1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Obraz HD [Problem]

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez deanek, Lipiec 7, 2012.

  1. deanek

    deanek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Falubaz
    Otóż mam taki problem.

    W domu posiadam dwa telewizory Sony Bravia (pierwszy , KDL 55ex725 , drugi: KDL40s4000) posiadam także dwa kablem HDMI.

    Pod telewizorem pierwszym (55ex725) konsolka śmiga bez problemu na obu kablach.
    Pod telewizorem drugim (40s4000) konsola nie działa za pomocą żadnego z kabli HDMI, ale dodam że jakiś czas temu tuż po kupnie konsoli grałem na tym tv w jakości HD. Dodam że wejścia w tv mam dobre bo mam podłączony jeszcze Cyfrowy Polsat i on śmiga bez problemu. Oczywiśćie pod kablem AV konsola działa.

    Jaka może być tego przyczyna? wejścia HDMI w tv jak i w konsoli mam dobre.

    próbowałem już wielu rzeczy ale dalej nie mam pojęcia o co tutaj chodzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. veins

    veins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    569
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Jeden masz Full HD, a drugi HD Ready? :>
     
  4. deanek

    deanek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Falubaz


    oba FullHD
     
  5. veins

    veins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    569
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Czyli gdzieś musiałeś ustawienia pozmieniać.
    Podepnij do tego działającego, potem zmień w X'ie wyjście na 720p (Ustawienia... :p ) i sprawdź na tym, gdzie nie trybi... ;)
     
  6. deanek

    deanek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Falubaz
    było robione i nic :) jeszcze jakiś pomysl?

    jeszcze bylo sprawdzane u sasiada na LG full HD i smiga,
     
  7. veins

    veins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    569
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Nie wiem jak w Sony, ale w moim Samsungu raczej nie da się tak nakopać, żeby konsoli nie łykał... Wygląda na problem z TV.
     
  8. deanek

    deanek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Falubaz
    no ale kiedys bylo dobrze :) i nikt nic w ustawieniach nie grzebal.
     
  9. invisible

    invisible Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    380
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Dziwny problem. Ja bym stawial na zabezpieczenia HDCP dla HDMI. Mozliwe, ze ktoras aktualziacja konsoli sprawila, ze sprzet sie nie dogaduje akurat z tym TV. W takim przypadku pozostaje zabawa ze znalezieniem odpowiedniego kabla HDMI. Najlepiej pozyczyc ze sklepu i probowac. Ewentualnie pozostaje podlaczenie Component.
     
  10. tomio82

    tomio82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Olkusz
    Można jeszcze sprawdzić czy nie ma dostępnej aktualizacji firmware dla tego TV, może po aktualce zaskoczy.
     
  11. radek1348

    radek1348 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2011
    Posty:
    119
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Płock
    Podłącz jakieś inne urządzenie przez HDMI, jak nie będzie działało to raczej HDMI się spaliło czy coś w tym rodzaju.
     
  12. tomio82

    tomio82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Olkusz
    ale napisał przecież że mu Polsat Cyfrowy mu działa na tym TV
     
  13. Seban_ZA

    Seban_ZA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    54
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    TRN/BDG
    Skoro oba tv obsługują full hd to konsola ma dobre ustawienia. Musisz w tv pogrzebać jedyne wyjście
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jaa zmiana gniazda hdmi, oraz zmniejszenie rozdzielczosci na minimum na kavlu hdmi nie da poprawy. To juz raczej nie znajdziesz rozwiazania

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  15. tomio82

    tomio82 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Olkusz
    Zrób tak jak ci pisałem wcześniej, może wyszła jakaś nowsza aktualizacja do twojego TV i załata twój problem
     
  16. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4561
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Coś nie trybi z HDCP w twoim TV, podłącz konsolę kablem Component i będzie po kłopocie :)
     
  17. deanek

    deanek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Falubaz
    obecnie mam tak podłączoną:)

    i wcale nie jest po kłopocie bo denerwuje mnie gra w takiej jakosci :) i za wszelką cenę muszę to jakoś rozwikłać.
     
  18. masbol

    masbol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam pytanie czy rozwiazales ten problem bo ja sie borykam z takim samym problemem.
     
  19. The_Human

    The_Human Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Biauyyyystok
    No to composite?
     
  20. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zalecam wpisac ci w google co to composite. Raczej nikt nie chce pamiętać juz o tym prehistoryku

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  21. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Component to praktycznie to samo co HDMI, różnią się delikatnie kolorami.
     
Wczytywanie...

Poleć forum