1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Odbudowa firmaware napędu Liteon 16D4S??

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez bartek2613, Styczeń 6, 2015.

  1. bartek2613

    bartek2613 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2011
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Niestety po odczycie slim key w pliku dummy bin jest zupełnie inny klucz nadędu. Pewnie nie było by problemu gdybym zrobił nowy odczyt. Niestety z rozpędu zrobiłem Lt i nie mam poprawnego pliku dummy ani dumpu.
    Pomoże ktoś w stworzeniu softu czy czeka mnie tylko i wyłącznie kupno LTU?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ltu
     
  4. bartek2613

    bartek2613 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2011
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ok. Dzięki.
    Czyli będzie konsola z RGH ale bez napędu.
    Pozdrawiam!
     
  5. ZombaL

    ZombaL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 5, 2008
    Posty:
    506
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Przeworsk
    Jak zrobisz rgh to można użyć tego napędu. Klucz będziesz miał z rgh wrzucasz do softu i chula, tylko musi być rgh.
     
  6. bartek2613

    bartek2613 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2011
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Jako że konsola ma juz rgh to przy takiej konfiguracji podobno da sie uruchomic w niej ten nieszczesny napęd. Podobno wystarczy odbudować nand na podstawie dawcy. Niestety jak próbuje wygenerowac taki nand to faktycznie klucz dvd zmienia sie ale konsola nadal widzi wszystko jako dvd.
    Pomoze ktos wygenerowac odpowiedni nand?
    Jak by co to ten temat chyba bardziej pasuje pod dział RGH.
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Przy budowie nandu podajesz klucz jaki jest w napedzie do xebuild i śmiga
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    W wgrywasz do napedu LT odczytane z napędu dawcy?
     
  9. bartek2613

    bartek2613 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2011
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Naped mam z wgranym softem z dawcy.
    Mimo ze buduje nand z cpu key z biorcy to dalej nie czyta mi płyt.
    Jak robie nand w jrunnerze to konsola nie startuje. Jak robie pach klucza w autogg to konsola startuje ale czyta płyty jako dvd.
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Musisz z dawcy mieć kV i fcrt
     
  11. bartek2613

    bartek2613 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2011
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  12. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  13. bartek2613

    bartek2613 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2011
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Konsola ma RGH do tego chce zeby dzialal naped w tej konsoli. LT nie jest konieczne tyle ze mam tylko naped 16d4s.
     
  14. NaPeK

    NaPeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    341
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    bez lt bedzie czytala tylko oryginaly a nagrane jako DVD
     
  15. bartek2613

    bartek2613 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2011
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dzięki - nie wiedziałem tego.
     
  16. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    Witam,mam slim trinity z RGH bez napędu.Kupiłem nowy,jak wgrać klucz wydobyty z RGH.
     
  17. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To jedynie do płytek ltu będzie działać. Do oryginalnych plytek to musisz dawcy zrobic freevoota i odczyt z napędu
     
  18. piotr 1310

    piotr 1310 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2011
    Posty:
    253
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lutocin Mazowieckie
    A dokładniej możesz opisać Retail nandu konsoli mam odczyt z nowego napędu też.
     
    Ostatnia edycja: Luty 24, 2015
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. zrebak82
    Odpowiedzi:
    7
    Wyświetleń:
    96
  2. dragus1208
    Odpowiedzi:
    3
    Wyświetleń:
    277
  3. Papa LOLO
    Odpowiedzi:
    15
    Wyświetleń:
    1296
  4. Egooo
    Odpowiedzi:
    29
    Wyświetleń:
    2994
  5. bartek2613
    Odpowiedzi:
    2
    Wyświetleń:
    1272

Poleć forum