1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

O co chodzi z ,,zabezpieczeniami'' xBoxa ?

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez xnizonx, Listopad 27, 2013.

  1. xnizonx

    xnizonx Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    16
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam. Jako, że jest to mój pierwszy post na forum, a na konsolach kompletnie się nie znam to chciałbym się zapytać o co chodzi z zabezpieczeniami xBoxa ? Chciałem pobrać sobię Fifę 14, ale szwagier powiedział, że gry od 2012 roku mają zabezpieczenia i nie można w nie zagrać >: Czy to prawda ? Jeżeli tak to jak to ,,obejść'' ? :dispirited:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jaka konsola jaka przeróbka jaki dash jaka nagrywarka ...............
    opisz cokolwiek a nie szwagra słuchasz ....
     
  4. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie wiem czy posiadasz RGH czy LT, ale powiedzmy, że masz to LT.
    Niektóre gry posiadają tzw. zabezpieczenie CIV np. Fifa 14. Żeby gra zadziałała musisz nagrać ją nagrywarką Liteon iHAS z wgranym LT MAX na płytach Verbatim.
    Co do innych gier to możesz je normalnie nagrywać, nie ma obecnie żadnej gry z takimi zabezpieczeniami, że na przeróbce jej nie odpalisz. Szwagier gada bzdury.
    Polecam przeczytać FAQ w tym temacie:
    http://xboxforum.pl/artykuly-31/tut...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/
    A dowiesz się co i jak z nagrywaniem gier pod LT i zabezpieczeniami.
     
    1 osoba to lubi.
  5. xnizonx

    xnizonx Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    16
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    @up

    A czy mógłbyś mi wymienić gry które nie mają zabezpieczenia CIV ? Czy należy do nich GTA 5 ?
     
  6. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    GTA 5 nie posiada takiego zabezpieczenia.
    DVD1 wyciągasz content za pomocą tego poradnika - http://xboxforum.pl/gta-v-261/tutorial-zgrywanie-contentu-na-pendrive-gta-v-dvd1-175214/
    DVD2 wypalasz za pomocą jednego z tych poradników (zależy jakie masz LT)
    http://xboxforum.pl/artykuly-31/tutorial-nagrywanie-gier-pod-ixtreme-lite-touch-2-0-a-125826/
    http://xboxforum.pl/artykuly-31/tut...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/
    I wszystko hula.

    Tutaj podaję ci listę gier z takim zabezpieczeniem:
    Forza Motorsport 4
    Dragon's Dogma
    Dragon's Dogma: Dark Arisen
    DiRT Showdown
    FiFA 13
    GRID 2
    Bioshock Infinite
    FiFA14
     
  7. xnizonx

    xnizonx Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    16
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    @up

    Problem z GTA 5 był taki:

    Poszedłem do gościa który 1 część GTA 5 zgrał mi na dysk twardy konsoli a resztę na płytę 8.5 GB. Pograłem w nią kilka dni i została złamana, ale pierwsze pliki są już na konsoli . Więc teraz nasuwa mi się takie pytanie; Co zrobić aby znów GTA działało. Mam już płytę następną 8.5 GB, ale skąd mam wziąć pliki do zgrania na płytę i co najważniejsze : KTÓRE ?
     
  8. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Znajdź obraz ISO DVD2 na necie, pobierz, wypal :)
     
  9. xnizonx

    xnizonx Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 27, 2013
    Posty:
    16
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Tylko tyle ? :D Jeżeli tak to bardzo jestem Ci wdzięczny
     
  10. Meganz32

    Meganz32 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2010
    Posty:
    56
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Kraków
    Pamiętaj o tym, że konsola musi być przerobiona pod LT 3.0/2.0 zalezy jak masz zrobioną i tak jak wyżej CI kazali za pomocą owych poradników nagrać w odpowiedni sposób. Więcej problemów nie widzę :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum