1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Odczytane firmware i naped martwy(liteon 94...)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez joker@, Lipiec 1, 2010.

  1. joker@

    joker@ Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam
    Zczytalem firmware za pomoca Ck3 probe v2 i Ck3pro w/g opisow ktore mozna odszukac na forum.Po przecieciu sciezek i podlaczeniu do kit-a probowalem otworzyc naped za pomoca przycisku eject ale nic to nie dalo,wiec otworzylem manualnie zczytalem firmaware,zlutowalem sciezki zamontowalem w x-ie i klops w postaci martwego napedu nie dziala na wcisniecie przycisku czy tez probe otwarcia przez menu glowne,plyta tez nie jest czytana (wrzucilem otwierajac recznie).Zadnego dzwieku czegokolwiek.Uzywajac szukajki natrafilem na tematy o southbridge lecz konsola w zasadzie po wyjeciu nie miala kontaktu z plyta glowna wiec to chyba odpada,badalem miernikiem punkty 204,207 przewodza wiec nie sa spalone.Nie jestem wiecej w stanie zrobic i wpasc na jakis pomysl w zwiazku ztym zwracam sie z prosba do was o jakies inne sugestie.Kable itd sprawdzanie kilkukrotnie.Nie ma innego napedu na ta chwile wiec nie moge sprawdzic jak bedzie z innym napedem.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    posprawdzaj jeszcze raz czy dobrze połączyłeś ścieżki
    ewentualnie rozlutuj i zlutuj jeszcze raz, czy wszystkie tasiemki powpinałeś
    dobrze w złącza napędu ? czy nie wpiąłeś odwrotnie złączki od zasilania napędu ?
    no i czy cokolwiek wgrałeś do tego napędu po wcześniejszym odczytaniu klucza ?
    i czy z nowym FW poprawnie zintegrowałeś swój klucz napędu ?
     
  4. joker@

    joker@ Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Lutowalem juz raz jeszcze miernikiem szukalem zwarc brak,przewodzi jak nalezy,kabelki sa w porzadku a wtyczki sie nie da odwrotnie hehe pewnie sie da ale tak zdolny to nie jestem,no i oczywiscie nic jeszcze nie wgrywalem tylko zgralem i polutowalem i test sprawnosci zawiodl
     
  5. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    moim zdaniem to źle połączone ścieżki, może gdzieś mase złapałeś przy lutowaniu sprawdz dokładnie
     
  6. joker@

    joker@ Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Chyba znalazlem zrodlo problemu tylko prosilbym o weryfikacje mojego toku myslenia czy aby do kona jest trafny,a mianowicie tasma laczaca laser z plyta glowna zostala naderwana na dlugosci 2-3 paskow wiec prawdopodobnie to jest przyczyna lecz z drugiej strony laser to nie tacka posiadaja dwa rozne uklady zasilane z jednego zrodla.Moze byc takze tak ze jest to jakby obieg i dlatego calosc nie dziala,wiec prosze o potwierdzenie mojego toku myslenia.
     
  7. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    nie kombinuj tylko napraw i będzie OK

    a gdzie w poradnikach było napisane żeby tasiemkę nadrywać ??? :p

    .
     
  8. joker@

    joker@ Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tasiemke raczej tylko wymiana czeka
     
  9. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Ja tam kiedyś w PS2 łączyłem i działało :)
    Trzeba tylko trochę umiejętności manualnych i samozaparcia :D
     
  10. joker@

    joker@ Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 10, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Eno nie bylo taki sprzet dostalem ktos juz wczesniej molestowal go okrutnie i nie poradzil sobie, musialem doprowadzic go do stanu uzytecznosci... i sie udalo choc ta tasiemka... BTW zamowilem juz 23 zl wyszlo z przesylka,ponadto byl zimny lut ;) wiec mial kolega racje ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum