1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Obudowa hdd

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez Lyserg, Marzec 16, 2009.

  1. Lyserg

    Lyserg V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chciałbym kupić hdd do xbox'a 360 , ale sprzedają je bez obudów , a ja posiadam wersje bez dysku. , więc nie mam skąd wziąść obudowy.No i teraz moje pytanie czy jeżeli dysk będzie bez obudowy to coś sie stanie ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Wicher

    Wicher Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Radom
  4. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    1. obudowe mozna dokupic osobno
    2. mozna tez zakupic sam kabek laczacy
    3. dyskowi nic sie nie stanie ale raczej bez obudowy nie jest najbezpieczniejsza dla niego pozycja - latwo moze sie cos wydarzyc
     
  5. bliss

    bliss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    124
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    btm
    podobno oryginalna obudowa konsoli nie wplywa korzystnie na cyrkulacje powietrza w konsoli, lepiej jest kupic sobie obodowe do dysku 2.5 i polstawic ja obok.
     
  6. qba00

    qba00 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wrocław
    Nie ma wielkiej różnicy w chłodzeniu i wydajności ale jeżeli chcesz by to wszystko estetycznie wyglądało to raczej lepiej z obudową . To co ci wysłał Wicher to nie zbyt opłacalne za te pieniądze może z 20 zł więcej możesz dostać taki dysk spokojnie z obudową..
     
  7. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    jak niemasz dysku to powietrze cieple gora ucieka;]
     
  8. Lyserg

    Lyserg V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gdzie moge taki kupic ?

    "jak niemasz dysku to powietrze cieple gora ucieka;] "
    Tzn. ? No i co że ucieka góra ?
     
  9. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    @UP
    To ze chlodzenie jest lepsze-ucieka do gory i tylem przez tunel,a normalnie ucieka tunelem i blokuje sie u gory pod dyskiem...niewiesz ze cieple powietrze zawsze leci do gory;)?
     
  10. bliss

    bliss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2008
    Posty:
    124
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    btm
    moim zdaniem ta obudowa wyglada bardzo przystepnie, nie blokuje powietrza i moze sobie ja postawic kolo konsoli nawet jakos by sie komponowala, znajduja sie w niej dyski wd essential nie mam pojecia czy mozna ja dokupic, ale to jedyna calkiem biala obudowa dla dyskow 2,5' jaka udalo mi sie znalesc
    [​IMG]
     
  11. woj

    woj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nikt z was nie ma namiarow na taka obudowe do Hdd??? Ja jak przerabialem sobie konsole to widzialem ze gosc mial taka nieoryginalna bo byla przezroczysta... Ale nie wiem moze sam sobie zrobil z czegos tam,,, Jak by ktos mial takie obudowy to niech da znac.. pozdro
     
  12. harnas8

    harnas8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin
  13. woj

    woj Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 3, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    taka chyba kupie,,, choc do elite bardziej pasowalaby mi czarna,,, Tak wogole to chodzilo o taka zeby wpiac dysk tak jak oryginalny
     
  14. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    mozna kupic nieoryginanlna obudowe (w roznuch kolorach w tym przezroczysta) widzialem takie na allegro i czesto na ebayu.
    jednal taka obodowa nie ma w sobie nic orpocz plastiku potrzebne ci beda jeszcze kabelek to podlaczenie z dyskiem oraz chyba takie metalowe sanki na dysk.
    jak to razem dodasz to ci wyjdzie wiecej niz uzywana obudowa. (sam kiedys tak kombinowalem)
    wiec nie pozostaje ci na razie nic innego jak na razie podpiec samym kabelkiem (zakladajc ze konsola stoi) i czekac az sie jakas uzywka pojawi na allegro
     
  15. babel77

    babel77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 12, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    a nie da się takiego dysku przykryć jakoś zaślepką od arcade??
     
  16. k2c69

    k2c69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Poszukaj jakiegoś uszkodzonego x'a moze sie oplaci
     
Wczytywanie...

Poleć forum