1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Obraz z xboxa w wysokiej jakosci na komputerze

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez nemek, Listopad 15, 2009.

  1. nemek

    nemek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2009
    Posty:
    98
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
    Witam.
    Chce wiedziec czego potrzebuje aby nagrac obraz z telewizora na komputer w wysokiej jakosci : jaki sprzet, jaki soft i inne.
    Powiedzcie cos o tym, czy to latwe czy tanie itp.
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Aramil

    Aramil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Czarna Białostocka
    Domyślam się, że chcesz nagrywać obraz w HD? Wtedy potrzebujesz tunera TV HD i dużego dysku ;) Tutaj masz trochę danych: HDTV PC Tuner Guide
    A jeśli wystarczy Ci zwykła rozdzielczość telewizyjna to zwykły tuner.

    Oprogramowanie będzie razem ze sprzętem.
    W wersji SD raczej nie będzie drogie - 150-200zł, co do HD, nie mam danych, ale pewnie poniżej 500zł nie zejdzie ;)

    Ewentualnie możesz zastosować telewizor z opcją nagrywania. Ważne jest jedynie, żeby nagrywał w formacie odczytywanym na PC i na nośniku, który można do niego przenieść.
     
  4. nemek

    nemek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 13, 2009
    Posty:
    98
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice
    coz nie musi byc to HD
    rozumiem ze tylko ten tuner tv i nic wiecej ?
    chodzilo mi o jakis poradnik - bo ja zielony w takie sprawy ;)
     
  5. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    karta graficzna z VIVO będzie najlepsza

    Tuner TV to nie jest najlepszy wybór
     
  6. Aramil

    Aramil Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2009
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Czarna Białostocka
    Poradnika Ci nie napiszę, ale takie małe podsumowanie już tak (a reszta? Googlaj ;) )

    Potrzebne:
    - PC .
    - Tuner TV lub karta graficzna z wejściem wideo (@HoFi, dzięki za przypomnienie o istnieniu takowych, zazwyczaj działam na tunerach, więc nawet nie pomyślałem ;) )
    - Kabelek Composite z konsoli i takowe gniazdo w tunerze/karcie (Nie znam modelu, który nie posiadał by takiego wejścia, czasami są tylko potrzebne przejściówki, które są dołączane do sprzętu)
    - Konsola .
    Jeśli chcesz nagrywać z dźwiękiem to musisz jeszcze podłączyć konsolę do Line In w komputerze (poradnik jak zrobić przejściówkę jest gdzieś na forum)

    Nagrywanie:
    - Łączysz wszystkie kabelki
    - Czytasz instrukcję oprogramowania twojego tunera/karty
    - Dzięki informacjom z instrukcji uruchamiasz program do nagrywania
    - Włączasz nagrywanie i grasz ;)

    Od razu mówię, że punkty 2 i 3 przy nagrywaniu różnią się zależnie od sprzętu :p
     
  7. truskolodz

    truskolodz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Dublin/Łódź
    Dodam tylko, że tak nagrany materiał będzie SD znośnej jakości :p
    Co do nagrywania HD, to niestety jest to cały czas dość kosztowna sprawa, z różnych powodów.
    HDCP nie zostało wymyślone od tak sobie :p
     
  8. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    Nie wiem czemu mi posta nei dodalo


    VIVO nie podlaczysz bo x360 nie ma takowego wejscie,polecam tunerek jakis
     
  9. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
    o matko i ktoś taki jest modem

    "VIVO - Video In Video Out (wejście i wyjście wideo), to standard umożliwiający wprowadzenie i wyprowadzenie analogowego sygnału wideo za pomocą karty graficznej komputera, która posiada gniazdo VIVO. Może służyć jako wejście w celu przegrania filmu z kaset wideo na płyty CD lub DVD. " Wiki

    a jak po ang rozumiesz to polecam Video In Video Out - Wikipedia, the free encyclopedia

    pod VIVO można podłączyć się przez Component, czyli teoretycznie uzyskać 1080i
     
  10. tymol19981923

    tymol19981923 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 26, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Polska, Łódź
    Ja korzystam z nagrywarki dvd z dyskiem pod który jest podpięty xbox (kabel 3 chinkcze [czy jakoś tak]). Przydała by się lepsza jakość ale zawsze (achhh ten 10letni tv [ przynajmniej pal-60]).
     
Wczytywanie...

Poleć forum