1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Obraz do TV po HDMI a dźwięk do ampli po kablu componentowym - da się?

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez wook, Wrzesień 16, 2014.

  1. wook

    wook Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2014
    Posty:
    42
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie byłem świadomy że XBOX PHAT nie ma wyjścia SPDIF -.-
    zatem pytanie jak mogę podłączyć do do ampli jeśli mój nie ma wyjścia hdmi?
    myślałem o tym czy da się hdmi puścić na TV, a component w tym samym czasie podawałby dźwięk na amplituner
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Z tego co wiem to da się ,tylko wtyczkę musisz rozebrać, bo nie wejdzie razem z hdmi ...
     
    1 osoba to lubi.
  4. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1854
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Nie prościej użyć przejściówki na toslink?

    Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  5. Kwasek

    Kwasek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2012
    Posty:
    73
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Giżycko
    Sprawdź, czy nie masz wyjścia słuchawkowego w TV (sporo telewizorów ma). A wtedy cinch'e -> jack 3,5'
     
    1 osoba to lubi.
  6. wook

    wook Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2014
    Posty:
    42
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    niestety nie mam :) model wyżej miał już wyjście optyczne ;/ trza było dopłacić :)
    chyba dokupię sobie przejściówkę - dzięki za podpowiedzi
     
  7. Morph

    Morph Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 23, 2013
    Posty:
    146
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów
    tak jak kolega wyżej wspomniał jest przejściówka made in MS na toslinka ale jak masz kabel z konsoli to prościej rozebrać wtczkę niż kupować specjalnie przejściówkę
     
  8. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1854
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Ja miałem ją w zestawie więc myślałem że to standard.

    Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
     
  9. vatrasmac

    vatrasmac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2014
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak da się ponieważ ja tak mam zrobione, tylko musisz rozebrać wtyczkę, i tak tak będziesz miał mały problem z wciśnięciem ale da rade.
     
Wczytywanie...

Poleć forum