1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Odczyt klucza bez PROBE oraz Adaptera

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez mAsHER, Maj 3, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. mAsHER

    mAsHER Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    BTM
    Witam,
    Jak wprowadzić napęd w Vendor Mode bez użycia Probe czy Adaptera Sata -> USB aby odczytać klucz ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Bez probe nie zczytasz klucza..

    Hmmm... Jaki masz napęd ?
     
  4. mAsHER

    mAsHER Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    BTM
    hmm dziwnym trafem udało mi się raz przez przypadek wprowadzić napęd w Vendor Mode i zczytał mi klucz bez probe ...


    chodzi o slima 16D4S 0225
     
  5. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Nie napisałeś o jaki napęd chodzi, myślałem że chodzi Ci o Liteon DG-16D2S z fatów, bo pisałeś coś o probe.
    Jeśli masz slima, to tak bez żadnych probe wyciągniesz, teraz pozostaje Ci wgrać aktualizacje, lub odblokować napęd jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś.
     
  6. mAsHER

    mAsHER Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    BTM
    no tak, tylko ze dla pewności chciałem wyciągnąc klucz jeszcze raz jak by z tamtym coś nie było i nie umiem go wprowadzić w Vendor Mode :/
     
  7. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
  8. mAsHER

    mAsHER Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    BTM
    ok ale jak nie mam przejściówki to co wtedy >? :p
    5. Podłączasz SATA od przejściówki i np. otwierasz tackę
    wtedy tylko normalnie wyciągam sata i nigdzie nie wkladam ? :p
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie musisz kupic

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  10. mAsHER

    mAsHER Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    BTM
    ok, tylko tam jest w poradniku ze wyciagam kabel sata z napedu i wkladam do przejsciówki itd a jezeli nie posiadam przejściówki to poprostu go wyciągam i nigdzie nie wkladam czy przełączam np do innego portu sata ??
     
  11. MaYoRkUpRiCz

    MaYoRkUpRiCz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Jasło
    kup se usb 360 pro i masz po problemie ; )
     
  12. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Ważne żebyś przed flashem wyciągnął full dumpa, bo możesz zrobić krzywdę konsoli w postaci tzw. "open dvd"






    @down:
    Klucz to mniejsza bolączka od keyarea ;]
     
  13. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    To że raz ci się udało klucza wyciągnąć nie znaczy że musi on być poprawny i raczej bym nie ryzykował dalszej zabawy bez podstawowego sprzętu

    Sent from my HTC Wildfire using Tapatalk
     
  14. mAsHER

    mAsHER Użytkownik Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Listopad 15, 2010
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    BTM
    jak wyciągnąć FULL DUMPA ?
     
  15. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Slim usbpro i lizard, phat liteon robiac mra

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum