1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

odblokowanie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Viper321, Kwiecień 23, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    witam mam pewien problem otóż po przyłożeniu rezystora nic się nie dzieje napęd jest cały czas zablokowany przyłożenie wystarczy czy trzeba lutować ? ps. niechcący przyłożyłem rezystor źle jakoś i iskra mała poszła (napęd cały czas działa ) czy możliwe że rezystor się spalił ?...
    ps. chip mixic
    a jeszcze pytanie ile ten rezystor trzeba trzymać ?.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Wątpię żebyś spalił rezystor, ale dla pewności możesz go sprawdzić miernikiem. Jeżeli masz napęd w vendor wciskasz 0x8C i jak polecą kropki w JF przykładasz rezystor i powinno odblokować chip. Usłyszysz też sygnał dźwiękowy i zmieni się status spi na 0x00.

    Tego rezystora nie musisz trzymać nie wiadomo jak długo wystarczy go tylko dobrze przyłożyć i tyle.
     
  4. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    a go trzeba przyłożyć w tą taką kropeczkę ? tak ? dodam że rezystor 10 ohm 1.4 W próbuję we wszystkie sposoby za h... nie chce wejść ..
     
  5. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
  6. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    a ten rezystor musi wejść do końca w tą kropeczkę czy tylko stykać lekko ..

    mógłby mi ktoś wysłać rezystor ??? bo u mnie w mniecie w żadnym sklepie nie ma ... są tylko 10 ohm 2W i na nich chyba się nie da bo za chiny nie chce wejść ps. jest chyba taka opcja że płaci odbiorca bym był bardzo bardzo wdzięczny temu komuś )
     
  7. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    No wystarczy dotknąć tylko w ten punkt, drapnij delikatnie czymś tą zieloną warstwę, być może nie przewodzi i przez to nie możesz odblokować.
     
  8. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    no i nic ..... nie ma m pojęcia co jest nie tak chyba dam do jakiegoś serwisu bo nie dam rady nie wiem co jest nie tak wszystko robię według tutka a własnie rezystor po 10 sec trzymania bardzo się nagrzewa aż sie nie da trzymać nie wiem czy to normalne
     
  9. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    391
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    jak jedna strona przykladaz do przecietej sciezki (sprawdz czy jest dobrze przecieta), to drugo do pcb tylko wez sobie oskrob ziolony laminat.
     
  10. ogorkowy

    ogorkowy Banned

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dziś własnie zrobiłem pierwszy raz flash od początku do końca i potwierdzam jw trwało to sekundę (odblokowania) a co do samego rezystora to u mnie też nie było w sklepie to koleś dał mi dwa po 5 omów, skręciłem szeregowo i zadziałało. Powodzenia
     
  11. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    a jak to zrobić pod DOS flashem może tam pójdzie .. ma ktoś dokładny poradnik ??
     
  12. ogorkowy

    ogorkowy Banned

    Dołączył:
    Lipiec 20, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ale bzdura, nawet ja wiem że nie przykłada się do ścieżki.....
     
  13. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    macie jeszcze jakieś pomysły czego to może być wina ?....
    jak ktoś pomoże rozwiązać problem dostanie doładowanie do wybranej sieci 10 zł
     
  14. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  15. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    391
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Nie bzdura, chodzilo mi o ta dziurke przy przecietej sciezce, ja tak robilem nie jedna konsole i zawsze szlo.
     
  16. KaBooM

    KaBooM XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2011
    Posty:
    972
    Polubienia:
    109
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    spróbuj na innym rezystorze 12, 15, 18 ohm jak na 10 nie poszło też tak miałem
     
  17. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    takie pytanie gdzie została przylutowana masa?do pcb czy do portu zasilania?
     
  18. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    temat do zamknięcia dziękuje za dobre chęci :)
     
  19. zapiszsie

    zapiszsie Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niech ktoś zapoda poradnik do DOSFLASHA
     
  20. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Czary mary poff...
    Opcja szukaj

    Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum