zdarzają, czy ludzie mają je i nie narzekają? Czy też jest to problem nie do przejścia? Pytam, ponieważ mam konsolę ze stanów i wszystko wskazuje na to, że będę miał jednak problem z grami. Pozdrawiam
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Będziesz miał problem najlepiej przerobić grać na kopiach lub zamawiać gry ze stanów, lub polować na gry region free. Najlepsze wyjście to kopie
     
  11. dawinet

    dawinet Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 2, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Biała Podlaska
    A mam takie pytanie czym sie rózni NTSC od PAL ?? prosze o odpowiedz
     
  12. Gears of Persia

    Gears of Persia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2009
    Posty:
    31
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    NTSC - jest to system gier w USA, czyli gry w Systemie NTSC odpalają tylko konsole ze stanów
    PAL - jest to system Europejski czyli to samo co powyżej tylko chodzi o Europe ;p
    Region Free - oznacza że gra działa na każdej konsoli może być nawet z Marsu ;p
     
  13. pawlakgsu

    pawlakgsu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 29, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczytno
  14. voltan91

    voltan91 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    1773
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bytom
    Jakaś głębsza różnica w tym jest, ale nie wiem jaka :p
     
  15. Matriks1111

    Matriks1111 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Różnica jest i to nawet widoczna :)

    NTSC różni się od PAL. PAL to jest niemiecka modyfikacja systemu NTSC i ma zmianę fazy jednej z nośnych sygnału różnicowego. PAL ma mniej wyrazisty kolor niż w NTSC, także różnice są widoczne gołym okiem.
     
  16. rOosa

    rOosa Banned

    Dołączył:
    Październik 29, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A ja mam takie pytanko, bo nigdzie nie moglem znaleźć na nie odpowiedzi. Ściągnąłem sobie gierke NCAA Basketball 10, wypaliłem ją na płytkę i wyskoczył mi komunikaty, że gra nie jest obsługiwana w tym regionie czy coś w tym stylu. Później doczytałem, że ta gra jest w systemie NTSC, a moja konsola PAL. Czy jest jakaś możliwość dogrania czegoś na płytkę żeby ta gra odpaliła na moim klocku?
    Z góry dzięki za odp.
     
  17. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nie ma takiej możliwości
     
  18. rOosa

    rOosa Banned

    Dołączył:
    Październik 29, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A czy coś z tym mogę jeszcze zrobić? Tzn. z obrazem płyty na komputerze. Bo rozumiem że płytę z nagraną grą mogę już wyrzucić.
     
  19. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    A obraz możesz skasować ;)
     
  20. rOosa

    rOosa Banned

    Dołączył:
    Październik 29, 2009
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ostatnie moje pytanie. Jak sprawdzić jaki region ma gra?
     
  21. Pablooo88

    Pablooo88 V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    2680
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    abgx360 Ci pokaże
     
Wczytywanie...

Poleć forum