1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Obraz iso do wasabi

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez zbyszko1979, Luty 7, 2013.

  1. zbyszko1979

    zbyszko1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2011
    Posty:
    92
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Mam pytanie odnośnie Wasabi 360 ultra. Czy majac kopie gry nalezy ja skanowac abgx czy jakimkolwiek innym programem?


    Alert Przenoszę temat do odpowiedniego działu, plus nagradzam za lenistwo... #ESLORD

     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. marjooo

    marjooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    210
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    nic nie trzeba robić
     
  4. zbyszko1979

    zbyszko1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2011
    Posty:
    92
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    kurcze sam nie wiem:) A jak nie bedzie sprawny , bedzie brakowac ap25 czy czegokolwiek?
     
  5. marjooo

    marjooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    210
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jak przeskanujesz abgx'em nic się nie stanie, też będzie działać. Wasabi potrzebuje tylko pliku z rozszerzeniem ISO
     
  6. zbyszko1979

    zbyszko1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2011
    Posty:
    92
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Rozumiem. A moze wiesz jak odpalic np forze druga płyte i inne z dodatkami?
     
  7. marjooo

    marjooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    210
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Sposób w DVD Menu (Firmware v1.3 BETA 2):
    Poniższe czynności wykonujemy przy uruchomionej drugiej płycie (komunikat wołający o włożenie pierwszej płyty DVD):

    1. Przytrzymać PRAWĄ strzałkę i wcisnąć na konsoli EJECT (wyjąć płytę). Wyrzuci nas do głównego MENU.
    3. Wcisnąć na padzie GUIDE.
    4. Przejść do MEDIA.
    5. Wybrać zakładkę "Wybierz muzykę"
    6. Wybrać "Bieżąca płyta".
    7. Z listy wybrać plik który nas interesuje (potwierdzamy przyciskiem A)
    8. Przytrzymać PRAWĄ strzałkę i wcisnąć na konsoli EJECT (włożyć płytę).
     
  8. zbyszko1979

    zbyszko1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2011
    Posty:
    92
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    brak edycji posta

    U mnie nie działa ten sposob :( Nie mozna znalesc muzyki

    Nie wiem jaki mam firmware. Ale widocznie inny jak nie działa. Moze jakis inny sposob jest?



    Alert Nie pisz postów pod sobą do tego służy przycisk [​IMG] "Modyfikuj". #ESLORD

     
  9. marjooo

    marjooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    210
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  10. zbyszko1979

    zbyszko1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2011
    Posty:
    92
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nigdy tego nie robiłęm , wiec nie chce grzebac. A to tez dopiero beta.
     
  11. marjooo

    marjooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    210
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kiedyś musi być ten pierwszy raz. Aktualizacja jest banalnie prosta:
    1. Pobierasz "Firmware"
    2. Rozpakowujesz. Kopiujesz folder "Wasabi" na dysk, który masz przeznaczony dla wasabi.
    3. Przytrzymujesz przycisk Wasabi (SELECT) i włączasz konsolę. Dioda zaświeci na niebiesko, to znaczy, że się aktualizuje. Gdy skończy, zmieni kolor na zielony. Czekasz aż uruchomi się Xbox, następnie resetujesz konsolę.
    4. Wasabi zostało zaktualizowane.

    Tworzenie MenuDVD:
    1. Program, do tworzenia Menu ekranowego (tylko instalujemy, nie uruchamiamy): DVDStyler-2.3.5

    2. Nakładka na w/wym. program, DVDStyler do tworzenia Menu (Wasabi-DVDMenuTool-0.1), po uruchomieniu wybieramy dysk na którym znajdują się pliki ISO, po wybraniu klikamy Start i program sam utworzy menu w postaci pliku ISO w katalogu Wasabi.

    3. Jako grę wybieramy nowo utworzony plik ISO i mamy DVDMenu
     
  12. zbyszko1979

    zbyszko1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2011
    Posty:
    92
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Rozumiem ze te dwa pliki wrzucam + key ?
     
  13. marjooo

    marjooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    210
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak
     
  14. zbyszko1979

    zbyszko1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2011
    Posty:
    92
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wrzuciłem te pliki i aktualizacji niestety nie było. Byc moze juz jest ta wersja firmware. Ale uruchomic sie nie daje drugiego dysku.
     
  15. marjooo

    marjooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    210
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    znaczy, że robisz coś nie tak.
    wasabi będzie się aktualizowało nawet jeśli posiada taki sam FW jaki chcesz wgrać.
    Pobierz ze strony User guide, w instrukcji jest opis aktualizacji z obrazkami.
     
  16. zbyszko1979

    zbyszko1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2011
    Posty:
    92
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zaktualizowwalo ale metoda nie działa.Odpalajac forze druga płytę prosi o pierwsza. Wciskam krzyzyk w prawo ( chyba chodzi tobie o ta strzałke) i wciskam guide wchodze do zakladki media i wybieram muzyke i komunikat ze nie ma tam plikow muzyki.
     
  17. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    omg, to wrzuć jakikolwiek plik, podepnij pendrive'a nawet z bylejakim dźwiękiem w formacie MP3 (to chyba nie robi różnicy) i wtedy odpal, matko boska........
     
  18. zbyszko1979

    zbyszko1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2011
    Posty:
    92
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A co to ma do rzeczy. I tak nie idzie odpalic tego co chce. Po wejsciu w media , otworz muzyke , widze pena z utworem a mam widzec iso gry.
     
  19. marjooo

    marjooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    210
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wasabi nie działa w ten sposób, niestety.

    przytrzymujesz strzałkę "PRAWO" + przycisk EJECT napędu (oba naraz przytrzymujesz), gdy pokaże, że w napędzie znajduje się dysk z różnymi danymi dopiero wciskasz GUIDE na padzie i dalej jak w opisie (oczywiście używasz DVDMenu ?)
    jeśli u mnie działa u ciebie tez musi
     
  20. zbyszko1979

    zbyszko1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2011
    Posty:
    92
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak uzywam dvd menu.O jaka strzalke chodzi(krzyzyk na padzie )? .......przytrzymujesz strzałkę "PRAWO" + przycisk EJECT napędu (oba naraz przytrzymujesz), gdy pokaże, że w napędzie znajduje się dysk z różnymi danymi .......mi pokazuje sie otworz plyte dvd
     
  21. marjooo

    marjooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2012
    Posty:
    210
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    [​IMG]
     
Wczytywanie...

Poleć forum