1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Poradnik Obejście blokady MS na Ruskich zdrapkach

Temat na forum 'Xbox Live' rozpoczęty przez kuleczka91, Październik 1, 2016.

  1. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3277
    Polubienia:
    1878
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Mały poradnik dla tych, którzy kupowali już na Ruskich z użyciem zdrapek, mają dodany rosyjski adres rozliczeniowy i pewnego dnia MS ich zaskoczy, że zdrapka jest do użycia tylko na Rosyjskim regionie. Sklep MS przenosi od dziś do innej strony na wbicie kodu niż to zawsze było i pokazuje takie piękne komunikaty o blokadach na zdrapki z innych regionów niż region konta XBL. Nic nie pomaga nawet zmiana Lokalizacji w stopce strony. Z racji, że nie chciałam stracić zakupionych rubli udało mi się dojść do obejścia tego :D #kulekcwaniak #kulekcebula.

    Żeby nie stracić zakupionych rubli robimy tak:

    1. Najpierw wchodzimy w sklep na konsoli w naszym ojczystym języku i oglądamy gdzie jest odnośnik do wpisania kodu. Podpowiem, że pierwsze menu z promocjami na gry i pod nim mamy odnośnik z 4 kwadracikami z windy Aktywuj kod. Cofamy i wchodzimy do ustawień konsoli.

    2. Odpalamy XO -> Ustawienia -> System -> Język i lokalizacja -> Wybieramy zarówno w języku i lokalizacji takie cuś Pоссия. Język wam się zmieni, ale lokalizację musicie wybrać sami, bo zmieni na jakąś tam inną. Po czym dajemy resetuj konsolę.

    3. Gdy XO nam się uruchomi wchodzimy w Sklep -> Aktywuj kod -> Wklepujemy kod ręcznie i na całe szczęście konsola nam przyjmuje zdrapkę z rublami i dodaje do konta.

    4. Szukamy w sklepie tego co nas interesuje i robimy zakup. Teraz uwaga jeśli w store na konsoli nie ma tego co chcecie kupić (w moim przypadku to była mapa skarbów do FH3) to wchodzimy na xbox.com -> Logujemy się do swojego konta -> Szukamy w sklepie tego co chcemy -> Na dole strony zmieniamy język na Pоссия (Rosja). Dajemy kup na tym co chcemy -> Zalogowałam się i w moim przypadku później wyszło, że mam wiele adresów rozliczeniowych (mam polski i rosyjski), kliknęłam w niebieski odnośnik i ukazał mi się mój adres rozliczeniowy rosyjski wraz z rublami na koncie, kliknęłam na niego i wtedy ukazała mi się opcja kup. Dałam kup i udało się sfinalizować transakcję :D

    5. Po sfinalizowaniu zakupów można sobie wrócić na swój poprzedni region i język konsoli.

    Wszystko bez użycia VPNu i innych pomocników :)

    PS. Obstawiam, że ze zdrapkami z innych regionów będzie podobnie. Ja tylko kupuję na Rosji, dlatego poradnik piszę pod ten kraj ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kyron

    Kyron Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2009
    Posty:
    363
    Polubienia:
    207
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie korzystam z matuszki Rassiji ale pełen szacun. Gdy pieniążek spadł to nawet car się po kopiejkę schylił a po rubla ukląkł.
     
  4. popino

    popino Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2010
    Posty:
    128
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mam pytanie nie o rosyjskie konto i doladowanie w rublach a europejskie doładowane w Euro.Mieszkając w polsce jak mogę wykorzystać zdrapke w euro,dodam ze jak zmienie region konsoli na irlandie a język na angieski w rozliczeniach i platnosci nadal widnieje waluta PLN i kwota jaka mam na polskim koncie xbox live
     
  5. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3277
    Polubienia:
    1878
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Musisz mieć na koncie dodane dane rozliczeniowe na Irlandię. Ja mam osobne dane na Polskę, osobne na Rosję, a konto ciągle na regionie polskim. Swoją drogą nie ma czegoś takiego jak konto Europejskie, konto może być na dany kraj.
     
  6. brattanek

    brattanek P2Mforum.info Członek Załogi Administrator Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2007
    Posty:
    1354
    Polubienia:
    530
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KTW
    Gdzie kupujesz zdrapki i jak za nie płacisz?
     
  7. BialyGTi

    BialyGTi Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2015
    Posty:
    730
    Polubienia:
    765
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    @brattanek@brattanek na plati.ru

    Platnosc moze byc karta , pp, yandex
     
  8. brattanek

    brattanek P2Mforum.info Członek Załogi Administrator Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2007
    Posty:
    1354
    Polubienia:
    530
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KTW
    a jak roznice przy przewalutowaniu?
     
  9. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3277
    Polubienia:
    1878
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Na swoim banku zobacz sobie z danego dnia kurs, szczerze mówiąc ja oglądam sobie na innej stronie na kursach i w sumie cena wychodzi bardzo podobna do tej, którą mi pokazuje na tej stronie: http://bankier.pl/notowania/waluty-nbp
    Póki co nie warto kupować na ruskich, bo rubel skoczył do góry i ceny są bardzo podobne do naszych polskich, albo i ciut drożej, a zawsze to było ok. połowę różnicy w cenie.
     
    brattanek lubi to.
  10. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    616
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Właśnie zdziwiło mnie 17 października próbowałem doładować zdrapki na 50 GBP funty i komunikat że walutę można podarować komuś z regionu uk a konto miałem PL zmigrowalem na UK mam dodane poprawne adresy na PL i UK i dalej to samo próbowałem jedynie ze strony www xbox.com na polskim IP ze zmianą regionu sklepu z poziomu www i dalej to samo, pisałem do sprzedawcy od zdrapek nie odpowiedział jeszcze, wysłałem mu screeny co i jak że kodów nie mogę aktywować itp a miesiąc wcześniej kupowałem z takich zdrapek na funty i tu było moje zdziwienie i też podejrzewałem że Microsoft zmienił sposób aktywacji zdrapek z innego regionu, pokombinuje z poziomu konsoli i zmiany na region UK i wtedy je wbije lub na www ze zmianą IP na UK dam znać czy działa, dzięki kuleczka za przydatne info

    EDIT

    M$ od 15-09-2016 zmienił warunki świadczenia usługi https://zapodaj.net/ef7bed1df041b.jpg.html stąd pewnie te całe zamieszanie , kody na Funty (GBP) ze zdrapek wbiłem dopiero z poziomu konsoli po zmianie języka na UK tak jak analogicznie miała kuleczka na ruble , dodam że ze strony www dalej nie szło na polskim ip i zmianie regionu sklepu na xbox.com na UK pewnie VPN załatwiłby sprawę nie bawiłem się jednak
     
    Ostatnia edycja: Październik 20, 2016
  11. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3277
    Polubienia:
    1878
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Podobno już działa normalnie, więc nie wiem czemu Ci nie wbiło. Ja kombinowałam tak, aż mi się udało. Dobrze, że się udało, a nie że kasa przepadła, bo zdrapki gościu sprzedał działające :) Mi na VPNie też to nie chciało działać także próbuj najpierw z konsolą :)

    EDIT (27.10.2016r.)
    @jaszczurka23@jaszczurka23 właśnie przy zakupie próbowałam przez www czy przejdzie zdrapka z rublami i dalej nie przechodzi tak jak było z chwilą pisania tego tematu. Zrobiłam myk z konsolą, przeszło bez problemu, gra zakupiona ;) Dobrze, że chociaż to działa :cigar:
    Na kompie pewnie by przeszło z jakimś VPNem, ale szkoda mi było czasu, bo szybciej zmienię na chwilę region w konsoli niż będę się bawiła z aplikacjami ;)
     
    Ostatnia edycja: Październik 27, 2016
    jaszczurka23 lubi to.
  12. damianq90

    damianq90 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    zamawiał ktoś w ostatnim czasie przez ruble? przechodzi bez problemu z poziomu konsoli?:cool:
     
  13. kuleczka91

    kuleczka91 Dziewczyna Dziewczyna Xbox One Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2014
    Posty:
    3277
    Polubienia:
    1878
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Kobieta
    Przechodzi, już Ci pisałam na pw dzisiaj.
     
    damianq90 lubi to.
  14. BialyGTi

    BialyGTi Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2015
    Posty:
    730
    Polubienia:
    765
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    działa
     
  15. Cyga0000

    Cyga0000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2010
    Posty:
    138
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie wiecie jak z USA? Zastanawiam się nad kupnem USD gift card z Amazona i użyciem na zakup dlc do FH3.
    Konsoli nie mam w grę wchodzi tylko zakup przez stronę/win store.

    Edit
    Znalazłem w innym temacie sposób na win10.
     
  16. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    616
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    np tak
    https://commerce.microsoft.com/PaymentHub/Help/Show/toc_link_no_51
     
Wczytywanie...

Poleć forum