1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Odflagowanie

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez methodred, Maj 26, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. methodred

    methodred Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Witam. Pojawiły się już jakiś czas temu tutki odnośnie zdjęcia flagi poprzez nand.
    Czy ktoś na terenie Wrocławia zna kogoś kto robi takie rzeczy?
    Pytałem już paru gości od przeróbek i serwisu ale tyc h co znam nie robią tego.
    Zależy mi na zdjęciu flagi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    nie sadze zeby to bylo mozliwe poniewaz jest to "sygnal" wysylany do microsoftu, flaga jest zalozona w chwili powrotu tego sygnalu wiec teoretycznie musialbys miec wtyki w MS zeby ci odflagowali. nie slyszalem o czyms takim jak "ODFLAGOWANIE"
     
  4. methodred

    methodred Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Więc pozostaje mi pogonić moją konsolę z lt + i kupno nowej jeśli chcę livea.
     
  5. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Jeżeli konsola nie była podłączona pod neta to serwisy oferują czyszczenie pamięci nand, a jeżeli jest podłączona to info już w M$ i oczekiwanie na bana pozostaje
     
  6. methodred

    methodred Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Flage dostałem offline. Konsola była podłaczona gdy nie byla jeszcze przerobiona.
    Czyli jednak da radę? Gdzie szukać kogoś kto mi zrobi ten Nand?
     
  7. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Jak moja stara konsola była oflagowana to zgłosiłem się na PROFESJONALNY SERWIS KONSOL XBOX 360, PS3 i XBOX tylko dla mnie było już za późno bo miałem ciągle pod Live podłączoną konsole :( koszt takiej usługi to 100zika może jeszcze poszukaj u siebie w mieście serwisu może któryś się tym zajmuje, oraz na forum w dziale giełda/usługi poszukaj
     
  8. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    to raczej nei jest mozliwe bo jak mialbys ja dostac offline ? takich rzeczy nie sciaga sie z obrazami plyt ktore wgrywaja ci flage po uruchomieniu pirackiej kopii gry :D nie da sie dostac flagi offline, tak samo watpliwe jest ze dostales flage jak konsola byla nie przerobiona ;D
    podobno mozna zadzwonic do MS i zapytac sie czy rzeczywiscie ta flaga jest ale obilo mi sie tylko takie cos o uszy i nie wiem ile w tym jest do konca prawdy.
     
  9. methodred

    methodred Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Dobra dzięki. Poszukam i zapytam w profesjonalnych serwisach.
     
  10. methodred

    methodred Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    No wydaje mi się że się mylisz zonk31. Flagę można dostać przez przy zabawie z dashami i próbie uruchomienia niektórych gier. Słyszałem że NFS:HP uruchamiany na jakimś tam dashu oflagowywuje konsole. A to czy mam flagę sprawdzałem programem.
     
  11. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    no to podrzuc mu nazwe tego programu po co chlopaczyna ma latac z konsola po serwisach i przeplacac ? :)
    poza tym mowil ze wczesniej konsola byla nieprzerabiana a pozniej byla przerbiona LT+ wiec teoretycznie w chwili kiedy byla nieprzerobiona mogloby jeszcze nie byc hot pursuita. tym bardziej ze nawet nie wiadomo czy uruchamial te gre :p
     
  12. methodred

    methodred Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    To ja pisałem że sprawdzałem ;D Patrz na nicki! Mówiłem w skrócie. Konsola była podłączona na samym początku. Później iXtreme 1,5 1. 6 itd. Aż do LT+. Od chwili przerobienia nie łączyłem się z livem.

    A flaga mi weszła zdaje się gdy trzeba było zmieniać dash żeby pograć w NFS a wtedy z płyty dałem aktualizacje.
    Jak później przeczytałem proces ten daje nam flage. Szkoda że się dowiedziałem już po i sprawdziłem czy mam flage no i miałem.



    A tu link do tutka. http://www.se7ensins.com/forums/topic/351501-how-to-unflag-xbox-360-tutorial-no-j-tag-required/
     
  13. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Offline można oflagować konsolę bo wszystko zapisuje się w pamięci NAND... jak się nie mylę i dobrze pamiętam to w pliku secdata.bin i nawet po kilka miesiącach jak podłączysz konsole pod neta informacje z konsoli idą do M$
     
  14. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    a wiec moj blad, kolejny dzien uczy nas kolejnych rzeczy - nie sadzilem ze to mozliwe ale skoro nalegacie...... :D
     
  15. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    A jak sprawdziłeś że masz flagę?? Jeżeli przez program Xval to znaczy że konsola była podłączana pod neta
     
  16. methodred

    methodred Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Nie pamiętam nazwy.
    Ale robiło się coś na konsoli że pokazywało numer, a później ten przepisywało się do tego programu na PC i on rozpoznawał na podstawie tego numeru.
     
  17. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Wpisywałeś:
    Console Serial #
    Encrypted X Value #

    a na dole wyszło info: AP25 Challenge Failed

    czyli program Xval tak jak pisałem wcześniej

    ale to znaczy że twoja konsola musiała być podłączona pod neta bo jakby inaczej program PC by wiedział że masz flagę jeżeli konsola byłaby offline cały czas :)
     
  18. methodred

    methodred Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    No to pewnie był Xval.
    Ale nie mam pojęcia jak to jest bo konsola była raz podłączona gdy była nie przerobiona.
    Nie tak dawno była robiona na gwarancji więc flagi nie było, dopiero skaszaniłem bawiąc się w aktualizacje z płyt itd.
    Więc warto czyścić Nand w serwisie?

    Dodam że jak mi odesłali naprawioną to później ani razu nie była podłączona do neta a flaga weszła offline. Ciężka sprawa.
     
  19. veins

    veins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    569
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Jakoś to musi generować(?).
    Sprawdzałem konsole Xval'em jakieś 2 miesiące temu i pokazał ''SEC data clean'' (czy jakoś tak)...
    Potem wrzuciłem dasha dla Crisis'a i przez przypadek włożyłem płytkę z NFS:HP...
    Teraz Xval pokazuje mi ''AP 2.5 Challanege Failed''...
    Gram offline (konsola nie miała jeszcze przyjemności z XBL), a przeróbkę mam ix1.6.

    Sent from my U20i using Tapatalk
     
  20. KULA

    KULA V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    521
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Ja swoją konsole też oflagowałem na Halo:Reach, konsole ciągle miałem pod Live podłączoną ściągałem aktualizacje do gier oraz rzeczy do avatara i bana nie dostałem, konsole dopiero kilka dni temu wyrzuciłem a nigdy nie czyściłem pamięci NAND :) więc może jak wyczyścisz to będziesz bezpieczniejszy ale gwarancji nikt ci nie da, ale jak grasz offline to Live nie jest ci i tak potrzebny

    !venis
    hmmm tym mnie zaskoczyłeś druga osoba to pisze i też bez połączenia do Live to jak pracuje ten Xval hehe .
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum