1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Obraz jest, dźwięku brak.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez RadionWolf, Maj 28, 2013.

  1. RadionWolf

    RadionWolf Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 28, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Posiadam przerobionego xboxa, gdy podpinam go poprzez kabel vga jest obraz lecz dźwięku już nie ma, co może być tego przyczyną? Przed przeróbką dźwięk był. W ustawieniach dźwięku w konsoli, zaznaczona jest opcja stereo. Proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Przecież kabel VGA jest od przenoszenia obrazu,a nie dźwięku. Na pewno wszystko popodłączałeś ?
     
  4. Kryniuk

    Kryniuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2012
    Posty:
    284
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Skierniewice
    1. Sprawdź czy kabel nigdzie się nie przetarł może nie styka.
    2. Spróbuj odpalić przez HDMI i sprawdź czy tam działa dźwięk.
    3. Jeśli możesz odpal na innym kabelku VGA
     
  5. RadionWolf

    RadionWolf Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 28, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak podlaczone jest wszystko bo przy kablu do monitora sa dwa chinche na dzwiek i wszystko jestpodlaczone prawidlowo a dzwieku nie ma
    Ok dobra za niedlugo sprawdze na kablu hdmi od kumpla i zdam relacje dzieki za podpowiedzi ^^

    Alert -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.

     
  6. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Do czego te 2 chinche od dźwięku podłączyłeś ?? do jakichś głośniczków od kompa ??
    Więcej szczegółów nam trzeba :D
     
  7. RadionWolf

    RadionWolf Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 28, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chinche podlaczalem poprzez przejsciowke 2xRCA na jack i podlaczalem pod kino domowe . U kumpla na hdmi jest dzwiek, i jeszcze jedno moje pytanie czy jezeli w karcie graficznej posiadam wejscie hdmi to da rade podlaczyc konsole pod to zeby dzwiek rowniez dzialal?:)
     
  8. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Czekaj czekaj. Co ty się uparłeś tak z tym obrazem. Masz kino domowe i jak podłaczyłeś dźwięk do xa? W monitorze na pewno masz wejście słuchawkowe, podłącz kino pod to wejście (2 chinche L,R na jeden jack) lub kablem optycznym bezpośrednio do xa jeśli masz :)
     
  9. RadionWolf

    RadionWolf Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 28, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podlaczylem wszystko tak jak pisales i dalej nic :(
     
  10. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Pewnie w tym kinie masz cos zle ustawione, moze zrodlo zmien, jakie masz to kino?
    Podaj marke i model.

    Wytaptane w tapatalk'u 2 na SGS+
     
  11. RadionWolf

    RadionWolf Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 28, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Panasonic SA-HT520, mysle ze yo nie wina kina domowego poniewaz podlaczam tak samo do kompa i wszystko gra :)
     
  12. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    To spróbuj jeszcze podłączyć tylko słuchawki i sprawdź czy masz dźwięk z konsoli. Jeśli tak, tzn., że jakieś ustawienia z kinem, jeśli nie to będziemy się dalej zastanawiać ;p
     
  13. RadionWolf

    RadionWolf Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 28, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety ale dzwieku rowniez nie ma na sluchawkach. A zastanawia mnie jedno czy przyczyna tego braku dzwieku mogla byc aktualizacja i przerobka konsoli?
     
  14. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1854
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Nie mogła...
     
  15. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Skoro nie ma dźwięku nawet w słuchawkach, to już wiadomo, że to nie wina kina domowego. Ale podłączając przez hdmi u kolegi jest? Raczej nie możliwe, żeby koleś podczas przeróbki coś zrobił z dźwiękiem, ale mogę sie mylić. Niech się wypowiedzą ci, co sami przerabiają :)
     
  16. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1854
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Mogły się zmienić ustawienia itd. Masz fata czy slima? Jak fat to na przejściówce do dźwięku masz toslinka. Zobacz czy "świeci" ^^
     
Wczytywanie...

Poleć forum