1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Od dziś można przesiadać się na Windows 10 - za darmo

Temat na forum 'Aktualności' rozpoczęty przez -=SETH=-, Lipiec 29, 2015.

  1. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28126
    Polubienia:
    3216
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    [​IMG]

    Dziś ważny dzień dla Microsoftu i wszystkich użytkowników systemów z rodziny Windows. Amerykański gigant wprowadził do obiegu Windows 10, który można pobierać za darmo w przypadku posiadania Windows 7 lub 8.

    Użytkownicy Windows 7 lub 8 mogą pobierać darmową aktualizację swoich systemów do Windows 10 poprzez klikniecie w logo po prawej stronie swoich pasków zadań na pulpicie. Następnie wystarczy podać swój adres email i czekać na kod aktywacyjny od Microsoftu.

    Strategia Microsoft jest następująca: zachęcić jak największą ilość użytkowników do zainstalowania Windows 10 na swoich komputerach, tak by ujednolicić wykorzystywaną wersję systemu operacyjnego.

    Spore atrakcje Microsoft przygotował dla graczy. Dzięki aplikacji "Xbox" umieszczonej w Windows 10 możemy streamować gry z XONE na PC i na tablety z Windows 10. Gigant z Redmond pracuje cały czas nad zapewnieniem streamowania również w drugą stronę - z pecetów na konsolę. Windows 10 ma również w przyszłości zapewnić dostęp do Game DVR oraz do opcji zabawy "cross-device", czyli np. wspólnej rozgrywki posiadaczy XONE i PC.

    Jeśli zastanawiacie się nad przesiadką na Windows 10 warto to zrobić w najbliższym czasie. Na stronie Microsoft podano informację, że "darmowa oferta nie będzie trwać wiecznie".

     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kratylos

    kratylos Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 20, 2015
    Posty:
    187
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lodz
    pięknie ladnie a mi rano przy probie aktualizacj iwin 7 do 10 wyskoczył blad80240020 i d... nie win 10
     
  4. Onicniepytaj

    Onicniepytaj Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    5423
    Polubienia:
    1669
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Śląsk!
    Hm przecież już chyba od tygodnia można przesiąść się na Win10.
     
  5. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1854
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Chyba rtm...

    Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
     
  6. Quertin

    Quertin Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2013
    Posty:
    380
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zagorzyce(Rzeszów)
    Ja już przeszedłem na Windowsa 10 bez problemów :) Przywróciłem go również do stanu początkowego, co miało tylko usunąć ustawienia, a wyczyściło mi cały dysk ssd na którym miałem kilka gier, w tym Skyrima z ponad 30 modami ;/
     
  7. f1older

    f1older Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2010
    Posty:
    696
    Polubienia:
    183
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Evergreen Terrace 742
    mówimy o partycji C:/ ? nie uwierzę, że nie było adnotacji o czymś takim...
     
  8. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1854
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Ja własnie upgraduje. Ssd mam totalnie pusty bo po formacie i kupnie one'a nic nie instalowałem :)

    Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
     
  9. LoKo6264

    LoKo6264 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2014
    Posty:
    309
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sunset City
    Oficjalna premiera dziś ale było można już być beta testerem od pół roku ;)

    Ja korzystam z Windowsa 10 od miesiąca miałem wtedy małe problemy bo to oczywiście wersja beta była ale po kilku dniach się z nimi uporałem i tylko potem instalować aktualizacje pozostawało już bez żadnych problemów :D
     
  10. KubaFreeStyle

    KubaFreeStyle Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2012
    Posty:
    366
    Polubienia:
    94
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zamość
    Ja już pobrałem W10. Streaming działa rewelacyjnie, zero lagów, obraz w świetnej jakości :)
     
  11. je2bisty

    je2bisty Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, także dzisiaj zainstalowałem Win 10, chciałem przetestować streaming z XO ale nie widzę w aplikacji xbox app ikonki połącz/connect ... nie rozumiem ... w preferencjach opcje stremowania włączone, XO podłączony kablem do rutera w którym bezprzewodowo jest połączony laptop z Win 10 - więc są w tej samej sieci a mimo to wygląda jakbym miał jakąś okrojoną wersję - poniżej zrzut ekranu z apki xbox - ktoś ma jakieś pomysły ? dodam że Win 10 jest w wersji PRO 64 bit, oczywiście pełny i oryginalny.

    link do grafiki

    http://1drv.ms/1Da3gQu
     
  12. LoKo6264

    LoKo6264 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 23, 2014
    Posty:
    309
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sunset City
    Wchodzisz w aplikację, klikasz na "Start" (obrazek domu" i od lewej strony masz "ostatnio grane" poniżej te gry i pod tym jest "Streamowanie gry".
     
  13. p0358

    p0358 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2013
    Posty:
    135
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraków
    Lagów nie ma, ale jest delay i gorsza jakość
     
  14. warone

    warone Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    1399
    Polubienia:
    324
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Belgia
    Ten win 10 trzeba jakos uruchomić czy samo zaktualizuje ? Bo mi tylko komunikat wybiło ze powiadomi mnie gdy będzie aktualizacja i cisza nic nie ma .
     
  15. paTherion

    paTherion Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    434
    Polubienia:
    311
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Belfast
    Musisz wejść do Store i otworzyć tam stronę apki Xbox. Powinna się wtedy zaktualizowac. W sysytemie masz ver 5.6 a o aktualce 7 coś. Wtedy to będziesz miał opcję połączenia z konsola.

    Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
     
    je2bisty lubi to.
  16. paTherion

    paTherion Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    434
    Polubienia:
    311
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Belfast
    Na dole po prawej stronie masz ikonkę win10. Jak się ściągnie w tle to Cię powiadomi tam i będziesz mógł instalować.

    Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
     
  17. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    czy jest tutaj ktoś z programu insider i robił już podmiankę z buildów insider na build rtm z kluczem z np win7 ? Ja miałem zainstalowaną 7, ustawiłem się w kolejce po update do 10. Następnie zainstalowałem build z programu insider i teraz nie mam żadnego promptu o akutalizację tego buildu do RTM. Gdzieś wyczytałem, że system sam powinien zapytać się o klucz. Dodam że robiłem update z 7 na 10 a nie czystą instalkę. Konto microsft też mam podpięte pod win. Wczoraj nawet wyłączyłem też otrzymywanie buildów z programu insider, żeby nie pobierał mi nowszych buildów. Pobrałem też build RTM i uruchomiłem aktualizację pod 10 (ponownie nie clean install). Nadal to samo, brak jakiegokolwiek komunikatu o klucz. Na maila też nie dostałem żadnej informacji potwierdzającej rejestrację/aktywację czy cokolwiek innego.
     
  18. bld

    bld XBOX MANIAK Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2013
    Posty:
    1462
    Polubienia:
    475
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jest dobrze aktualizacja przeszła bezboleśnie , wszystko działa jak należy :)
     
  19. warone

    warone Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2010
    Posty:
    1399
    Polubienia:
    324
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Belgia

    Ok dzieki to poczekam , wam dlugo sie to w tle pobieralo ? Na obydwu laptopach mam to samo , zarezerwowane gdy wchodze jak mowisz w ikone win10 na dole po prawej to caly czas mam ( OK, powiadom mnie gdy wszystko bedzie gotowe )
     
  20. BialyGTi

    BialyGTi Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2015
    Posty:
    730
    Polubienia:
    765
    Punkty za osiągnięcia:
    93
    Płeć:
    Mężczyzna
    to pozostaje ci czekać ja rośniesz 2 lapki i czekam nie spieszy mi sie z win 10

    zastanawia mnie tylko jedno jak zapyta o klucz a moj sie niestety wytarł (pod spodem lapka )
     
  21. paTherion

    paTherion Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2009
    Posty:
    434
    Polubienia:
    311
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Belfast
    Na dysku C spójrz w ukryte pliki systemowe i pojawi się katalog Windows bt. Jakoś tak. Mój ważył 6GB kiedy instalka była gotowa. Wczoraj rano mi to wyskoczyło już. Może zależy od czasu kiedy była rezerwacja robiona.

    Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum