1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Odczytanie klucza z napędu prosze o pomoc.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez malina19941, Styczeń 15, 2014.

  1. malina19941

    malina19941 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2014
    Posty:
    81
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Rajcza
    Witam. Jestem tu od paru minut . W xboxie strzeliła mi płyta i nie czyta mi płyt. Mam nowy napęd , jest to jakiś samsung. Nie wiem w jaki sposób odczytać klucz z napędu poprzedniego i w jaki sposób wgrać ten odzyskany klucz do nowego napędu. Proszę o jak najjaśniejsze wytłumaczenie tego krok po kroku :/
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
  4. malina19941

    malina19941 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2014
    Posty:
    81
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Rajcza
    Jeśli napęd poprzedni to Lite on to jest jakiś łatwy sposób na to ?
     
  5. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Do liteona potrzebne jest probe. Napęd wymienia się na taki jaki był fabrycznie a nie na dowolny model.
    Tutoriale znajdziesz w dziale LT / Artykuły.
     
  6. malina19941

    malina19941 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2014
    Posty:
    81
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Rajcza
    Nie wiem co to probe , więc raczej tego sam nie zrobię .
     
  7. grochu41

    grochu41 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2012
    Posty:
    327
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Czerwona Woda
    Ten napęd nie będzie dobrze działał w Twojej konsoli. Musisz kupić taki jak był oryginalnie.
     
  8. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    A ja bym zamienił tylko laser.

    Proszę o sprecyzowanie problemu:
    Strzeliła płytka..? płytka DVD czy jaka..? jaki jets teraz objaw? wycuwa tackę, słychać że napęd kręci płytą ale jej nie odczytuje bo mieli i mieli męcząc się?

    Pytam bo może nie jest konieczna zaraz wymiana napędu, wymiana wiąże się z zgraniem klucza DVD KEY i wgraniem go w inny napęd ale tylko tego samego modelu, ale to może zając więcej czasu i napewno być bardziej kłopotliwe, niż ewentualna podmiana lasera, ewentualnie jeśli to te same napędy z uszkodzonego napędu wyciągasz płytkę PCB (elektronikę) i wstawiasz w inny sprawny napęd, jednak jak ty masz nowy Samsung to taka opcja nie przejdzie.
     
  9. malina19941

    malina19941 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2014
    Posty:
    81
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Rajcza
    Wkładam płytę , zakręci może raz góra dwa i pisze otwórz napęd. Czy mogę przełożyć z tego działającego Samsunga laser do Liteona ?
     
  10. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
  11. malina19941

    malina19941 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2014
    Posty:
    81
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Rajcza
    Wymiana lasera samemu jest trudna ?
     
  12. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Nie. Laser nie pasuje. Zamiennie dzialaja Liteon=benq (141x, 14xx) i samsung=hitachi. Dla mnie wymiana lasera jest prosta. Co do aktualnego lasera mozesz jeszcze probowac skalibrowac, kilka laserow tak ozywilem (nie wszystkie). Wpisz na google xbox laser pot

    Napisane na Joysticku w Commodore 64. Tapatalk wczytany z kasety magnetofonowej :-D
     
  13. malina19941

    malina19941 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2014
    Posty:
    81
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Rajcza
    A w jaki sposób kalibruje sie laser?

    Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
     
  14. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Boże ale to irytujace i demotywujace juz ktorys post jaki tu pisze na forum (ogolnie) pisalem ale nie czytacie co pisze. Pisalem wpisz na google xbox laser pot

    Napisane na Joysticku w Commodore 64. Tapatalk wczytany z kasety magnetofonowej :-D
     
    2 użytkowników lubi ten post.
  15. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    Wymiana lasera nie jest trudna! Ale z samsunga nie będzie pasował! Na alledrogo lub gdzieś indziej po szukaj sobie! Albo kup używany cały napęd i tyle! Ważne żeby był taki jaki miałeś!

    Wysyłane z mojego Samsunga
     
  16. pocinas

    pocinas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2011
    Posty:
    1087
    Polubienia:
    133
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Południowo-Zachodnia Anglia
    Pomalu Jary. Wymiana napedu wiaze sie z zmiana klucza a to wogle moze byc dla niego czarn aż magia. Pozostanmy przy kalibracji lub wymianie lasera

    Napisane na Joysticku w Commodore 64. Tapatalk wczytany z kasety magnetofonowej :-D
     
  17. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    Spoko luzik! Ok? Dziel i rządź!

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
  18. malina19941

    malina19941 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2014
    Posty:
    81
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Rajcza
    Spoko , spoko ;) Na razie rozkrecilem tego Liteona i przeczyscilem go calego lacznie z laserem. I .... Czyta ladnie gry ;) Tylko jakos gosno ' buczy ' , chyba ze to juz jestem przewrazliwiony i jakos glosniej to slysze ,a konsola ma swoje latka.

    Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
     
  19. jary84

    jary84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    190
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Andrychów
    No i czego się bałeś? Nie było czego! Pozdro

    Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  20. malina19941

    malina19941 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2014
    Posty:
    81
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Rajcza
    Dzięki wielkie ;-)

    Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum