1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Odczyt Nand Corona V3 Problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dziurki, Wrzesień 6, 2016.

  1. dziurki

    dziurki Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Bytów
    Witam, mam problem z moim nandem, mianowicie, zczytałem nand przez jrunnera poczym wgrałem ECC, lecz wywalil mi się mtx spi nand i nie do końca poszlo ok. Jakos go odratowalem (poszły piny) i chciałem zrobić retail i doszło do polowy i znowu umarł... Teraz po włączeniu konsoli mam logo xboxa i blad 71. Mam nowy SPI ale nie mogę się za skarby połączyć -flash config 0x00000. Lutowałem już 3 razy od nowa, zasilanie również jest pod konsola. Czy mógłby mi ktoś pomóc? Bo naprawdę skończyły mi się pomysły... Z góry dziękuje
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1062
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sb zapewne uszkodZony

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  4. dziurki

    dziurki Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Bytów
    Ale konsola uruchamia się normalnie. (No prawie), Często się zdarzają takie przypadki? Że właśnie brak połaczenia z Nandem jest spowodowane przez uszk. mostek?

    Okej, podłączyłem właśnie HDD i odziwo konsola uruchamia się normalnie :O Więc, o co chodzi? Pozostał mi problem z połączeniem, miałem już wlutowany X360Run, i myślałem, że to on nie pozwala dojść do pamięci, odlutowałem nadal to samo. Dodam, że pozostał Postfix i przewod od CPU_RST, ale odlutowane od glitchera.
     
    Ostatnia edycja: Wrzesień 6, 2016
  5. dziurki

    dziurki Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Bytów
    Mógłby ktoś potwierdzić przypuszczenie kolegi Akir? Dodam, że konsola złożona i działa jak przed zabiegiem, natomiast na tym samym mtx'ie wlasnie zczytałem kolejna na płycie Jasper i bezproblemowo...
     
  6. dziurki

    dziurki Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Bytów
    Witam, dziękuję za pomoc koledze #Ankoholik, okazało się że SB i reszta jest w porzadku, z wyjątkiem 2 rezystorkow, przejścia fizyczne do nand bylo, ale za wysoka rezystencja nie pozwoliła na komunikację z pamiecia... Dziwny pdzypadek, no ale cóż... Konsola ma RGH, temat do zamknięcia ;)

    Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum