1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Obraz TV konsola x360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez se96, Grudzień 16, 2011.

  1. se96

    se96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecinek
    Witam, kupiłem konsole na allegro i właśnie tu zaczynaja sie schody ... Dzisiaj przyszła i podłączam konsole Premium pod Tv Samsung 32" portem HDMI i wlasnie nie ma obrazu, czarny i konsola chodzi a obrazu nie ma. Dostałem w zestawie jeszcze 2 kable . Zwykłym na euro podpiałem i dziala a był dodatkowo jeszcze 1 kabel taki jak do monitora z przejsciowka na glosniki 5.1 i takze nie dziala i nie wiem sam co jest. Ale sie napisalem. Mam nadzieje ze ktos zrozumie ..
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Spróbuj jeszcze na innym kablu HDMI, jeśli inne urządzenia będą działać pod tym wejściem w TV to najprawdopodobniej walnięte wejście HDMI w xboxie masz..
     
  4. se96

    se96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecinek
    wiesz co, dziwna sprawa bo tv niby wykrywa port hdmi ale nie wyswietla na ekranie..
    Mialem juz kiedys 2 takie konsole rowniez z hdmi ale cos tam z obrazem robilem i nie wiem jak konfiguracje jakas sie robi. Moze i to jest tym problemem ...
     
  5. krystian00707

    krystian00707 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Radziłbym sprawdzić ustawienia w konsoli odnośnie rozdzielczości obrazu. Patrzyłeś??
    Ustaw 1080i albo 1080p jezeli twoj telewizor to oczywiscie Full HD
    jezeli HD Ready no to 720p
     
  6. se96

    se96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecinek
    ale bez podlaczonego kabla mam dostep do ustawien hd ?
     
  7. towek

    towek Banned

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak... Ale potrzebujesz specjalnego kabla Commponent . Jak źle napisałem to sorry .
     
  8. krystian00707

    krystian00707 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Jasne że masz dostęp. Najpierw zobacz na TV czy pisze Full HD czy HD Ready i podaj jaką masz konsole.
     
  9. se96

    se96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecinek
    No to mam lipe :( to ja nie wiem co robic. czy to konsola czy TV .. Koles od ktorego kupilem konsole mowi ze u niego wszystko gralo. a dalem 634 zl z przesylka ..
     
  10. danio520

    danio520 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Spróbuj zrobić twardy reset czyli włączasz konsole padem, potem jak się włączy naciskasz na padzie y + RT przytrzymaj troche mi za 4 razem zadziałało.
     
  11. krystian00707

    krystian00707 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Żaden reset nie jest potrzebny. Wiem co zrób. W opcjach: Ustawienia systemu = Ustawienia konsoli = Wyświetlacz tam masz coś takiego jak Wyświetla wykryte ustawienia. Zrób to i zobacz
     
  12. se96

    se96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecinek
    mam konsole jaspera premium z 2008 z grudnia z dyskiem 120 gb i lt 2.0 + Mowicie zeby tak sprobowac ? ale jak mam podlaczony kabel hdmi ? bo wtedy mi nic nie wyswietla i na ekranie tv pisze ze nie masz dostepu czy cos takiego a tv jak podalem to samsung 32" lcd z plaskim i 1 wyjsciem hdmi i wczesniej mialem 2 konsole i smigaly normalnie na hdmi ;)
     
  13. danio520

    danio520 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Podłącz przez HDMI, włącz konsolke padem, wciśnij Y + RT (dłużej przytrzymaj). Mi za 4 razem pomogło. Pozdro
     
  14. se96

    se96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecinek
    nie dziala ta komenda .. Wogole zadnego obrazu nie ma i wyskakuje na tv ze nie ma polaczenia. Ale jak wlaczam konsole to znika i znow to samo
     
  15. krystian00707

    krystian00707 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zrób tak jak ci napisałem wcześniej. Może być konsola podłączona przez kabel euro. Próbowałeś mojego sposobu??
     
  16. Gnoyek

    Gnoyek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 1, 2011
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ciekawe jak ma to zrobic jak nie ma obrazu LOL
     
  17. KLAIN

    KLAIN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2010
    Posty:
    133
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zamość (okolice)
    trzeba by wykluczyc wade kabla , podlaczyc na innym lub na tym inne urzadzenie.
     
  18. kamilradom1910R

    kamilradom1910R Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2011
    Posty:
    149
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Radom
    Na EURO ma obraz dlatego niech zrobi tak jak mówi Krystian. Niech ustawi na włączone opcję wyświetl ukryte ustawienia. Tylko dziwne z 2 strony że mu nie resetuje konsoli podczas kombinacji y+RT. Może źle coś robi. Pamiętaj że masz to robić od razu jak ją włączysz (musisz włączyć koniecznie padem) naciskaj y+RT razem najlepiej tak impulsywnie parę razy i powinno załapać. Jak nie pomoże to już nie wiem. Może tylko sprawdzić czy to wina tv czy konsoli podłączając pod tv pod hdmi jakieś urządzenie inne
     
  19. se96

    se96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecinek
    mam tam tylko ustawienie na pal 50 lub 60 i jakis wygaszacz ^
     
  20. kamilradom1910R

    kamilradom1910R Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 30, 2011
    Posty:
    149
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Radom
    To użyj kombinacji y+RT. To resetuje wszelkie wczesniejsze ustawienia i daje fabryczne. Będzie działać chyba ze konsola albo tv walnięte
     
  21. se96

    se96 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecinek
    dobra mam juz kolejna nowosc ;D to, ze kabel wykrywa bo na tv gdy biore podlaczam hd kabel to wyskakuje tryb niedostepny. Gdy jednak kabla nie ma lub nie laczy to pisze brak sygnalu albo sprawdz polaczenie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum