1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Obraz w xboxie....Batman AA

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez mini1234, Grudzień 23, 2009.

  1. mini1234

    mini1234 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, posiadam gre Batman Arkham Asylum, która jest bardzo chwalona pod względem grafiki...Mam także Gears of War 2 >>>Grafika >>> wygląda na moim TV super 10/10 - tak jak się spodziewałem..Natomiast Batman AA >>>grafika>>>przeciętna/słaba... Szperałem w ustawieniach TV, ale nic nie wskurałem .....
    Tylko ostrość w TV im ustawiam większą tym gorszy obraz >>takie święcące się kontury, np. w postaci Batmana....Ustawiłem ostrość 2/10 - nie ma świecących kontur, ale obraz taki troche kiepski .....
    PHILIPS 32PFL5322 -- 32"
    Xbox 360 -- 720p -- Kabel Component..
    Pomocy -- nie chce zepsuć sobie grania :p
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mini1234

    mini1234 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nikt nie wie co to za problem....??
     
  4. MikkpoL11

    MikkpoL11 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Może przez to ,że masz kabel Component . Pożycz od kogoś kabel HDMI na chwileczkę i zobacz czy tak dalej będzie .

    Pozdrawiam
     
  5. MixMachine

    MixMachine Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2009
    Posty:
    279
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    KnO
    kup "se" pan hdmi. component na 32" to tak trochę wstyd.
     
  6. mini1234

    mini1234 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problem

    Moja konsola nie ma wyjścia HDMI :(
     
  7. olo032

    olo032 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  8. marcin_87

    marcin_87 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2009
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    component wstyd? co Ty piszesz? roznica pomiedzy component a hdmi jest minimalna co nie znaczy gorsza w niektórych modelach tv lepsza jakosc uzyskasz na component
     
  9. TaLKu

    TaLKu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 2, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja powiem tak kup sobie chlopie VGA kabel problem zniknie najlepiej kabelek orginalny lub bigbena efekt murowany mi poprawilo jakosc obrazu i tobie tez powinno sprobuj na tym jak nie pojdzie to nie wiem ;d
     
  10. mini1234

    mini1234 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli VGA

    Czyli kabel VGA ma lepszą jakość niż kabel Microsoft Component ???
    Przeglądałem kilka foum i większość twierdzi że :
    1 miejsce ---- EQZEQWO ( NIE WIEM JAK TO SIĘ PISZE ) : Kabel Component i Kabel HDMI ( mam TV HD Ready)
    2.Kabel VGA
    Czy kupienie kabla VGA jest najlepszym rozwiązaniem, może zmienić rozdzielczość z 720p na 1080i....???
     
  11. karo7384

    karo7384 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2009
    Posty:
    75
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Spróbuj zmienić rozdzielczość.
     
  12. Carnagge

    Carnagge Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jezeli chodzi Ci o takie biale kontury miedzy postaciami np. Batmanem, Jokerem itp, na zblizeniach to one po prostau tak wystepuja czasami. Mozna to nawet na filmikach dostdrzec. Po prostu taka wada engine'u.

    Grafika w Batmanie jest dobra. Jezeli GOW2 Ci dziala dobrze to masz cos skopane z batmanem, a nie kablem. Jakbys mial zly kabel to inne gry by tez dzialaly zle.

    Moze sciagnales i nagrales batmana w systemei NTSF, a nie PAL lub RF. Jak kiedys tak nagralem gre na PS2 to dzialala ale grafa na filmach byla tragiczna.
     
  13. HunterPL

    HunterPL Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    component to najgorsze co być może i zal mi kogoś kto pisał że między HDMI to niewielka różnica jak już nie masz HD w konsoli podłącz przez przelotkę na euro jakość na pewno się poprawi a no i zmień rozdzielczość
     
  14. mini1234

    mini1234 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 4, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ntsc

    Batman Arkham Asylum jest NTSC....ale to chyba nie tego wina bo Gears of War też jest NTSC...a na napisane jest na konsoli że jest USA...

    A da się jakoś podłączyć Kabel HDMI bez wyjścia w konsoli, chodzi mi, że za pomocą jakiejś przelotki ????

    Jaka rozdzielczość będzie lepsza w moim przypadku 1080i czy 720p ????
     
  15. lisek1983

    lisek1983 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 26, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tychy
    ale czemu masz 720? ja też mam tv 32 i kabel komponent i ustawione mam 1080i i obraz mam piękny na każdej grze a mam porównanie z moim kumplem u którego co chwilę gramy i on ma full hd 32 i xa przez hdmi i on ma ustawione 1080p i nie widzę różnicy żadnej
     
  16. Hesperide

    Hesperide Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Toruń
    Component, a kabel HDMI to przepaść :( Wiem bo sam testowałem. Rozwiązaniem może być kupno kabla VGA lub jak mówią up kabla HDMI ale widze że nie masz HDMI w konsoli. Lub podłącz pod monitor i zobacz jak to wygląda. Sam nie wiem już ;f
     
  17. Carnagge

    Carnagge Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmm mnie sie wydaje, ze niektorzy tu myla pojecie component. Component to 3 chinche do obrazu i dodatkowo sa jeszcze 2 chinche do audio. Nie jest to ten 1 chinch (zółty) do obrazu + 2 do audio, bo on faktycznie daje szajski obraz.
    Ja mam lcd 40 cali i szczerze mowiac nie widze zadnej roznicu miedzy component, a hdmi. Na obu obraz wyglada tak samo ostro. Szczegolnie jak sie przygladalem napisom w grach i w menu konsoli to nie widzialem roznicy.
     
  18. adidas2009

    adidas2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 23, 2009
    Posty:
    928
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Polnocna czesc kraju ;).
    TV HD Ready maja schizy czasami pod component'em, znajomy mial w ogole taki obraz na TV jak mial component'a. Mial Falcona - czyli wesjcie HDMI, ogolnie to taki nie rozgraniety gosci, sprzedalem mu kabel MS VGA i wyglada u niego wszystko wspaniale ;).
     
  19. Kisielisodd

    Kisielisodd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków
    Ja też ostatnio szukam odpowiedzi po sieci czy tak mają gry wygladac, czy mam coś nie tak z kablem/konsola. Nie pisze o nagrywanych płytach, bo mam nie przerobioną konsole, która ma niecałe 3 miesiące, tylko o oryginałach. W forza 3 mam taki efekt że na ciemnym tle czasami, na krawędziach widzę białe paski (szczególnie w reflektorach) a ranty samochodów mają sporo "pikseli" ale nie na wszystkich samochodach (może to od koloru zależy). Ostatnio gram w Mirrors Edge i też jest dużo ostrych krawędzi i czasami na rantach na ciemnym tle albo w ciemnych pomieszczeniach tak jak by się tekstury nie stykały. Gry wyglądają jak by były w niskiej rozdzileczości. Generalnie albo się przyzwyczaiłem do grafiki i dostrzegam niedociągnięcia enginów i brak AA albo coś mi się psuje. w najbliższym czasie (niedziela) zamierzam kupi kabel hdmi. (sprawdzałem na 2 telewizorach Panasonicu i sony 32" oba po komponencie i jakośc identyczna) Szukam po sieci screenów i filmow w wysokiej rozdzielczości zeby zobaczy czy tak jest u wszystkich.
     
  20. marcin_87

    marcin_87 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2009
    Posty:
    65
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a mnie zal Ciebie, nie wprowadzaj innych w blad swoja niewiedza
     
  21. Neqiu

    Neqiu Banned

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    UK
    Sproboj podlauczyc w HDTV podlacxzasz to tv 6 kabelkow i ustwiasz w przjesiu tam gdzie sie podlacza kabel do xa Zamiats TV na HDTV i gfrafika bedzie 100 razy elpsza :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum