1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

NTSC na PAL

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez LizeK, Lipiec 30, 2011.

  1. LizeK

    LizeK Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Jabłonna
    Witam,

    Istnieje możliwość przerobienia amerykańskiego xboxa NTSC na PAL ?

    Dzięki za odp ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  4. LizeK

    LizeK Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Jabłonna
    A jeżeli będe kupywał gry za pomocą marketplace to będą działać ?
     
  5. Darcik

    Darcik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tylko te region free/ntsc u/c

    pełne gry na marketplace mają blokade na regiony tak samo jak ich pudełkowe odpowiedniki
     
  6. LizeK

    LizeK Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Jabłonna
    A jak określić taki akurat region ??
     
  7. Grantone PL

    Grantone PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Olsztyn
    Załóż sobie konto na USA i gry z marketplace będą działały. Inne wyjśćie to przerobić konsole i ściągać gry Region Free albo NTSC
     
  8. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No nie wiem czy będą działały, skoro ściągnie je na konsolę PALowską.
     
  9. maniak1994

    maniak1994 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 6, 2010
    Posty:
    385
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Daleko stąd.
    Region USA i będą działać...
     
  10. szymek488

    szymek488 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2010
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zambrów
    Ja mam konsole NTSC i gram w gry rf lub kupuje badz dostaje NTSC:) kupilem tez RDR z marketplace i wszystko smiga :))

    Wysłano z X8 z użyciem Tapatalk
     
  11. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    jeśli masz przerobioną konsolę to zawsze można zmienić w obrazie gry region ale niech mnie ktoś poprawi jeśli mówię źle
     
  12. Cris2k

    Cris2k Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Białystok
    z0nk31,chyba tak ale trzeba się na tym znać :)
     
  13. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa

    mowisz zle
     
  14. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    @UP
    to popraw mnie mądralo a nie nabijasz sobie posty. Istnieje możliwość przerobienia regionu obrazu z NTSC na PAL tylko że nie wiem jak to się robi - po prostu wiem że się da.
     
  15. turbin

    turbin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2010
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    http://xboxforum.pl/iso-f31/konwert...n-free-lub-pal-tylko-starsze-tytuly-1587.html

    Ale to działa tylko na starszych tytułach i trzeba mieć przerobioną konsolę żeby działały kopie zapasowe. Więc tak i tak lepiej ściągać z internetu gry w PAL lub RF, bo mamy przerobioną konsolę, a ściągnie gier w ntsc i bawienie się w zmianę regionu było by trochę głupie.


    A konsoli nie da się przerobić z NTSC na PAL.
     
  16. XeNdErPL14

    XeNdErPL14 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 2, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Podhale
    Po 1. Konsoli NTSC na Pal przerobić się nie da(bynajmniej teraz).

    Po 2. Ta tabelka powie ci wszystko co chcesz wiedzieć: http: Region Free Xbox 360 Games - Wikia Gaming - Walkthroughs, games, guides, and more
    A teraz jak się tym obsługiwać. Patrzysz na grę np: Just Cause 2 wersja PAL jest region free czyli wszystkie pola są zielone. Jeżeli jest taki przypadek w, którym jedno pole jest czerwone np: NTSC/J a wersja gry PAL to pójdzie na NTSC/U i PAL, albo Gears of War(tu nie wierzyłem puki się nie przekonałem) też jest region free.

    Po 3. Możesz jej absolutnie wierzyć ja zaufałem i się nie zawiodłem.

    Dziękuje.
     
Wczytywanie...

Poleć forum