1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Odczyt klucza napędu z Corony V3 lub V4

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bartek2613, Styczeń 24, 2013.

  1. bartek2613

    bartek2613 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2011
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Potrzebuje wykonać odczyt klucza napedu z nowej konslki. Jest to na pewno Corona. Nie mam tylko pewności czy V3 Czy V4. Napęd to liteon d5s wieć odzczytac klucz mogę tylko z płyty głownej. Odzczyt nandu mam czym wykonać. Z tego co wyczytałem to następnie musialbym użyc CR3 DGX Xexuter CR3 DGX - CPU DVD Fast Key Extraction Tool (slim) - Xecuter Czy do odczytu bedzie mi potrzebne jeszcze coś? Np. Postfix adapter TX lub Post QSB slim. Zaznaczam że zależy mi tylko na odczycie klucza napędu a nie na trwałym RGH. W konsoli jest oczywiście najnowszy dashbord.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    skoro chcesz tylko odczytac klucz to daj lepiej komus to zrobić bo samemu sie nie oplaca dla jednej konsoli
     
  4. bartek2613

    bartek2613 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2011
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Ale ja nie pytam czy się to oplaca czy też nie. Pytam co bedzie mi dokładni epotrzebne żeby wykonać taki odczyt. Jak już bedze wiedział co i jak to wtedy sie zastanowię czy mi sie to opłaca. Pozdrawiam!
     
  5. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Programator nandu ~40-180
    jtag ~20-40
    chip z kwarcem ~40-70
    post fix ~40-50
    DGX ~140

    Wolał bym dać konsole na rgh i zapłacić ~300 zeta niż samumu bawić się w wyciąganie klucza i dokładanie kasy za pcb dla litka...
     
  6. bartek2613

    bartek2613 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2011
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    No wszystko się zgadza. Gdyby to była moja konsola to pewnie tak bym zrobił. Niestety to nie moja konsola i do tego koles wyplacił juz prawie 500zł za x-keya bo go koledzy namówili na taka zabawkę. Wiem że lepiej by było to sprzedać i zrobić RGH - jeszcze by na piwo zostało. Niestety koleś sie uparla i w żaden sposób nie idzie go przekonać.
    Wracajac do sprawy. Tak jak pisałem odczyt nadu mam czym zrobić. Kabelek jtag do programowania czipa również mam. Czip z kwarcem również mam. Pytanie tylko czy bedzie ona faktycznie potrzebny? Przecież po podłaczeniu DGX uruchomi się już xell i klucze będą już widoczne - no chyba że się myle. Rozumiem również że do podłaczenia DGX w konsoli bede potrzebowal adapter na postfix TX? CZy bez tego adaptera nie ma szans na wlutowanie sie w odpowiednie puntky? Czy jest on niezbędny czy może tylko zalecany? Czy moze bedzie mi również potrzebne jeszcze coś?
     
  7. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Odp: Odczyt klucza napędu z Corony V3 lub V4

    czip ci nie jest potrzebny. Co prawda klucza dvd nie zobaczysz w xellu ale zobaczysz klucz cpu ktorym zdeszyfrujesz nand i voila! masz klucz dvd..

    punkt post out w coronie v3 v4 to jedna z kulek na ktorym stoi procek, mozna zrobic drill i zobaczyc ta kulke. wlutowac sie nie wlutujesz w to, ale wystarczy dotknac grotem na czas gliczu.

    Wysłane z mojego Samsung Galaxy S+ za pomoca Tapatalk 2
     
  8. bartek2613

    bartek2613 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2011
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    No i to juz jest konkret. Co do wiercenia to raczej odpada wiec wychodzi ze potrzebny jest faktycznie adapter na CPU. Pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum