1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nurtujące pytania o konsole

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez TmKs, Marzec 27, 2010.

  1. TmKs

    TmKs Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 27, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich. Jako, że jest to mój pierwszy post :) Prosiłbym o typowo żmudne odpowiedzi :) Żeby nie było wątpliwości.
    Ale do rzeczy, właśnie zamówiłem konsole xbox 360 a dokładniej

    XBOX360 ELITE 2x 65Nm HDMI JASPER z dyskiem 120GB przerobiony pod ixtreme LT

    Niestety nie miałem wcześniej doświadczenia z konsolami. Kupiłem z kilku powodów
    -większa ilość gier
    -mam w miare dobry monitor iiyama Full HD 24''
    -i ta gra na padzie :) czysta przyjemność

    Ale w czym problem, chodzi o to, że nie zbyt się orientuje co powinienem zrobić jak przyjdzie do mnie konsola. Czytałem o jakiś kluczach, cd-keyach ale niestety do końca nie wiem o co chodzi, nie znalazłem tematu gdzie było to dobrze wyjaśnione.

    Kolejna sprawa dotyczy gier, czy da radę zrobić tak, iż podłącze xbox'a z PC, i będę mógł transferować gry z PC na dysk xbox'a i odpalać te gry bez posiadania płyty?

    To narazie główne pytania :) Na które odpowiedzi i pomoc liczę z waszej strony. Z góry wielkie dzięki
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    1. Zapewne chodzi ci o klucz napędu. Powinien ci go dostarczyć koleś który przerabiał konsolę, lub od kogo ją kupiłeś.
    2. Da radę podłączyć X'a do PC, ale żeby przenosić coś na dysk Xbox'a trzeba mieć specjalny transfer kit, lub sam dysk podłączyć kablem do kompa. A płytę w napędzie trzeba mieć i tak. Można zrobić, żeby nie trzeba było wkładać płyty, ale do już trzeba dużo ingerować w konsolkę....
     
  4. Daniello09

    Daniello09 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2009
    Posty:
    209
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Nie potrzebujesz żadnych cd key, klucze to tylko na abonament do xbox live są. To nie jest pecet, tu tylko wrzucasz płytę do napędu i grasz.
    Xboxa podłączysz z pc przez windows media center, lub windows media connect. Będzie mógł przesyłać tylko filmy, muzyke i zdjęcia. Gier nie.
    Jak zgrasz grę na dysk to bez płyty ci nie ruszy.
     
  5. patryk878

    patryk878 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2009
    Posty:
    309
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Jak przyjdzie do ciebie konsola to musisz zrobić bardzo ważną rzecz, a mianowicie... podłączyć i grać! O te klucze nie powinieneś się martwić bo służą tylko do ponownego wgrania oryginalnego softa co w Liteonie już się raczej nie da zrobić.

    Co do grania z PC. To jest to chyba niemożliwe, musiałbyś mieć XBR i grać z dysku czy pendrive'a. Ale w tym temacie mistrzem nie jestem więc poczekaj aż ktoś obeznany się udzieli.
     
  6. TmKs

    TmKs Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 27, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A czy jest już jakiś sposób, żeby nie dostać bana ?
     
  7. popo601

    popo601 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wracając do filmów na x360 to musisz przez Live doinstalować kodeki i tu cię rozczaruję bo x360 obsługuje bardzo niewiele formatów video praktycznie WMV to wiadome bez kodeków no i DviX ale tylko XVID i wszystko co zakodowane DviX nawet jak będziesz chciał oglądać filmy z kompa tak jak kolega wcześniej wspomniał to musisz mieć te kodeki pobrane (co z tego żę x360 obsługuję format HD jak filmu HD nie obejrzysz) no chyba że masz go w WMV bo o MKV czy M2TS możesz zapomnieć a w takim formacie filmy z netu to standard.


    Sposobu żeby nie dostać bana nie ma i nie będzie !
     
  8. TmKs

    TmKs Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 27, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale czytałem gdzieś, że ixtreme LT zmniejsza prawdopodobieństwo dostania bana, chociaz do końca nie wiem o co chodzi
     
  9. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    Można zmniejszyć prawdopodobieństwo, ale w 100% nic cię nie uchroni.... Niestety....
     
  10. TmKs

    TmKs Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 27, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zmniejszyć, tzn w jaki sposób ?
     
  11. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Bana dostaje się za przerobienie napędu czyli wgranie ixtreme. Prędzej czy później każdy go otrzyma chociaż ixtreme LT na razie podobno jest bezpieczny.
     
  12. Litwin95

    Litwin95 Banned

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    315
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Radzyń Podlaski
    Nie wiem dokładnie, ale na LT dobiera się jakoś gry z SSv2 czy coś takiego. Nie orientuje się w tym niestety, bo sam posiadam iXtreme 1.61.
     
  13. xbox_360

    xbox_360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No cóż sposób na to by bana nie dostać jest prosty- podłączać do live tylko nieprzerobioną konsolę, a przerobionej nie podłączać:) w tej chwili prawdopodobnie nawet gdybyś się podłączył to nie zbanują cie od razu, ale oflagują (tj zapiszą niejako nr seryjny twojej konsoli w swoim rejestrze) i przy kolejnej fali banów zostanie zbanowana. Klucz napędu przyda się gdy awarii ulegnie napęd a Twoja konsola nie będzie już na gwarancji i napęd trzeba będzie wymienić na własną rękę, a co do przesyłania gier bezpośrednio na dysk i grania tylko z niego to można to zrobić posiadając wgrany uprzednio XBReboot
     
  14. TmKs

    TmKs Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 27, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A czy posiada ktoś LT i gra na live ??

    A na jakiej zasadzie wgrywa się XBReboot? Też jest tu troche tematów na ten temat :) ale czy jest to trudne zadanie ?
     
  15. xbox_360

    xbox_360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Posiadają i grają, ale tylko do czasu aż Microsoft przekalkuluje sobie że znów opłaca mu sie zrobić falę by nabić sprzedaż nowych konsol czyli przeważnie w listopadzie bo to przed swiętami

    A co do XBR to tak, jest to trudne:) i dla większości konsol niemożliwe. Podstawowy warunek to dashboard niższy od 2.0.8495.0
     
  16. TmKs

    TmKs Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 27, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Litwin napisał że do gier dobiera się SSv2, na jakiej to jest zasadzie ?
     
  17. ms_crew

    ms_crew Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2009
    Posty:
    298
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Wiekszych glupot nie slyszalem. Jemu nie chodzi o CD KEY tylko o DVD KEY (klucz sprzetowy napedu - bez niego nie wgrasz iXtreme) i jak najbardziej wymagaj go od typa ktory ci wgra LT zeby nagral ci go na CD

    Juz sie da
    http://xboxforum.pl/firmware-f155/liteon-orignalne-firmwares-do-74-83-93-a-33855.html
     
  18. TmKs

    TmKs Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 27, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A chciałbym się jescze dowiedzieć, jak to jest z dźwiękiem? Czy jest ąz tak duży problem żeby podłączyć zwykle głośniki z jacki'em do konsoli ?
     
  19. xbox_360

    xbox_360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zależy przez jaki kabel grasz, jeżeli przez component composite czy rbg to po prostu podłączasz jacka poprzez taką przejściówkę do czinczy odpowiedzialnych za dźwięk
    [​IMG]

    a jeżeli przez hdmi to podpinasz głosniki do tv. Trochę kombinacji jest tylko jeżeli grasz na monitorze przez kabel hdmi-dvi wtedy musisz zdjąć obudowę z końcówki kabla composite czy jaki tam masz pod ręką i wpiąć jednocześnie kabel hdmi-dvi i ten rozmontowany, wtedy obraz idzie po pierwszym a dźwięk po drugim
     
  20. TmKs

    TmKs Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 27, 2010
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja będę podłączał za pomocą kabla HDMI bezpośrednio do monitora, bo mam takie wejście. I czy w takim wypadku, mógłby mi ktoś wytłumaczyć co z dźwiękiem mam zrobić ?
     
  21. bonzo

    bonzo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    legnica
    nie jestem pewny czy tak jest w konsoli xbox, ponieważ nie mam teraz przy sobie konsoli i nie pamietam jakie tam sa wyjscia, ale w ps3 miałem podłączaony w taki sposób: obraz mialem podlaczony w normalny sposob poprzed hdmi, nastepnie do standardowego gniazda podłączyłem sobie zwykly kabel z koncowka euro, w ktorym mniej wiecej posrodku było wyjscie chinch na 2 głośniki i obraz i podlaczylem ten kabel do wiezy i w ustawieniach zmienilem, ze obraz idzie przez hdmi a dzwiek przez zwykly kabel
     
Wczytywanie...

Poleć forum