1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

NXE2GOD z XeXMenu na Memory Unit?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez hanxor, Lipiec 31, 2010.

  1. hanxor

    hanxor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Chciałem sobie zrobić disaster recovery kit, na Memory Unicie.
    Koncept: wrzucić na MU kilka tooli tak, żeby nie trzeba było kombinowac z rozkręcaniem twardego, wypalaniem płytek etc - słowem, dowolna konsola z JTagiem po włożeniu tego MU będzie miała te narzędzia, które są potrzebne do działania.
    Idea jest taka, że ma to działać bez HDD - w sensie jak wsadze nowy, czysty HDD, to mam mieć możliwość działania od kopa.

    1. Mam czysty MU, przygotowuję go pod XBOXem, etc.
    2. Wrzuciłem plik C0dE99990f586558 do Content/0000000000000000/C0DE9999/00080000/
    3. Odpalam konsolę, wchodzę we "Wszystkie gy" - jest cool, widzę XeXMenu. Mogę odpalić. Pierwszy krok udany.
    4. Próbuję to samo z NXE2GOD - wrzucam plik NXE2GOD do tego samego katalogu.
    5. I kicha. Nie widzę go w Dashboardzie.

    Teoretycznie mogę ściągnąć NXE2GOD w wersji XEX, i wrzucić sobie gdzies na dysk, odpalac XeXMenu i potem NXE2GOD - ale wolałbym wprost. Męczy mnie to, bo ten sam układ na HDD pokazuje obie aplikacje. Co więcej, jak włożę HDD z obydwoma aplikacjami, i ten MU, to konsola pokazuje DWIE kopie XeXMenu i DWIE kopie NXE2GOD.

    Ktoś przewalczył już ten problem?

    MU używam przez przejściówkę USB i Xplorer360, jesli to ma znaczenie, więc mam dostęp do obu partycji (tej z Cache też)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    to qiuck bootem zrób skrót z wersji xex
     
  4. hanxor

    hanxor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, popatrzyłem na Quick Boot - pewnie zadziała.

    Ale dla porządku - gdybym się uparł, że ma być nie XEX, nie quick boot, tylko chcę użyć tego NXE2GOD z Content/0000...00 - jakies po,mysły czemu to do kupy nie działa? Zła nazwa pliku? Widze, że wszystkie pliki w Content mają nazwy hexadecymalne, a nie "czytelne", jak NXE2GOD.
    Podejście do tematu mam naukowe - dlaczego nie działa, choć powinno, i co zrobić, żeby działało, bez dodatkowych tricków. czyli - solution, a nie workaround.
     
  5. hanxor

    hanxor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ping?

    Dobra, poradziłem sobie. Do usunięcia.
     
Wczytywanie...

Poleć forum