1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Odblokowanie portó neostrada tp

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez mati3410, Marzec 10, 2013.

  1. mati3410

    mati3410 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam!

    Mój problem polega na tym, że ciągle wyrzuca mnie z grupy xbox live, więc postanowiłem pogrzebać i chodziło o odblokowanie portów. Zrobiłem to i wszystko śmigało ładnie. Po kilku dniach problem znowu się pojawił i nie wiem co teraz, ustawienia się nie zresetowały. Z tego co kiedyś słyszałem to w neostradzie jest zmienne ip.
    Problem zaczął się jak zmieniłem router.
    Mój router to: TP-Link TD-W8961ND
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Odp: Odblokowanie portó neostrada tp

    przypisz stałe ip do konsoli i odblokuj ponownie porty

    Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  4. mati3410

    mati3410 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jak mam przypisać stałe ip do konsoli?
     
  5. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Odp: Odblokowanie portó neostrada tp

    albo w routerze podając adres mac twojej konsoli lub w xboxie na oryginalnym dashu / ustawienia/siec....

    Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  6. mati3410

    mati3410 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dzięki za pomoc ale mógłbyś mi to jakoś jasno opisać co i jak zrobić?
     
    1 osoba to lubi.
  7. maxankazuya

    maxankazuya Banned Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2012
    Posty:
    836
    Polubienia:
    95
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    u mnie wystarczyło aktywować UPnP w routerze i mam NAT otwarty...
    jeśli nie pomoże użyj DMZ - wpisujesz ip konsoli i aktywujesz ...
     
  8. mati3410

    mati3410 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 21, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Zadzwoniłem do neostrady, powiedzieli mi że oni żadnych portów nie blokują. Wiem w czym tkwi problem? Cała usługa xbox live normalnie chodzi, tylko jest problem z łączeniem grup xbox live. Może ktoś miał taki sam problem i wie jak mi pomóc?
     
  9. Rob1N_PL

    Rob1N_PL Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    1854
    Polubienia:
    224
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie w pierwszym poście. Porty blokujesz w routerze a więc jak go zmieniłeś musisz ponownie je odblokować. Przypisz po macu konsoli stałe ip i odblokuj dla niej porty i już nigdy nie powinny się zablokować.
     
  10. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    napisz mi na pw, ustawie je za ciebie.
     
  11. endriut2

    endriut2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Chojnice
    Ja taki problem mam z COD BO 2.
    Wszystkie inne gry chodzą ładnie na Xboxlive, ale w tej grze pogram sobie chwilę i pojawia się napis, że mnie rozłączono i wywala mnie do menu COD-a... Co może być przyczyną ? Proszę o pomoc ..
     
Wczytywanie...

Poleć forum